Home PDC James Wade maakt comeback en behaald eerste PL-overwinning

James Wade maakt comeback en behaald eerste PL-overwinning

James Wade wist een 1-4 achterstand om te buigen in een 8-4 overwinning tegen Whitlock. Hiermee behaalde de titelverdediger zijn eerste Premier League overwinning van dit jaar en is hij verlost van de laatste plaats. Phil Taylor wist eerder op de avond Terry Jenkins met redelijk gemak op zij te zetten in 8-3. Raymond van Barneveld had een zware kluif aan King en wist na een 4-6 achterstand toch nog een gelijkspel eruit te halen. Adrian Lewis heeft de hele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken maar wist uit het niets de wedstrijd te keren en een 8-6 overwining te boeken op Ronnie Baxter.

Phil Taylor – Terry Jenkins 8-3
‘The Bulll’ had allang niet meer verloren van ‘The Power’ in de Premier League of Darts maar moest er vandaag toch echt aan geloven. Hij kreeg op het begin van de partij nog een goede kans om een break te pakken maar wist op dit belangrijke moment zijn dubbel niet te vinden. Beide heren kwamen knallend uit de start blokken. Taylor begon met een 141 check-out gevolgt door een 118-finish van Jenkins om de stand weer gelijk te trekken. In de leg daarna kreeg ‘The Bull’ twee darts op dubbel 20 om een break te pakken maar hij wist hem niet te verzilveren en moest toezien hoe Taylor alsnog de leg wist binnen te slepen. Hierna stoomde Taylor door na 3-1 maar zag hij Jenkins met een 116-check-out de break forceren via triple 20, single 16 en dubbel 20. Op dubbel 14 wist Taylor de laatste leg voor de pauze te pakken om zo met een 4-2 voorsprong de pauze in te gaan. Na de korte onderbreking wist Taylor meteen drie legs op rij te pakken om zo een punt veilig te stellen. Jenkins wist nog met een knappe 122-finish een leg terug te pakken maar zag hierna Taylor op dubbel vijf de wedstrijd beslissen. 

Raymond van Barneveld – Mervyn King 7-7
Doordat de Nederlander vandaag behoorlijk wat moeite kende met de dubbels moest hij hard werken om er nog een punt uit te slepen. ‘Barney’ mocht de partij beginnen maar wist zijn dubbel niet te pakken waardoor King meteen de break kon forceren. In de tweede leg miste de Nederlander een 164 check-out op bullseye. King profiteerde hiervan en gooide 62 uit voor de 2-0 voorsprong. Hierna wist ook de Nederlander zijn eerste leg te pakken door 89-finish in twee darts uit te gooien via triple 19 en dubbel 16. ‘Barney’ miste hierna een 128-finish op de bullseye en zag King er wederom met de leg vandoor gaan. Dubbel 20 bracht de Nederlander terug tot 3-2. In de zesde leg wist Raymond de eerste 180 van de avond te gooien maar wist King uit het niets een 121-finish uit de hoge hoed te toveren voor de 4-2 voorsprong. Na de pauze wist van Barneveld met wat moeite alsnog terug te komen naar 4-3 waarna King een 12-darter gooide voor een 5-3 voorsprong. Hierna kreeg de Nederlander een 142-finish om de oren van ‘The King’ en leek het erop dat de Engelsman er wel eens met de zege vandoor kon gaan. Maar van Barneveld vocht terug tot 6-4 en maakte er ook 6-5 van. Hierna stelde ‘The King’ een punt veilig en zat er voor de Nederlander niet meer in dan een punt. Hij had de hele avond al moeite gekend om de break te pakken maar wist dit in de allerlaatste leg van de partij alsnog te doen waardoor de eindstand op 7-7 uitkwam en beide heren tevreden moesten zijn met een punt.

Ronnie Baxter – Adrian Lewis 6-8
Ronnie Baxter ging als een raket uit de startblokken en wist moeiteloos zijn dubbels te raken. Lewis daarentegen kende een moeizaam begin. ‘The Rocket’ nam moeiteloos een 3-0 voorsprong waarbij hij een gemiddelde neerzette van 117 en geen enkele misser kende op de dubbels. Lewis wist vervolgens in zijn spel te komen en terug te komen tot 3-2 waarna de laatste leg voor de pauze alsnog naar Baxter ging, 4-2. Na de pauze zetten beide spelers een tandje bij en liep de tussenstand uit naar 6-4 in het voordeel van Ronnie Baxter. Hierbij wist Lewis nog een belangrijke 95-finish te noteren via single bull, single 20 en dubbele bull. Vanaf dat moment begon ‘The Jackpot’ beter in zijn spel te komen en kwam hij terug tot 6-6 door o.a. een 127-finish. Vervolgens weet Lewis door te denderen naar 6-7 waarna het er alle schijn van had dat het 7-7 zou worden. De dubbels die Ronnie Baxter in het begin van de partij zo makkelijk wist te gooien lieten hem nu echter in de steek. Via een 118-finish steelde Lewis ook de laatste leg voor de neus van Baxter weg en boekt zo een 8-6 overwinning nadat hij eerder 2-5 achterkwam.

Simon Whitlock – James Wade 4-8
Wade kende naast een moeizaam begin van het toernooi en ook een moeizaam begin van deze wedstrijd. Na vijf gespeelde legs keek hij namelijk al tegen een achterstand aan van 1-4. Dit kwam mede door een schitterende 170-finish aan de zijde van Whitlock. De laatste leg voor de pauze wist ‘The Machine’ nog wel binnen te halen waardoor de tussenstand voor de pauze 4-2 was in het voordeel van de AustraliĆ«r. Na de pauze zagen we een ‘nieuwe’ James Wade op het podium. Alles viel op de juiste plaats en Whitlock bleek geen zeggenschap meer te hebben. ‘The Machine’ wist de 2-4 achterstand om te buigen in een 8-4 overwinning door na de pauze geen leg meer af te staan en 6 legs op rij te pakken. Door deze comeback staat James Wade niet langer meer op de laatste plaats maar is hij opgeklommen naar de zevende positie.