Home PDC Dag 1: PDC European Darts Championships. Jelle Klaasen door.

Dag 1: PDC European Darts Championships. Jelle Klaasen door.

EuropeanDartsChampionshipPDC2010

Vandaag was het de eerste dag van het PDC European Darts Championship. Andy Smith won met 6-3 van Paul Nicholson. Walsh stuurde de Spanjaard Antonio Alcinas met 6-3 naar huis. Terry Jenkins was met 6-4 te sterk voor Andree Welge. Simon Whitlock versloeg Dennis Priestley met 6-3. Jamie Caven was met 6-2 te sterk voor Gary Anderson. Co Stompé was de eerste Nederlander die in actie kwam, maar helaas moest hij met 6-2 zijn meerdere erkennen in Phil Taylor. Jelle Klaasen won met 6-4 het Nederlandse onderonsje tegen Vincent van der Voort. Barrie Bates won de laatste partij van de avond knap met 6-3 van Mervyn King.

Wegens technische problemen vanuit Dinslaken zijn vanaf heden de live updates via twitter te volgen. Kijk op www.twitter.com/dartfreakz  Voeg ons toe en volgen maar. Altijd de eerste!

Eerste ronde

Paul Nicholson – Andy Smith 3-6

Ondanks een aardig begin van Nicholson is het Smith die het initiatief neemt en meteen weet te breken voor een 0-1 voorsprong. Nicholson krijgt meteen de kans om terug te breken als hij 70 over laat, maar hij mist dubbel 8. Smith mist zijn dubbels ook en Nicholson kan de kans verzilveren: 1-1. Hij vervolgt zijn eigen leg met een maximale score. Hij gooit een sterke leg waar Smith ver achter blijft. Met een mooie bull finish is het 2-1 in het voordeel van de Australiër. De 4e leg is een goede van de zijde van Smith met Sjanghai brengt hij de stand tot 2-2. Beide heren laten 32 staan in het vervolg, maar Nicholson mist weer. Andy Smith breekt hem en brengt de stand naar 2-3 in zijn voordeel. De Engelsman weet de voorsprong uit te breiden naar 2-4. Mede met dank aan een 180 score krijgt Nicholson het initiatief maar mist te veel dubbels. Smith mist zijn eerste kans maar hij mag ervoor terug komen en maakt er 2-5 van.  Aan een zijden draadje kan Nicholson nog in de wedstrijd blijven met een uitgooi van 81, inmiddels heeft hij uit 22 dubbels er slechts 2 weten te raken. Uiteindelijk weet Nicholson toch terug te breken om er 3-5 van te maken.  Andy Smith wint uiteindelijk de wedstrijd met 3-6. De wedstrijd van de gemiste dubbels is gespeeld.

Mark Walsh – Antonio Alcinas 6-3 

Mark Walsh begint goed aan de wedstrijd en maakt er al snel 1-0 van. De Spanjaard speelt een prima eigen leg, maar weet het niet af te maken. Walsh maakt hier handig gebruik van en breekt de Spanjaard. Alcinas kan Walsh prima volgen en de eerste kans die hij krijgt wordt verzilverd. Hij breekt terug en maakt er 2-1 van. Beiden heren beginnen de 4e leg met 140 en vervolgen goed, maar het is Alcinas die de eigen leg weet te houden. De Spanjaard weet de druk zelfs op te voeren en gooit 160 uit voor een 2-3 voorsprong. Walshie laat zich niet kennen en maakt er 3-3 van. Met het behouden van de eigen leg brengt de Engelsman de stand op 4-3 in zijn voordeel. Alcinas laat 104 staan om de eigen leg te houden, maar hij mist en Walsh pakt zijn kans direct om te breken tot 5-3. Met een finish van 127 beslist de Engelsman de wedstrijd in zijn voordeel: 6-3.

Terry Jenkins – Andree Welge 6-4

Welge kwam 1-0 voor, maar zag Jenkins terug komen via een 121 en 78 finish. Welge weet er vervolgens 2-2 van te maken. Maar de Duitser ziet Jenkins vervolgens uit lopen tot 4-2. Maar Welge bleef knokken en wist er 4-4 van te maken. Uiteindelijk trok Jenkins met 6-4 aan het langste eind en hierdoor wist hij voor het eerst, sinds de invoering van het PDC European Darts Championship in 2008, de eerste ronde te overleven.

Simon Whitlock – Dennis Priestley 6-3

De partij ging gelijk op tot 2-1, daarna vond Whitlock weer zijn topvorm en liep uit tot 5-1 en het leek over en uit voor de 60-jarige Priestley. Maar Priestley kwam toch nog terug tot 5-3. Whitlock besliste de wedstrijd op 6-3.

Gary Anderson – Jamie Caven 2-6

Gary Anderson weet meteen een break te forceren en houdt vervolgens zijn eigen leg om 2-0 voor te komen. Daarna komt Caven beter in zijn spel en Anderson heeft vandaag weer eens moeite met zijn dubbels. Caven finisht 91 om terug te breken en er 2-2 van te maken. En ook de vier daaropvolgende legs gaan naar de Engelsman, waardoor Caven via een 6-2 overwinning de laatste 16 bereikt.

Phil Taylor – Co Stompé 6-2

De eerste drie legs gingen met de darts mee en hierdoor stond Taylor met 2-1 voor. Hierna breekt Taylor Co om 3-1 voor te komen. Vervolgens breekt Co terug met een 94 finish om terug te komen tot 2-3. Co heeft kansen om zijn eigen leg te houden, maar hij mist deze kansen en dit wordt door Taylor afgestraft. Vervolgens houdt Taylor zijn eigen leg om 5-2 voor te komen. Wederom pakt Co zijn kansen niet om zijn eigen leg te houden en dus trekt Taylor met 6-2 aan het langste eind.

Jelle Klaasen – Vincent van der Voort 6-4

Vincent pakt meteen een break om 1-0 voor te komen en houdt zijn eigen leg om 2-0 voor te komen. Jelle houdt zijn eigen leg om tot 2-1 terug te komen. Vincent finisht 103 om 3-1 voor te komen. Jelle finisht 142 om zijn eigen leg te houden en er 2-3 van te maken. Vervolgens breekt Jelle Vincent om er 3-3 van te maken. Hierna houdt Jelle zijn eigen leg en staat 4-3 voor. Vincent houdt vervolgens zijn eigen leg en het is 4-4. Jelle houdt zijn eigen leg en hij staat 5-4 voor. Jelle finisht vervolgens 92 via bull’s eye, singel 10 en dubbel 16 voor de wedstrijd.

Mervyn King – Barrie Bates 3-6

Bates loopt mede door een 130 finish uit tot maar liefst 5-0. Maar King bleef knokken en wist door onder andere een 124 en 84 finish nog terug te komen tot 5-3. Maar Bates finishte 84 voor de wedstrijd.

Foto’s
{pgslideshow id=23|width=500|height=333|delay=3000|image=L|pgslink=1|imageordering=9}