Home PDC Van Barneveld onderuit tegen Ronnie Baxter, Taylor verslaat Lewis

Van Barneveld onderuit tegen Ronnie Baxter, Taylor verslaat Lewis

Raymond van Barneveld moest zijn meerdere erkennen in Ronnie Baxter die de Nederlander met 8-4 wist te verslaan. Van Barneveld begon sterk met twee 180-ers in de eerste leg maar zakte vervolgens in en Baxter profiteerde. Simon Whitlock wist ondanks een 4-6 achterstand een 8-6 overwinning te behalen tegen Mervyn King. James Wade pakte zijn tweede overwinning op rij door Terry Jenkins te verslaan met 8-5. Tot slot liet Phil Taylor zich niet verrassen door de vroege voorsprong van Lewis. Phil Taylor begon zwak aan de wedstijd en kende problemen op zijn dubbels maar won wel met 8-4.

Mervyn King – Simon Whitlock 6-8
In een spannende partij die beide kanten op kon gaan heeft Simon Whitlock de zege weten te pakken. Whitlock begon erg goed aan de partij en wist al snel op een 3-0 voorsprong te komen. ‘The Wizard’ begon met een 11-darter en een 98 check-out, wist daarna ook zijn eigen leg te behouden en zag King bullseye missen om hierna hiervan te profiteren en zo op een 3-0 voorsprong te komen. Whitlock leek hiermee hard op weg naar een goed resultaat maar King noteerde een 11-darter om zo ook zijn eerste leg te pakken. Mervyn behield hierna zijn eigen leg en forceerde de break om zo de stand weer gelijk te trekken. Na de pauze kwam ‘The King’ vlammend uit de strartblokken en noteerde meteen een maximum waarna hij 68 uitgooide om de leg binnen te slepen.  De twee legs hierna gingen beide tegen de darts in waarna King met een schitterende 161 check-out weer uitliep naar 6-4.  Hij had hierna de kans om een punt veilig te stellen maar wist zijn dubbel niet te pakken waardoor Whitlock er alsnog met de leg vandoor ging. Whitlock ging hierna vrolijk door en gooide 62 uit om zo de stand weer gelijk te trekken. In de 13e leg van de partij wist hij dan ook de beslissende break te pakken waarna hij in de laatste leg 5 perfecte darts wist te noteren om daarna ook de zege veilig te stellen.  

James Wade – Terry Jenkins 8-5
Beide spelers hielden mekaar vroeg in de partij in balans. Voor de pauze liepen ze uit naar 3-3 tussenstand waarbij Wade o.a. een 105-finish, 140-finish en een 161-finish miste. Na de pauze liep Wade al snel uit naar een 7-3 voorsprong maar hij kende wel veel moeite met zijn favoriete dubbel 20 en dubbel 10. Jenkins wist zich vervolgens nog enigzins terug te knokken maar het mocht niet meer baten. Wade miste een 88-finish op de bull voor een 8-4 overwinning, waarna Jenkins alsnog de leg wist binnen te halen. Het bleek echter slechts uitstel van executie want in de daaropvolgende leg maakte Wade het alsnog af. James Wade gaf na afloop van zijn partij aan dat hij tot op heden nog weinig vertrouwen heeft weten te putten ondanks zijn twee overwinningen op rij.

Raymond van Barneveld – Ronnie Baxter 4-8
De Nederlander begon nog erg goed aan de partij. Hij wist in de eerste leg twee keer een 180 score te gooien en wist doormiddel van dubbel acht op een 1-0 voorsprong te komen. In de tweede leg miste ‘Barney’ 123 op de bullseye waardoor Baxter er alsnog gelijk van kon maken. De Engelsman ging hierna goed door en wist uit te lopen naar 3-1. In de vijfde leg stond de Nederlander klaar op een finish maar zag hij de Engelsman uit het niks een 124 finish gooien om er zo alsnog met de leg vandoor te gaan. Na missers van beide op de dubbels was Baxter het eerste bij de les en wist daardoor met een 5-1 voorsprong de pauze in te gaan. Na de korte onderbreking wist ‘Barney’ 32 te finishen om zo weer enigzins terug in de partij te komen. Maar Baxter wist in de achtse leg een 164 check-out uit de hoge hoed te toveren en gaf zo de Nederlander wederom een mentale tik. Van Barneveld finishde nog 96 om in de partij te blijven maar zag Baxter hierna een punt veilig stellen. De Nederlander wist nog een leg te pakken maar kon niet meer voorkomen dat ‘The Rocket’ de wedstrijd in zijn voordeel besliste.  

Adrian Lewis – Phil Taylor 4-8
Adrian Lewis wist vroeg in de partij te profiteren van de vele pijlen die Taylor op zijn dubbels miste en liep zo uit naar een 2-0 voorsprong. Phil Taylor finishte vervolgens een 89-finish op dubbel 5 om terug te komen tot 2-1 en pakte vervolgens ook de volgende leg om de tussenstand gelijk te trekken naar 2-2. Lewis miste in de vijfde leg een 115-finish op dubbel 20, maar pakte alsnog de leg via dubbel 10 en kwam op een 3-2 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging naar Taylor waardoor ze met een 3-3 tussenstand de break ingingen. Na de pauze was het Lewis die pijlen op zijn dubbels liet liggen en was het Taylor die ervan profiteerde. `The Power` liep uit naar een 5-3 voorsprong waarna beide spelers hu beste spel lieten zien in de negende leg. Taylor opende met zes perfecte legs door twee 180-ers te noteren, waarna het mis ging op de zevende pijl. Lewis kende eveneens een sterke leg en mocht aanleggen voor een 100-finish maar miste twee pijlen op dubbel 20, waardoor de leg alsnog naar `The Power` ging. De volgende leg ging eveneens naar Phil Taylor via een 74-finish en daarmee pakt hij 5 legs op rij en kwam hij op een 7-4 voorsprong. Lewis zette vervolgens nog even aan en kwam terug tot 4-7 waarna de vijftienvoudig wereldkampioen de avond afsloot en een 8-4 overwinning opeiste.