Home PDC World Matchplay: Vd Voort & Van Barneveld naar 2e ronde

World Matchplay: Vd Voort & Van Barneveld naar 2e ronde

vincent_wm09

Vanavond was het dan zover na een lange maand voetbal stond er eindelijk weer een groot darttoernooi op punt van beginnen. Raymond van Barneveld heeft zijn comeback gemaakt en deed dit overtuigend met een overwinning en een 9-darter. Ook zijn landgenoot Vincent van der Voort wist de 2e ronde te bereiken ten koste van Dennis Priestley. Verder bleek Wayne Jones na een nek aan nek race toch te sterk voor Colin Osborne. Als laatste mochten Ronnie Baxter en Jamie Caven het tegen mekaar op gaan nemen, ‘The Rocket’ bleek uiteindelijk net aan de sterkere vandaag.

Uitslagen 17 Juli:

Vincent van der Voort – Dennis Priestley 10-6
Priestley mocht beginnen aan de partij en wist er al snel 1-0 van te maken ondanks een 180 score van Vd Voort. ‘Grease Lightning’ deed er hierna een schepje bovenop, hij pakte via tops ook zijn eigen leg om daarna met een 76 check-out Priestley te breken. Een 120 check-out bracht Vd Voort zelfs naar 3-1. In de leg erop kreeg Dennis Priestley maar liefst 6 pijlen op de dubbel om de leg binnen te slepen, ondanks de vele kansen wou het niet lukken en wist Vincent alsnog de leg te pakken voor de 4-1 voorsprong. Priestley wist hierna twee legs op rij terug te pakken waarna Vd Voort een 106 check-out noteerde om weer verder uit te lopen. Naar mate de partij op het einde aan kwam leek het steeds meer de kant van de Nederlander uit te gaan. Hij wist uit te lopen naar 9-6 en wist daarna via tops de partij te beslissen.

Colin Osborne – Wayne Jones 8-10
In een partij die lange tijd gelijk op ging heeft Wayne Jones uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Jones wist daardoor voor het eerst in zijn carriere de 2e ronde van de World Matchplay te bereiken. Osborne kreeg meteen een break tegen maar wist deze ook weer meteen ongedaan te maken doormiddel van een 83 check-out. Osborne en Jones waren hierna lange tijd aan mekaar gewaagd. Het verschil werd eigenlijk pas gemaakt in de 15e leg, Jones wist 120 te finishen om op 8-7 te komen. Hij ging hierna sterk door en noteerde ook nog een 101 check-out om zo op één leg van de overwinning te komen. Osborne wist nog één leg terug te pakken maar zag daarna Jones de partij op tops beslissen.

Raymond van Barneveld – Denis Ovens 10-1
Vandaag was de grote dag dat Raymond van Barneveld zijn comeback maakte. Na twee maanden niet in de spotlight gestaan te hebben kwam de Nederlander vandaag terug op het terrein waar hij op zijn best is. Van Barneveld mocht aan de partij beginnen en miste een 128 check-out op de bullseye, ondanks de misser wist hij alsnog op 1-0 te komen. Ovens pakte hierna met dubbel zestien ook zijn 1e leg. Hierna was het eigenlijk geen enkel moment meer spannend. Van Barneveld pakte leg na leg mede door missers van Ovens op de dubbels maar ook door het sterke finishen van de Nederlander zelf. Hij liep o.a. door een 99, 142 en 112 check-out uit naar 6-1. Via dubbbel achtien vergrote hij zijn voorsprong om daarna ook meteen door te stomen naar 8-1. Het hoogtepunt kwam in de 10e leg waar de Nederlander met twee keer 180 begon, gevolgt door Tripe 20, triple 19 en dubbel 12 om zo alweer zijn 3e 9-darter te gooien in 2010. In de volgende leg besliste hij de partij op dubbel vier om zo overtuigend door te gaan naar de 2e ronde.

Ronnie Baxter – Jamie Caven 10-7
In de laatste partij mocht Jamie Caven het gaan opnemen tegen Ronnie Baxter. Voor Caven was dit opnieuw een kans om zich te bewijzen op tv na al zijn mooie prestaties op de vloer. Hij zou dit dan moeten gaan doen tegen Ronnie Baxter die op zijn beurt beschikt over de nodige ervaring. Deze ervaring bleek uiteindelijk de doorslag te geven aangezien Baxter toesloeg wanneer het echt moest en Caven zijn dubbel niet wist te vinden op cruciale momenten. ‘The Rocket’ ging er uiteindelijk met een 10-7 overwinning vandoor ten koste van Jamie Caven.