Home PDC GSOD: Co Stompe wint na comeback, ook Van Barneveld naar 2e ronde

GSOD: Co Stompe wint na comeback, ook Van Barneveld naar 2e ronde

Co Stompe en Raymond van Barneveld zijn er allebei in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De manier waarop Stompe zijn overwinning binnenhaalde was echter niet eenvoudig. Hij keek namelijk tegen een 1-4 achterstand aan maar wist deze op magistrale wijze om te buigen doormiddel van een schitterende comeback. Raymond van Barneveld had een makkelijkere avond. Hij kreeg niet al te veel weerstand van Darryl Fitton en boekte een eenvoudige 5-1 zege. Voor Michael van Gerwen stond er niks meer op het spel en hij ging met 4-5 onderuit tegen Ted Hankey.

Uitslagen

Colin Lloyd v Tricia Wright 5-1
Lloyd kende weinig problemen met Tricia Wright. Nadat de eerste leg naar Lloyd ging was de tweede leg wel aan de dame besteedt, maar hier bleef het ook bij. Met een 5-1 overwinning werd de eerste wedstrijd van de avond gewonnen door Colin Lloyd die daarmee de eerste plaats in zijn poule opeist.

Adrian Lewis v Scott Waites 3-5
Scott Waites wist voor een sensationeel begin te zorgen door de eerste legs naar zich toe te trekken met een 121-finish, 161-finish en een 137-finish. Voor de break wist Lewis nog één leg te pakken waardoor hij de schade terugbracht tot 1-3. Vervolgens liep Scotty to Hotty uit naar 4-1, waarna Lewis weer even aanzette. Bij een stand van 4-3 maakte Waites er toch een einde aan en met een 5-3 overwinning won hij de wedstrijd. Naast het finishen wist Waites de scores ook goed te raken waarbij hij maar liefst 5 keer een 180-er noteerde.

Ted Hankey v Michael van Gerwen 5-4
De partij begon voor beide spelers erg moeizaam. Van Gerwen kwam op een 2-0 voorsprong waarna The Count terugkwam tot 2-2 maar de partij was niet wat ervan verwacht werd. Ted Hankey liep vervolgens uit naar 4-2 maar ditmaal kwam Michael terug. Bij een 4-4 tussenstand werd de laatste leg beslissend welke werd gepakt door Hankey die daarmee wederom een 5-4 overwinning boekte.

Ronnie Baxter v Arron Monk 5-1
De jonge Arron Monk kon weinig inbrengen tegen Ronnie Baxter. Bij een 2-0 voorsprong voor Baxter wist Monk wel voor spanning in de zaal te zorgen door twee 180-ers op rij te noteren om voor een 9-darter te mogen aanleggen. De zevende pijl vond echter geen doel, maar met een 11-darter trok hij deze leg alsnog naar zich toe. Dit bleek ook de enige leg van de partij te zijn, want met een 5-1 overwinning won Ronnie Baxter de pot.

Paul Nicholson v Steve Beaton 1-5
Steve Beaton liep uit naar een 2-0 voorsprong, waarna Paul Nicholson één leg wist te pakken. Het bleek een kopie van de vorige wedstrijd te worden want nadat Nicholson één leg pakte gingen de overige legs naar zijn opponnent. Steve Beaton maakt de wedstrijd af en zet een 5-1 overwinning neer.

Co Stompe v Martin Phillips 5-4
Onze landgenoot begon de eerste leg voortvarend door een break te forceren doormiddel van een 113-finish. In de tweede leg breek Phillips terug met een 106-finish waarna beide spelers een schitterende leg op de mat leggen. Drie 180-ers komen er voorbij waarna Martin Phillips zijn leg behoudt. De laatste leg voor de pauze ging eveneens aan de neus van Co voorbij waardoor hij met een 1-3 achterstand ging rusten. Na de pauze werdt het publiek wederom getrakteerd op een leg met maar liefst 180-ers maar helaas was weer Phillips degene die de dubbel gooide en dus was Stompe in de problemen. Maar hij gaf niet op en begon aan een sensationele comeback waarbij hij o.a. een 132-finish gooide via bullseye, bullseye en dubbel 16. Phillips had al één pijl voor de wedstrijd gemist, maar na 8 legs stond er toch echt 4-4 op het scorebord. In de laatste leg liet Phillips wederom kansen liggen waarna Stompe een 104-finish gooide om door het oog van de naald te kruipen en zich te plaatsen voor de volgende ronde. 

Phil Taylor v Wes Newton 5-3
Dit keer verscheen Taylor op het podium opmerkelijk genoeg zonder bril. De eerste leg leek hem dit goed te doen want met een 12-darter trok hij deze overtuigend naar zich toe. Dit kon hij zo voortzetten waardoor hij uitliep naar een 4-1 voorsprong waarna Newton eindelijk wakker schoot. Bij een 4-2 tussenstand kreeg The Power kansen om de wedstrijd te beslissen via een 106-finish maar de dubbel 20 ging er niet in. Ook Newton faalde waardoor de wedstrijd beslist leek te zijn, maar Taylor liet het deze keer ook afweten. Newton pakte alsnog de leg en het werd 4-3. Om het foutje goed te maken kon Taylor daarna aanleggen voor een 143-finish waarbij hij de dubbel 16 nipt miste. In de herkansing was het wel raak en dus won Taylor de belangrijke pot met 5-3 en verzekerde zich daarmee voor een plaats in de volgende ronde.  

Raymond van Barneveld v Darryl Fitton 5-1
Darryl Fitton bleek deze wedstrijd niet in zijn beste doen. Raymond profiteerde hier redelijk eenvoudig van en liep naar een 3-0 voorsprong. In de vierde leg mocht Van Barneveld aanleggen vanaf 132 en raakte de single bull gevolgd door triple 19, maar miste daarna de bullseye. De laatste leg voor de pauze ging daardoor naar Darryl Fitton, maar meer zat er voor de Engelsman niet in. De Nederlander maakte het vervolgens af zonder al te veel tegenstand en stelde met een 5-1 overwinning de volgende ronde veilig.