Home PDC PLOD Day 2: Lewis ijzersterk, Taylor en King winnen

PLOD Day 2: Lewis ijzersterk, Taylor en King winnen

Barneveld_2

Premier League of Darts dag 2 bracht Raymond van Barneveld niet waarop hij gehoopt had, hij kwam namelijk een ijzersterke Adrian Lewis tegen die met 8-3 te sterk bleek voor de Nederlander. Verder won Mervyn King overtuigend van James Wade, Ronnie Baxter verspeelde een 4-0 voorsprong tegen Phil Taylor en Terry jenkins en Simon Whitlock verdeelden de punten. Phil Taylor en Mervyn King gaan nu aan kop in het klassement gevolgt door Raymond van Barneveld, Adrian Lewis en Terry Jenkins. Simon Whitlock en Ronnie Baxter vinden we daar weer achter en James Wade is de hekkensluiter op dit moment.

Speelweek 2 Premier League of Darts Bournemouth

Raymond van Barneveld (99.35) – Adrian Lewis (105.14) 3-8

Adrian Lewis speelde vandaag de sterren van de hemel. Hij speelde op een niveau waar je zelfs meneer Taylor mee aan het zweten zou krijgen. Raymond speelde een redelijk tot goede partij maar kon alleen maar aanklampen. Bij de pauze stond het al 6-0 voor de Engelsman. Lewis deed dit o.a. met een 121 finish, verder gooide hij 81, 102 en 78 uit. Van Barneveld wist na de pauze een kleine comeback te maken en pakte twee legs op rij met een 76 en 90 check-out op rij. De Nederlander miste in de leg erop een 138 finish op dubbel 12 en zag daarna Lewis alsnog de leg pakken en zo uit lopen naar 7-2. Raymond wist nog één leg te pakken met een 116 finish maar kon niet meer voorkomen dat Lewis er vandoor ging met een meer dan overtuigende overwinning.

Terry Jenkins (100.26) – Simon Whitlock (96.37) 7-7

In een gelijk opgaande partij ging Whitlock het beste van start, hij pakte binnen no time een 3-0 voorsprong en leek hard op weg naar een overwinning. Maar Whitlock zakte even in waardoor Jenkins twee legs terug kon pakken met o.a. een 80 check-out. De Australier wist wel zijn eigen leg te behouden waar door hij alsnog met een voorsprong de pauze in ging. Na de pauze wist Simon meteen een break te pakken voor de 5-2 voorsprong maar hij zag Terry meteen weer terug komen tot 5-3. In de 9e leg wist Whitlock twee keer 180 achter mekaar te gooien maar ziet hij alsnog Jenkins met de leg ervandoor gaan. Beide heren behouden hierna hun eigen leg waardoor de stand op 6-5 uitkwam. Whitlock wist 50 te checken om zijn 1e Premier League of Darts punt binnen te slepen. Hij kreeg ook kansen om de partij te winnen maar aangezien Jenkins de koning van de gelijke spelen is gebeurde dit nu ook weer. “The Bull” gooide 104 uit wanneer het echt moest en wist er zo nog knap een punt uit te slepen.

Ronnie Baxter (96.01) – Phil Taylor (99.67) 6-8

Waar “The Power” Verrassend slecht aan de partij begon kwam “The Rocket” als een raket uit de startblokken. Baxter wist op een 4-0 voorsprong te komen en stond gemiddeld rond de 112 te gooien. Baxter leek hard op weg naar een stunt maar toen werd Taylor wakker. Hij pakte ineens zeven legs op rij en had daarmee alweer één punt binnen. Baxter wist nog twee legs te pakken door twee keer een 96 finish te gooien. De eerste keer deed hij dit met Triple 20 en dubbel 18. De 2e keer was het tijd voor de Baxter show, hij begon met 20 gevolgt door dubbel 18 en tops voor nog een 96 finish. Verder dan dat kwam hij niet meer, Taylor besliste de partij op dubbel 14 met 8-6 in zijn voordeel.

James Wade (89.83) – Mervyn King (91.26) 4-8

Wade begon nog goed aan de partij en wist dan ook op een 2-0 voorsprong te komen. Maar hierna ging hij minder en minder gooien met vooral vele missers op de dubbels. King profiteerde hier keer op keer van en wist maar liefst 6 legs op rij te pakken. Wade wist terug te komen naar 6-3 maar zag daarna King met een 120 Check-out al een punt veilig stellen. In de 11e leg mocht Wade aanleggen op 170 deze mist hij net op bullseye, hij wist de leg hierna nog wel te pakken maar kon niet meer voorkomen dat King hierna de klus klaarde en de partij won met 8-4. 

 

Foto’s

Barneveld_2
Barneveld_3Barneveld_4
LewisJenkins_2
Jenkins_3Jenkins_4
JenkinsWhitlock_2
WhitlockWhitlock_3
Taylor_2Taylor
BaxterBaxter_2
Baxter_3Baxter_4
Baxter_5Baxter_6
King_2King

WadeWade_2
Wade_3

 

 

 

Klik hier voor het PDC Premier League toernooicenter