Home PDC World Matchplay: Van Barneveld verslaat Stompé in gelijke strijd en Taylor ook...

World Matchplay: Van Barneveld verslaat Stompé in gelijke strijd en Taylor ook door

Vandaag was er een middagsessie en een avondsessie. De eerste partij van de dag ging tussen James Wade en Wayne Jones. Tot 6-6 ging het gelijk op, waarna Wade langzaam maar zeker uit liep en uiteindelijk met 16-12 won. De tweede wedstrijd van de middag ging tussen Jelle Klaasen en Simon Whitlock. In het begin ging het erg gelijk op. Maar op 5-5 liep Simon Whitlock uit tot 15-5 om uiteindelijk 16-8 te winnen. De avondsessie begon met de Hollandse kraker tussen Raymond van Barneveld en Co Stompé. Beide heren maakten er lang een strijd van maar Van Barneveld wist uiteindelijk aan het langste einde te trekken en won de kwartfinale met 16-12.  Phil Taylor wint de 2e kwartfinale van de avond uiteindelijk gemakkelijk met 16-4 van Kevin Painter.

Programma
Vrijdag 23 Juli
Kwartfinale

James Wade v Wayne Jones 16-12
Jones breekt Wade in de 3e leg om 2-1 voor te komen. Wade breekt direct terug met een 121 finish. In de vijfde leg houdt Wade, ondanks een rekenfout waardoor hij op 34 uitkomt zijn eigen leg en gaat dus met 3-2 de eerste pauze in. Wade breekt vervolgens Jones met een 12-darter. Jones mist een 121 finish op de bull om zijn eigen leg te houden, waarna Wade via de bull’s eye zijn eigen leg houdt en zo 5-2 voorkomt.  Maar dan schakelt Jones bij en gooit hij een 13-darter om zijn eigen leg te houden en ook de twee daaropvolgende darts gaan naar Jones, waardoor het 5-5 staat. Wade houdt zijn eigen leg in 13-darts. Wade mist de leg erop een 167 finish, waarop Jones zijn eigen leg houdt. De drie daaropvolgende legs gaan naar James Wade, waardoor hij uitloopt tot 9-6. Wade pakt een break door 44 te finishen via singel 18 en dubbel 13. De twee daaropvolgende legs gaan naar Wayne Jones. Waarna Wade zijn eigen leg houdt om 11-8 voor te komen. Wayne Jones maakt er via een 128 finish 9-11 van. Wade houdt zijn eigen leg om 12-9 voor te komen. Hierna gooit hij een 12-darter om Jones te breken, wat leidt tot de nodige ontlading bij Wade. De twee daaropvolgende legs gaan naar Jones. Wade houdt hierna zijn eigen leg om 14-11 voor te komen. De drie daaropvolgende legs gingen tegen de darts in, waardoor James Wade, die een 13-darter voor de wedstrijd gooide, met 16-12 won.

Jelle Klaasen v Simon Whitlock 8-16
Jelle pakt de eerste leg met een 115-finish. De daaropvolgende twee legs gaan naar Whitlock. Jelle mist een 25 finish om terug te breken, wat wordt afgestraft door Whitlock die 87 finisht. Jelle gooit in de vijfde leg een 132 finish via singel bull, trippel 19, bull’s eye om terug te komen tot 2-3. Jelle gooit een 148 finish om te breken en terug te komen tot 3-3. In de 7e leg weet Whitlock weer een break te forceren door 216 in 4 pijlen te finishen. Hierna houdt Whitlock zijn eigen leg om uit te lopen tot 5-3. Jelle gooit nog maar een 100+ finish, deze keer 116 om terug te komen tot 4-5. In de 10e leg mist Jelle 167 op de bull’s eye, waarna Whitlock zijn eigen leg houdt om er 6-4 van te maken. Klaasen komt via een 11-darter terug tot 6-5. Jelle gooide in die leg twee keer 180 en een 82 finish via bull’s eye en dubbel 16. Maar de vier daaropvolgende legs gaan naar Whitlock, waardoor het duidelijk wordt dat Jelle beter, en dan vooral constanter, moet gaan gooien. Het is ondertussen 10-5 voor Whitlock. Jelle gaat helaas steeds meer tegen zichzelf gooien en hierdoor wordt het helaas wel erg gemakkelijk voor Whitlock, die 5 legs op rij pakt om 15-5 voor te komen. Jelle wil duidelijk nog niet naar huis en komt weer zelfverzekerd uit de pauze en pakt drie legs op rij om er nog 8-15 van te maken. Helaas zit er niet meer in en pakt Whitlock met 16-8 de overwinning.

