Home PDC PLOD: Taylor, Whitlock, Wade en King plaatsen zich voor Play-offs

PLOD: Taylor, Whitlock, Wade en King plaatsen zich voor Play-offs

Van_Barneveld

De veertien weken Premier League of Darts zitten er op en de vier spelers die de Play-offs hebben bereikt zijn bekend. Phil Taylor heeft zich als eerste weten te plaatsen en was al een aantal weken zeker van een plaats bij de Play-offs. Simon Whitlock heeft zich weten te plaatsen door een ijzersterke overwinning op Mervyn King, ondanks het verlies zal ‘The King’ er ook bij zijn in Wembley. Als laatste wist James Wade zich te plaatsen doormiddel van een moeizame overwinning op ‘The Bull’ Terry Jenkins. In Wembley zal Phil Taylor het in de halve finale gaan opnemen tegen Mervyn King en Simon Whitlock treft James Wade.

Terry Jenkins (97,78) – James Wade (95,79) 5-8
James Wade heeft op het nippertje weten te winnen van Terry Jenkins. Voor ‘The Machine’ was een overwinning ook een absoluut noodzaak om zo zijn kansen open te houden voor de play-offs. De 1e zes legs van de partij gingen allemaal met de darts mee, beide spelers konden mekaar niet onder druk zetten in de leg van de ander waardoor er op dat moment weinig spanning in de partij was. Na de pauze barste de partij pas echt los. Jenkins miste tops en zag Wade met diezelfde tops de break forceren. Hierna wist ‘The Machine’ onder druk van ‘The Bull’ er ook 5-3 van te maken waarna Jenkins met dubbel vier weer een leg wist terug te pakken. Jenkins wist zichzelf in de 9e leg sterk op 30 neer te zetten maar zag Wade uit het niks 110 finishen om zo alsnog de leg te stelen. Jenkins wist met twee darts 81 te finishen om in de partij te blijven maar kon niet voorkomen dat Wade hierna het 1e punt veilig wist te stellen. Wade wist hierna de partij op dubbel achtien in zijn voordeel te beslissen.
Wedstrijd statistieken

Ronnie Baxter (97,97) – Raymond van Barneveld (95,05) 2-8
Ronnie Baxter opende de eerste leg en wist deze naar zich toe te trekken. Vervolgens wist Raymond van Barneveld een reeks van 5 legs op rij te pakken waardoor hij voor de pauze uitliep naar een 5-1 voorsprong. In de vijfde leg wist de Nederlander een 120-finish te noteren en in de zesde leg miste hij een 130-finish op de bullseye. Vervolgens kende hij problemen op zijn dubbels, maar aangezien Baxter niet profiteerde ging ook deze leg alsnog naar van Barneveld via dubbel 1. Na de pauze liep `Barney` uit naar een 7-1 voorsprong waarbij hij o.a. nog een 114-finish miste. Ronnie Baxter wist de negende leg van de wedstrijd te pakken en kwam zo nog enigzins terug maar meer dan twee legs werden het niet. Raymond van Barneveld pakte de overwinning in 8-2 waarbij hij een 126-finish nog miste voor de wedstrijd. Uiteindelijk pakte hij de overwinning via dubbel 3.
Wedstrijd statistieken

Simon Whitlock (104,60) – Mervyn King (90,26) 8-2
Whitlock ging hard uit de startblokken en wist uit te lopen naar een 4-0 voorsprong waarbij hij een 130-finish wist te gooien voor een 12-darter in de tweede leg en waarbij hij een 164-finish miste in de derde leg. In de vijfde leg miste Mervyn King een 121-finish op de bulsseye. Vervolgens pakte `The King` alsnog met een 15-darter en kwam zo terug tot 4-1. In de laatste leg liet hij echter pijlen liggen om terug te komen tot 4-2 en zag daardoor `The Wizard of Oz` uitlopen naar een comfortabele 5-1 voorsprong. Na de pauze wist Whitlock uit te lopen naar een 6-1 voorsprong doormiddel van een 82-finish via bullseye en dubbel 16. Mervyn King miste in de achtste leg een 106-finish maar wist alsnog de leg binnen te halen. Het bleek echter de laatste leg te zijn voor Mervyn aangezien Simon Whitlock de twee daaropvolgende legs naar zich toe trek waarbij hij de wedstrijd wist af te sluiten met een 12-darter en een 88-finish via dubbel 7.
Wedstrijd statistieken

Phil Taylor (98,70) – Adrian Lewis(93,61) 8-1
Adrian Lewis had voorafgaand aan de partij in theorie nog een kans om de play-offs te bereiken. Hij zou dan met 8-0 of 8-1 van de beste darter ter wereld moeten winnen. Lewis begon dan ook goed aan de partij en wist met een elf darter zijn leg te behouden en een 1-0 voorsprong te pakken. Hierna ging de ‘Taylor show’ van start. ‘The Power’ verloor geen enkele leg meer en walste daarmee over Lewis heen. Hij maakte er al snel 1-1 van stoomde hierna met een 98 check-out door na 2-1 en wist 51 via tops te finishen voor de 3-1 voorsprong. Hierna knalde hij door naar 4-1 en gooide hij 71 uit met twee darts om er alweer 5-1 van te maken. Een 105 check-out bracht Taylor naar 6-1 en naar geklungel op de dubbel van Lewis wist hij er ook 7-1 van te maken waarna hij de partij op dubbel tien in zijn voordeel besliste.
Wedstrijd statistieken

Foto’s
Wade
JenkinsBaxter
Baxter_2Van_Barneveld
Van_Barneveld_2Van_Barneveld_3
Van_Barneveld_4Van_Barneveld_5
WhitlockWhitlock_2
Lewis_2Lewis_3