Home PDC Van Barneveld opnieuw onderuit, Baxter en Jenkins winnen in beslissende leg

Van Barneveld opnieuw onderuit, Baxter en Jenkins winnen in beslissende leg

publiek

Raymond van Barneveld moest zijn meerdere erkennen in Simon Whitlock die zeer sterk was op zijn dubbels en de wedstrijd met 8-5 won. Ronnie Baxter wist met 8-6 te winnen van Mervyn King door in de beslissende leg een schitterende 164-finish te gooien . Jenkins wist in de beslissende leg tegen Lewis ook het beste uit zijn spel naar boven te halen en sloot af met een 11-darter en won met 8-6.

Mervyn King – Ronnie Baxter 6-8
De heren gaan rustig van starten en tot 2-2 gaan de legs met de darts mee. Baxter weet vervolgens een break te creëren door een 180 te gooien op een belangrijk moment om vervolgens 66 te finishen. De daaropvolgende leg werd behouden waardoor Baxter met een 4-2 voorsprong de pauze in ging. King weet zich na de pauze te herpakken en komt terug tot 5-6. Bij een 5-6 stand verzekerd Baxter zich van een punt door een 100-finish via S20, D20 en D20. Met een 11-darter maakt King er 7-6 van. Het leek uit te draaien op een gelijkspel, echter gooide Baxter de wedstrijd in het slot via een schitterende 164-finish en boekte zo een 8-6 overwinning.

Adrian Lewis – Terry Jenkins 6-8
Wederom ging Lewis goed uit de startblokken en hij stond korte tijd op een gemiddelde van maar liefst 117. Op het moment dat Lewis de wedstrijd onder controle leek te hebben wist Jenkins hem vanuit het niets te breaken met een 137-finish. Met de nodige moeite ging de leg hierop volgend ook naar de Bull waarmee hij de pauze inging met een 4-2 voorsprong. Het gemiddelde van Lewis kelderde naar 92 gemiddeld. Bij een 5-3 tussenstand leek Lewis zijn leg te behouden waarna Jenkins wederom uit het niets een break creëerde, ditmaal via een 121-finish. Bij een 7-4 tussenstand maakte Lewis een belangrijke break met een 140-finish en bracht de wedstrijd terug tot 7-5. De volgende leg ging ook naar Lewis en bij een 7-6 tussenstand in het voordeel van Jenkins kwam alles aan op de laatste leg. Beide spelers openden met een 180 en volgden met een 140. Jenkins gooide vervolgens nog een 145 waarna hij met twee pijlen 36 finishte en de overwinning veilig stelde met een 11-darter.

Simon Whitlock – Raymond van Barneveld 8-5
Whitlock begint sterk en noteert een 130-finish in de openingsleg. Voor de pauze loopt de Aussie uit naar een 4-2 voorsprong waarbij hij erg sterk is op zijn dubbels. Na de pauze breekt de Nederlander en verkleint de achterstand tot 4-3. Raymond laat vervolgens in zijn eigen leg pijlen op D16 liggen en wordt afgestraft door Whitlock die met een 140-finish terug break en er 5-3 van maakt. Vervolgens liep Simon uit naar een 7-3 voorsprong, waarbij hij nog altijd 100 procent op zijn dubbels had geraakt. Van Barneveld leek op weg naar een 9-darter maar zag het bij de 8e pijl misgaan. Desondanks won hij de leg en kwam hij nog terug tot 7-5, maar daar bleef het bij. Simon Whitlock besloot de wedstrijd in 8-5 met een 86-finish.

Phil Taylor – James Wade 8-2
Phil Taylor kwam probleemloos op een 3-0 voorsprong. Na een aantal gemiste pijlen van Taylor pakte Wade zijn kans en kwam terug tot 3-1. Nadat Taylor er 4-1 van had gemaakt kwam Wade in zijn spel en gooide een 128-finish waardoor de tussenstand in pauze 4-2 was. Na de pauze was Wade kansloos en gingen alle legs naar Taylor, waaronder een 11-darter. Met 8-2 pakt Taylor zijn derde overwinning en blijft Wade op de laatste plaats staan zonder punten.

Foto’s Premier League Belfast

Publiek_2
Publiek_3Baxter
KingKing_2
LewisLewis_2
Lewis_3Lewis_4
JenkinsJenkins_2
Jenkins_3Jenkins_4
Jenkins_5Barneveld
Barneveld_2Barneveld_3
Barneveld_4Barneveld_5
TaylorTaylor_2
Taylor_3Wade_2