Home PDC Van Peer, Boulton en Horvat kwalificeren zich voor German Darts Grand Prix

Van Peer, Boulton en Horvat kwalificeren zich voor German Darts Grand Prix

2023-1-29 ASSEN, NETHERLANDS- JANUARI 29: Dartsplayer playing at the TOTO Dutch Open Darts 2023 Saturday on Januari 29 2023 in de Bontewever Netherlands (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

Dit weekend staan er in het Duitse Hildesheim 5 kwalificatietoernooien voor PDPA Associate Members en 4 kwalificatietoernooien voor de Host Nation Qualifiers voor de eerste Euro Tours van het weekend. Op ieder kwalificatietoernooi ligt voor de beste twee spelers van het toernooi een startbewijs klaar.

De kwalificatietoernooien PDPA Associate Members is toegankelijk voor spelers die afgelopen januari op PDC Q-School speelden, maar geen PDC-tourkaart hebben. De spelers uit het gastland van de Euro Tour moeten de Host Nation Qualifiers spelen. Dit houdt in dat op de eerste 4 kwalificatietoernooien voor de PDPA Associate Members geen Duitsers mee mogen doen, terwijl voor het vijfde en laatste kwalificatietoernooi voor de PDPA Associate Members van dit weekend Oostenrijkers zijn uitgesloten van deelname.

Dutch Open winnaar Berry van Peer mag zich gaan opmaken voor de German Darts Grand Prix, die van 8 tot en met 10 april in München gespeeld wordt. Berry kwalificeerde zich door overwinningen op Stefan Bellmont, Jack Main, Jeroen Mioch, Michele Turetta en Michael Pausch. Andy Boulton wist zich voor de derde keer in vier kwalificatietoernooien te kwalificeren. X-Factor rekende af met Gino Vos, Philip van Gasse, Kevin Blomme, Jeremy van der Winkel en Francois Schweyen.

Liam Maendl Lawrence kende een topdag, want wist na kwalificatie voor Euro Tour 3 ook een plekje op Euro Tour 4 te bemachtigen. Ook Dragutin Horvat mag zich voorbereiden op het toernooi in München. 

Kwalificatietoernooien Euro Tour 4/German Darts Grand Prix 8-10 april
Zenith, München 
PDPA Associate Member Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Andy Boulton – Francois Schweyen 5-4
Berry van Peer – Michael Pausch 5-4

Host Nation Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Dragutin Horvat – Nico Kurz 5-0
Liam Maendl Lawrence – Lukas Wenig 5-3