Co Stompé v Raymond van Barneveld 12-16
Beide heren beginnen het bal met zwakke scores. Van Barneveld is als eerste opgewarmd als hij een score van 134 en 105 weet te raken. Raymond mist tops voor een 117 en een eerste break, maar hij mag er voor terugkomen: 0-1. Met een ruime voorsprong haalt de Hagenees ook zijn eigen leg binnen: 0-2. Co pakt meteen de eerste kans die hij krijgt en met een 110 finish brengt hij de stand op 1-2. Dankzij een goede leg van Co en slordige foutjes en finishwerk van Raymond staat het weer gelijk: 2-2. Beide heren vervolgen fantastisch maar het is Raymond die met een 2-3 voorsprong de pauze in mag. Het missen van dubbels wordt niet afgestraft door Co en het wordt 2-4. Het vervolg is in het voordeel van Co die er 3-4 van maakt. He uitgooien van Raymond is nog niet briljant, maar nu heeft hij maar 1 pijl nodig voor tops om er 3-5 van te maken. Co heeft het initiatief en verzilverd zijn eigen leg met een 117 finish. Met een break van Co gaat de wedstrijd met een gelijke stand van 5-5 de pauze in. Beide heren blijven gelijk opgaan en hun eigen legs houden tot het Raymond is die weet breken om met een 7-8 voorsprong de pauze in te gaan. Het vervolg van de kwartfinale loopt tegen de darts in. Tot Co uitloopt naar  10-9. Deze keer is Raymond die ervoor zorgt dat de wedstrijd in gelijke stand de pauze in gaat. Het lijkt erop dat Van Barneveld als eerste tekenen van druk begint te vertonen terwijl Stompé er duidelijk plezier in heeft. Maar een losvliegende pijl van Co wordt toch een break in het voordeel van de Hagenees: 11-10. Nu hij ook zijn eigen leg weet te houden staat Raymond voor de 2e keer in de wedstrijd 2 legs voor. Co mist bull voor een 135 finish waardoor Raymond zijn eigen leg weet te houden. Intussen is het 11-13. Beide heren vervolgen niet geweldig maar met een stand van 11-14 en een grote opluchting van Raymond gaan ze de pauze in. Na de pauze trapt Barney het gaspedaal in om de voorsprong uit te breiden. Het lijkt de laatste leg te worden, maar Co is niet van plan naar huis te gaan en gooit gewoon 180. Het wordt een sterke leg voor Stompé en met dubbel 16 brengt hij de stand terug tot 12-15. Raymond mist een 170 finish om de kwartfinale in stijl te beslissen maar hij mag ervoor terug komen en wint met 12-16.

Kevin Painter v Phil Taylor 4-16

Phil Taylor komt meteen uit de startblokken met een break op Kevin Painter. The Artist krijgt een kleine kans om meteen terug te breken, maar hij mist tops voor een 116 finish. Taylor verzilverd zijn eigen leg en staat op 0-2. Omdat Taylor 161 niet uit weet te gooien krijgt Painter weer een kans en die pakt hij met bull: 1-2. Phil loopt verder uit tot 1-4. Toch lijkt het erop dat Kevin met plezier in de wedstrijd staat zonder enige druk. Als Taylor verder wegloopt van Painter tot 1-6 blijft Painter in staat om toch zijn eigen spel te spelen, maar de kleine kans van een 121 finish voor 2-6 pakt hij niet. Phil maakt er 1-7 van. Langzaam lijkt Painter toch gefrustreerd te raken en Phil breidt de voorsprong uit naar 1-9. In de 11e leg weet Kevin alsnog een leg te pakken om er 2-9 van te maken. Taylor vergroot de voorsprong naar 2-14 en weer is het Painter die een leg pakt om de stand op 3-14 te brengen. Kevin weet uiteindelijk nog een leg te pakken en lijkt de kwartfinale te verlengen bij een stand van 4-15, maar hij mist de bull voor een 121 finish en Taylor beslist de wedstrijd met 4-16.