Home PDC Van Barneveld lijdt dure nederlaag tegen Lewis

Van Barneveld lijdt dure nederlaag tegen Lewis

Raymond van Barneveld heeft belangrijke punten laten liggen door in een kraker van een wedstrijd met 6-8 te verliezen van Adrian Lewis. Barneveld wist een 1-4 achterstand om te buigen in een 6-5 voorsprong maar gaf de wedstrijd alsnog uit handen. Simon Whitlock boekte een overtuigende 8-3 overwinning op Terry. Phil Taylor kende wederom opstart problemen maar herstelde zich na de pauze en won met 8-4 van Ronnie Baxter. James Wade pakte een enigzins verrassende overwinning op Mervyn King met 8-4. King noteerde met een 161-finish wel de hoogste check-out van de avond en verbeterde daarmee de eerder gegooide 131-finish van James Wade.

Raymond van Barneveld – Adrian Lewis 6-8
In een wedstrijd die eigenlijk alle kanten op kon gaan heeft Adrian Lewis uiteindelijk aan het langste eind weten te trekken. Van Barneveld begon aan de partij en wist met dubbel achtien de 1-0 voorsprong te pakken maar zag Lewis meteen weer langszij komen. In de 3e leg miste de Nederlander een pijl op de bullseye en zag hij Lewis op dubbel tien de break forceren waarna de Engelsman met dubbel zeven ook meteen uitliep naar 3-1. Bij ‘Barney’ was het scorend vooral te wisselvallig op dat moment en Lewis wist hiervan te profiteren door verder uit te lopen naar 4-1 waarna Van Barneveld een cruciale 67 check-out gooide om in de partij te blijven. Na de korte onderbreking kwam de Nederlander goed uit de startblokken, hij  pakte met een 104 check-out (single 18, triple 18 en dubbel 16) meteen weer een break terug en wist hierna ook zijn eigen leg te behouden om weer langszij te komen. De twee legs erop gingen beide tegen de darts in. Hierna wist Raymond met veel pijn en moeite dan toch de dubbel vijf  te vinden voor de 6-5 voorsprong. Met een 127 check-out uit het niks wist Lewis de stand weer gelijk te trekken. In de 13e leg van de partij miste Lewis 160 op dubbel 20 en ‘Barney’ miste 107 op diezelfde dubbel waarna Lewis er alsnog met de leg van door wist te gaan om zo ook zijn eerste punt binnen te slepen. De laatste leg van de partij was vrij eenzijdig aangezien Raymond zijn triples niet wist te raken. Lewis deed dit wel en hij wist dan ook de 8-6 zege te pakken.

Simon Whitlock – Terry Jenkins 8-3
Simon Whitlock begon voortvarend aan zijn partij tegen Terry Jenkins. De Australiƫr behield zijn eerste leg en mocht in de tweede leg aanleggen voor een 170-finish. Eerder wist hij de hoogst mogelijke finish al te gooien, maar dit keer miste hij de bullseye. Desondanks zorgde hij wel voor een break en nam hij een 2-0 voorsprong. De daaropvolgende leg wist hij eveneens te behouden en dus ging hij al met 3-0 aan de leiding. Terry Jenkins doet dan iets terug door zijn leg te behouden. Whitlock zet hem vervolgens weer weg op een mogelijke 170-finish, maar dit keer strande hij bij de tweede pijl die de triple 20 miste. De leg was wel voor `The Wizard of Oz` en aangezien Jenkins zijn eigen leg daarna behield stond er een 4-2 tussenstand op het bord in de pauze. Na de pauze had Jenkins weinig meer in te brengen. Whitlock liep uit naar een 7-2 voorsprong en noteerde daarbij nog een 100-finish. Terry Jenkins deed nog iets terug door er 7-3 van te maken maar Simon Whitlock besloot de wedstrijd met een 106-finish en boekte zo een 8-3 overwinning.

Ronnie Baxter – Phil Taylor 4-8
In een partij waar beide spelers moeizaam begonnen en vooral Taylor op het begin onder zijn niveau zat heeft ‘The Power’ alsnog redelijk eenvoudig weten te winnen van ‘The Rocket’. Taylor pakte meteen de break door 68 te finishen en zag Baxter daarna na vele missers op de dubbels van beide weer langszij komen. Beide spelers hadden last van ‘double trouble’ op dit moment in de partij. Bij Taylor was het vooral de dubbel acht die niet mee wou werken maar hij wist alsnog uit te lopen naar een 3-2 voorsprong waarna Baxter 104 uitgooide om zo met een gelijke stand de pauze in te gaan. Na de korte onderbreking gingen de eerste twee legs met de darts mee waardoor de stand op 4-4 uitkwam. Taylor noteerde hierna een twee dart 96 check-out en behield zijn eigen leg om zo naar 6-4 uit te lopen. Baxter vocht nog voor wat hij waard was maar zag Taylor uitlopen naar 7-4 en kon ook niet meer voorkomen dat ‘The Power’ de wedstrijd met 8-4 in zijn voordeel besliste.

Mervyn King – James Wade 4-8
Mervyn King begon zwak aan de wedstrijd en zag Wade dan ook al meteen een break forceren in de eerste leg. De tweede leg behield Wade waarna hij in de derde met een schitterende 131-finish de hoogste check-out van de avond tot dat moment wist te finishen. Hij liep zelfs uit naar een 4-0 voorsprong via een 81-finish. Mervyn liet vervolgens van zich spreken en miste nipt een 170-finish op de bullseye, maar wist wel de leg binnen te slepen. Wade miste de laatste leg voor de pauze een 126-finish op de bull maar na het missen van pijlen op de dubbels van beide heren was het `The King` die de leg pakte en de achterstand beperkte tot 4-2. Na de pauze zette Wade weer aan en liep uit naar een 6-2 voorsprong doormiddel van een 80-finish en een 106-finish. Mervyn King kwam vervolgens terug tot 6-3 waarna James Wade zijn eerste punt veilig stelde. Mervyn King wist nog wel 1000 pond voor de neus van Wade weg te pakken door een 161-finish te gooien. Maar Wade pakte wel twee punten en boekte een 8-4 overwinning.