Vos wederom sensationeel en samen met van Gerwen in 3e ronde PDC
PDC

Vos wederom sensationeel en samen met van Gerwen in 3e ronde

Vos wederom sensationeel en samen met van Gerwen in 3e ronde

Vanmiddag kwamen zestien splers in actie op de tweede ronde van de derde European Tour te Düsseldorf. Van de Nederlanders verschenen Michael van Gerwen en Gino Vos vanmiddag aan de oche. Michael van Gerwen is de eerste Nederlander die zich bij de laatste zestien heeft kunnen voegen. Hij won zijn tweede ronde partij met 6-4 van Brian Woods. Het ging de jonge Nederlander echter niet makkelijk af. Na een moeizame gelijk opgaande strijd (zie update onderaan), trok de jonge Nederlander uiteindelijk aan het langste eind. Hij miste weliswaar veel dubbels, maar toen hij in 9e leg de dubbel 1 (eindelijk) gooide deed dat Woods pijn. In de derde ronde treft Mighty Mike Richie Burnett.

Na de partij vroegen we Michael om een reactie en hij gaf het volgende aan: 'Het is een moeilijke winst, maar een winst is een winst. Het publiek is fantastisch. Ik speelde wel slecht, mijn slechtste wedstrijd sinds tijden'.

Gino Vos heeft wederom voor sensatie gezorgd door de Duitser Tomas Seyler voor eigen publiek te verslaan. Met zijn thuispubliek voor en achter zich, was Seyler de favoriet van de partij. De Nederlander werd dan ook behoorlijk 'uitgekotst' door het Duitse dartpubliek die helemaal op de hand was van hun Duitse speler Tomas Seyler. Vos scheen zich niets hiervan aan te trekken. Hij speelde een sterke partij en kwam niet op een achterstand te staan (zie update onderaan). Gino verraste het Duits publiek door hen te laten zien wat hij kan en versloeg de favoriet vervolgens met 6-4. Indien van Barneveld vanavond van Brendan Dolan wint, treffen Vos en van Barneveld elkaar in de derde ronde en krijgen we dus een Nederlands onderonsje in deze ronde.

Gino Vos na zijn partij aan Dartfreakz: 'Ik had wel verwacht dat het publiek voor Seyler zou zijn, maar ik had niet verwacht dat het publiek zich zo erg tegen mij zou keren. Ik wilde mezelf bewijzen tegen het publiek, wat resulteerde in extra motivatie. Ik ben niet tevreden over mijn spel in deze partij, maar winnen is winnen. Vanmiddag rijd ik nog naar huis vanwege mijn verjaardagsfeest. Ik zal zelf echter gewoon op tijd rust nemen en morgen op tijd weer naar huis gaan om me voor te bereiden om mijn volgende partij tegen van Barneveld of Brendan Dolan. Mijn voorkeur gaat uit naar Dolan, want tegen van Barneveld zal ik een heel andere wedstrijd spelen. Aangezien dit een Nederlander is waarmee ik in het verleden regelmatig heb getraind'. Aldus Hemeco-speler Gino Vos, die morgen aan zal treden bij de laatste 16.

Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en de gebroeders Huybrechts zullen hun pijlen vanavond laten spreken.

Hier zijn de foto's van de middagsessie te zien.

Hieronder zijn de updates en uitslagen van de middagsessie te zien, inclusief enkele korte reacties van de winnaars onder de betreffende partij.

