Home PDC World Grand Prix dag 4: Van Barneveld, Hamilton, Wade en Bates...

World Grand Prix dag 4: Van Barneveld, Hamilton, Wade en Bates laatste kwartfinalisten

Barneveld11

Vanavond staat de vierde dag van de World Grand Prix op het programma waarbij we om 19:00 uur Raymond van Barneveld in actie zien komen. Hij mag aanleggen tegen Mark Walsh om te strijden voor een kwartfinaleplek. Walsh zal in aanloop naar deze wedstrijd zijn sportpsycholoog bezoeken die hem dient te helpen bij het raken van zijn dubbels. De tweede wedstrijd van de avond wordt gespeeld tussen Simon Whitlock en Andy Hamilton. James Wade mag aanleggen tegen Colin Osborne en de laatste partij wordt gespeeld tegen Wes Newton en Barrie Bates.

Mocht Raymond van Barneveld vandaag een overwinning boeken op Mark Walsh dan zal hij morgen in de kwartfinale mogen spelen tegen Wes Newton of Barrie Bates.

Raymond van Barneveld – Mark Walsh 3-1
Walsh gaat vliegend van start met een 135 finish en zet Van Barneveld direct een break achter op 1-0. De Hagenees kan direct terugbreken via 132 maar hij mist de bull. Walsh laat deze kans niet liggen en komt met 2-0 voor. Omdat Walsh 124 mist krijgt Van Barneveld een kans om in de set te blijven en die laat hij niet liggen. Het vertrouwen is helemaal terug bij de Nederlander die de stand gelijk trekt tot 2-2. In de 5e leg spelen beide heren een hoog niveau, maar de 1e set is toch een prooi voor Raymond van Barneveld. Na de pauze lijkt Walsh het even kwijt en levert Van Barneveld fantastisch spel af. De 2e set is met 3 legs op rij dan ook al snel op zak voor “Barney” die hiermee een 2-0 voorsprong in sets heeft. Walsh geeft zich niet gewonnen en haalt in de 3e set alles uit de kast om op 2-0 voor te komen. Van Bareveld zet hem in de 3e leg onder druk en Walsh mist, maar Van Barneveld mist vervolgens ook. Nu laat de Engelsman de kans niet liggen en komt terug tot 2-1 in sets. De 4e set lijkt een herhaling van de 1e set als Van Barneveld wederom het initiatief neemt. Verschil is dat Walsh met een 174 score nu veel dichter bij de Nederlander blijft. Hij mist tops om de wedstrijd gelijk te trekken als Van Barneveld op 75 staat. Met dubbel 12 wint de Hagenees de wedstrijd met 3-1. 

Simon Whitlock – Andy Hamilton 2-3

Beide heren maken er een ware strijd van tot 2-2. Hamilton komt 1-0 voor in de 5e set, maar Whitlock krijgt een kans om terug te komen tot 1-1. De Australiër pakt zijn kans niet en de Engelsman komt op 2-0 voor in de beslissende set en staat hiermee met 1 been in de kwartfinale. Whitlock geeft zich nog altijd niet gewonnen en komt terug tot 2-1, maar Andy Hamilton beslist deze klassepartij in stijl en is kwartfinalist bij de World Grand Prix 2010.

James Wade –  Colin Osborne 3-1
James Wade komt goed uit de startblokken en sleept de 1e leg van de 1e set binnen. In de volgende leg loopt de jonge Engelsman enorm uit op Osborne en brengt hij de stand op 2-0. Osborne krijgt daarna een kans op 121 maar hij mist en Wade mag terugkomen voor dubbel 12. Hij heeft hier maar 1 pijl voor nodig en staat nog altijd 3 uit 3 op de dubbels. De 2e set is een rommelige van Wade en Osborne maakt hier prima gebruik van. Hij trekt de stand weer gelijk tot 1-1 in sets. Ook in de 3e set gaan beide heren precies gelijk op als beide op een 140 finish staan. Het is Osborne die het als eerste mag proberen, maar hij mist. Wade make hier prima gebruik van en gooit 140 uit voor een 1-0 voorsprong in legs. In het vervolg staat Osborne op ruime afstand en is het snel 2-0 voor Wade. Daarna is het precies andersom als Osborne het voordeel heeft. Hij brengt de stand terug tot 2-1. In het vervolg is Wade weer oppermacht en dit levert hem meteen de 3e set op. Het is inmiddels 2-1 in het voordeel van Wade. Bij een stand van 2-1 in legs in de 4e set krijgt Osborne de kans op 123 maar mist bull. Hij mag ervoor terugkomen want Wade gooit 157 niet uit. Met Wade op 100 mist Osborne en Wade laat de kans niet liggen. Met een 100 finish beslist hij de wedstrijd op 3-1.

Wes Newton – Barrie Bates  2-3
Beide heren maken er direct een wedstrijd van maar de eerste set gaat naar Bates. In de 2e set is het Newton die de overhand heeft en hij brengt de score weer op 1-1 in sets. Het is duidelijk dat deze strijd om de laatste kwartfinaleplaats zomaar alle kanten uit kan gaan en over de volle lengte kan doorgaan. In het vervolg gaat de wedstrijd weer de kant van Bates op die o.a. een 12 darter gooit. Inmiddels is de stand 2-0 in legs in het voordeel van de man uit Wales. Newton geeft zich niet gewonnen en gooit zijn eerste 180 van de wedstrijd. Het is uiteindelijk niet genoeg want de 3e set gaat uiteindelijk met 3-0 naar Bates. In de 4e set liggen de zaken anders. Beide heren gaan gelijk op tot 1-1 en in de 3e leg loopt Newton aardig uit op Bates. Newton komt uiteindelijk met dubbel 8 op een 2-1 voorsprong in legs. Bates legt de druk weer op Newton als de score weer gelijk komt tot 2-2. Beide heren missen hun kans en Newton mag als eerste terugkomen. Die maakt hier dankbaar gebruik van en sleept er een laatste en beslissende set uit. De 1e leg van de beslissende set gaan met de darts mee voor Bates. Bates legt de druk op Newon maar mist dubbel 16 voor een 112 finish en Newton komt terug tot 1-1 in legs. Newton trapt in de 3e leg van de laatste set het gaspedaal in maar mist heel veel dubbels. Uiteindelijk komt de Engelsman toch op een 2-1 voorsprong. In het vervolg komt Newton weer ruim voor maar Bates voert de druk op waardoor Newton mist en de stand op 2-2 in legs komt. De druk is voelbaar bij beide heren, maar Bates houdt het hoofd koel en wint de wedstrijd via dubbel 4 met 3-2.