Home PDC PLOD Dag 5: Van Barneveld toont vorm en verslaat Jenkins

PLOD Dag 5: Van Barneveld toont vorm en verslaat Jenkins

barneveld

Raymond van Barneveld wist een belangrijke overwinning te pakken door Terry Jenkins met 8-4 te verslaan. De Nederlander wist weer het beste uit zijn spel te halen en maakte een sterke indruk. Opvallend was dat hij zijn pijlen in een vaste volgorde gooide van rood, wit gevolgd door blauw. Phil Taylor maakte geen constante indruk tegen Meryn King en de heren hielden elkaar zodoende in evenwicht en speelde gelijk. Dit gold ook voor James Wade en Ronnie Baxter die de eindstand op 7-7 zagen uitkomen. Simon Whitlock wist op zijn beurt Adrian Lewis overtuigend met 8-4 verslaan.

Premier League of Darts 2010 Week 5 Manchester

James Wade – Ronnie Baxter 7-7
Wade wist de openingsleg te pakken waarna Baxter een mooie 121-finish liet zien voor de tweede leg. James Wade wist de dubbels fijnloos te raken en liep uit naar 3-1. Baxter miste vervolgens een 142-finish op dubbel 11, waarna Wade er 4-1 van maakte. Baxter wist de laatste leg voor de pauze nog te pakken waarmee de tussenstand in de pauze op 4-2 stond in het voordeel van Wade. Na de pauze gingen er vier legs op rij met de darts mee waarbij Wade nog een strakke 127-finish liet zien. Bij een 6-4 tussenstand wist Baxter een break te forceren kwam hij terug te komen tot 6-6. De laatste twee legs geven de heren geen cadeaus meer weg en zo stond er aan het eind van de wedstrijd 7-7 op het scoreboard.

Phil Taylor – Mervyn King 7-7
Beide begonnen moeizaam en met name de dubbels lieten de heren in de steek. Het was Meryn King die hiervan profiteerde en een 3-1 voorsprong nam door o.a. een 130-finish te noteren. Phil Taylor leek daardoor wakker te schieten en herstelde de achterstand. Daarbij miste hij nog een 161-finish op de bull, maar desondanks kwam hij voor de pauze nog terug tot 3-3. Na de pauze leek Taylor het weer even kwijt te zijn en King liep wederom naar een voorsprong met twee legs verschil. Bij een tussenstand van 5-3 kwam Taylor echter ijzer sterk terug door op rij een 161-finish, een 126-finish en een 125-finish te noteren. Vervolgens hield King zijn leg en stond het 6-6 waarbij het er alle schijn van had dat Taylor er 7-6 van zou maken. Maar King stak daar een stokje voor met een 99-finish. Taylor moest daarom nog alle zeilen bijzetten om in de laatste leg King te breken en er alsnog een gelijkspel uit te halen.

Raymond van Barneveld – Terry Jenkins 8-4
Van Barneveld kwam vandaag als een speer uit de startblokken en wist dit ook gedurende de partij vast te houden. Hij gooide vandaag met een rode, witte en blauwe flight op zijn darts. Het meest opmerkelijke was dat hij deze ook iedere keer in dezelfde volgorde naar het bord gooide. Hij begon iedere keer met de rode, gevolgt door de witte en als laatste de blauwe. Of het aan de pijlen lag, de vorm van de dag of de locatie. Hoe dan ook van Barneveld was niet te houden vandaag en noteerde een gemiddelde van 107. De Nederlander pakte meteen de break op dubbel achttien en behield hierna ook zijn eigen leg voor de 2-0 voorsprong. Met Jenkins op grote achterstand wist hij ook zijn tweede break te pakken om vervolgens wederom zijn eigen leg te behouden. Aangezien van Barneveld hierna een 131-finish op dubbel 16 miste wist ook de Engelsman zijn eerste leg te pakken. Met een 56 check-out liep de Nederlander meteen weer uit naar 5-1. Hierna wist hij wederom een break te forceren voor de 6-1 voorsprong en een 14-darter bracht hem op een comfortabele 7-1 voorsprong. De zege lag binnen handbereik voor “Barney” maar “The Bull” liet het er niet bij zitten en zette een kleine comeback in. Hij wist nog drie legs terug te pakken maar zag hierna de Nederlander met een 81-finish en een 11-darter de zege veilig stellen.

Simon Whitlock – Adrian Lewis 8-4
Wat de wedstrijd van de avond had kunnen worden werd een redelijk eenvoudig overwinning voor de man van “Down Under”. Lewis liet niet zijn beste spel zien. Simon sloeg toe wanneer het moest zoals we van hem gewend zijn. In het begin van de partij ging het nog gelijk op. De eerste vier legs gingen met de darts mee waarna Whitlock de eerste break wist te forceren via triple 18 en dubbel 8 voor een 70 check-out. Hij wist hierna ook zijn eigen leg te behouden en wist daarmee met een 4-2 voorsprong de pauze in te gaan. Na de onderbreking kwam Lewis meteen terug tot 4-3, maar hierna zette Whitlock flink aan hij pakte drie legs op rij en stelde daarmee al één punt veilig. Lewis wist met pijn en moeite nog een leg terug te pakken maar kon niet voorkomen dat “The Wizard” er met een verdiende 8-4 overwinning vandoor ging.