Speelschema middagsessie tweede ronde:
Hoofdpodium:
Kevin Painter v Colin Osborne
Joe Cullen v Johnny Haines
Michael van Gerwen
v Brian Woods
Mark Walsh v Tonci Restovic
Gino Vos
v Tomas Seyler
Ronnie Baxter v Mervyn King
Michael Mansell v Andy Smith
Scott Rand v Richie Burnett

Updates:

Kevin Painter (87.41) 2-6 Colin Osborne (96.93)

Met een 180 score en een 16-darter is het 1-0 in het voordeel van Painter. Colin beantwoordt met een 180 en met een 12-darter via een mooie 115 finish, maakt hij er 1-1 van. In de volgende leg houden beide spelers na 15 pijlen 72 over. Painter gooit zijn dubbel 20 niet uit, Osborne gooit zijn dubbel 12 wel uit en pakt de voorsprong. In de volgende leg verzuimt Painter zijn 123 finish uit te gooien. Hij hield 30 over maar gooit die ook niet uit. Colin straft af met een 59 finish via dubbel 20. Met een 14-darter verkleint Painter de achterstand naar 3-2. kevin houdt 40 over na 12 pijlen maar gooit die niet uit. Colin profiteert met een 18-darter. Het is 4-2 in het voordeel van Osborne. Met een 14-darter is hij nog 1 leg verwijderd van de zege. Met een 13-darter via dubbel 16 geeft Colin zijn voorsprong niet meer uit handen.

Colin Osborne: 'Ik begin weer goed te spelen en mijn resultaten tot nu toe zijn goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb Jim Walker namelijk met 6-0 verslagen en kevin Painter met 6-2'.

Joe Cullen (87.84) 5-6 Johnny Haines (85.38)
In 18 pijlen trekt Haines de eerste leg naar zich toe. In 20 pijlen maakt Cullen de stand gelijk. Met een 121 finish via dubbel 18 maakt Haines er 2-1 van. In de volgende leg mist Joe drie pijlen op een dubbel en Johnny profiteert met een 17-darter via een 71 finish. Het is 3-1 voor Haines. In leg vijf gooit Johnny zijn 122 finish niet uit. Hij mist de bullseye. Met een 68 finish straft Cullen af en maakt er 3-2 van. Daarna brengt Cullen de stand in evenwicht met een 14-darter. Cullen zet zijn vorm voort en met een 17-darter pakt hij zijn eerste voorsprong. Met een 16-darter vergroot Cullen zijn voorsprong en wint zijn vierde leg op rij. Joe is nog 1 leg verwijderd van de overwinning. Met een 103 finish knokt Haines terug en maakt er 5-4 van. In de volgende leg mist Joe 4 wedstrijdpijlen waardoor Johnny met een 18-darter een beslissende leg kan forceren. Uiteindelijk trekt Haines aan het langste eind. Hij kwam goed terug van een achterstand en met een 58 finish via dubbel 20 wandelt jij de 3e ronde binnen.

Johnny Haines: 'Ik maakte het mezelf moeilijk maar het is een goede overwinning. Ik ben blij dat ik op zondag weer mag spelen en nu zal ik mijn best doen tegen Colin Osborne'.

Michael van Gerwen (86.76) 6-4 Brian Woods (83.90)
Met een 17-darter is de eerste leg in het bezit van Mighty Mike. Van Gerwen mist twee pijlen om te breken. Zijn tegenstander profiteert door in 19 pijlen de stand gelijk te maken. Woods hield 20 over, maar van Gerwen pakt de voorsprong met een 60 finish via dubbel 20. Woods beantwoordt met een 15-darter en brengt de stand in evenwicht. Leg 5 is een sterke leg voor beide spelers. Woods gooit een 180 maar gooit zijn 82 finish niet uit. Michael profiteert met een 14-darter en leidt met 3-2. Michael mist 5 pijlen op de dubbel en kan niet breken, waardoor Woods de leg uitgooit in 21 pijlen. De stand is weer in evenwicht. Van Gerwen gooit zijn 68 finish niet uit. Hij mist de dubbel 4. Met een rake dubbel 20 maakt Woods er 4-3 van. Met een 180 en een 17-darter via dubbel 16 knokt de Nederlander terug. Michael zet zijn vechtlust voort in de volgende leg. Michael mist voor de tweede keer de dubbel 1 maar Woods neemt het egschenk niet aan. Woods mist 3 pijlen op een dubbel en Mike gaat voor dubbel 1, die hij uitgooit in 21 pijlen. De Nederlander is nog 1 leg verwijderd van de zege. Met een 17-darter via dubbel wordt zijn vechtlust beloond.

Mark Walsh (88.63) 6-1 Tonci Restovic (76.22)
Restovic wint de bull en mag als eerste beginnen. Met een rake dubbel 12 is de break een feit voor Mark walsh. Met een 64 finish via dubbel 8, verdubbelt hij zijn voorsprong. Restovic voorkomt een grotere achterstand door de derde leg met een 102 finish te pakken via dubbel 16. Tonci mist twee pijlen op de dubbel 4 en 1 op dubbel 8 om te breken en de stand gelijk te maken. Wals profiteert met dubbel 8 en wint zijn derde leg. In leg 5 gooit Restovic 2x140 maar mist 4 pijlen om de leg te winnen. Wals gooit dubbel 12 uit en breekt voor de tweede keer. Wals gooit tops voor de eerste keer uit en heeft nog 1 leg nodig voor de winst. Mark begint leg 7 met en 180 en gooit ook nog een 140 voordat hij de partij naar zich toetrekt met een 14-darter via tops.

Mark Walsh: 'Ik was een beetje ontevreden over mijn spel maar het belangrijkste is het resultaat en die heb ik binnen'.

Gino Vos (83.88) 6-4 Tomas Seyler (81.47)
Seyler wint de bull en mag als eerste beginnen. Vos mist 4 pijlen om te breken, hierdoor kan Seyler de leg naar zich toetrekken met dubbel 2. De Duitser miste eerder 3 pijlen voor de leg. Met tops brengt de jonge Nederlander de stand in evenwicht. Seyler mist drie pijlen op dubbel top, 10 en 5. Vos straft dit af met zijn derde pijl via dubbel 5. Tomas slaat terug met een 104 finish via tops en brengt de stand weer in evenwicht. Vos pakt een derde succesvolle break met een 116 finish via dubbel 18. In de zesde leg gooit de jonge Nederlander 3x140 en gooit een 13-darter uit via dubbel 16. Het is 4-2 in het voordeel van Gino Vos. Vos mist dubbel 12 voor een 116 finish. Maar met drie gemiste pijlen op de dubbel van zijn tegenstander, kan hij d eleg alsnog naar zich toetrekken met dubbel 8. Vos heeft nog i leg nodig voor de zege. Seyler vecht terug in de volgende leg en begint met een 180. Met een 15-darter via een 70 finish maakt hij er 5-4 van. Vos mist in de volegnde leg dubbel 16 voor een 105 finish. Ook mist hij vervolgens 3 pijlen op dubbel 8 voor de overwinning. Maar Seyler kan niet profiteren. Zijn 2 pijlen die in tops zouden meoten belanden, komen ver boven de dubbels terecht en met dubbel 8 maakt Vos er een einde aan.

Ronnie Baxter (95.62) 5-6 Mervyn King (92.65)
King wint de bull en mag beginnen. Baxter begint met een 180 maar met 2x 140 en dubbel vier is de eerste leg toch voor King. In de 2e leg gooit Baxter weer een 180 en houdt 20 over na 12 pijlen. Met dubbel 10 maakt hij d estand gelijk. Met een briljante 141 finish wint King de derde leg. Baxter opent de vierde leg met zijn derde 180 maar mist 6 pijlen voor de leg. Met dubbel 2 kan hij de stand alsnog gelijk maken. In leg 5 mist Baxter 2 pijlen om te breken en King gooit dubbel 16 uit voor de vijfde leg. Met scores van 100,140,180 en een 12-darter via een 81 finish, maakt The King er 4-2 van. Baxter begint leg 7 met zijn vierde 180. Als King dubbel 12 mist voor nog een 141 finish, profiteert Baxter met dubbel 10 en breekt terug. King gooit 180 en houdt 18 over. Baxter profiteert met een 40 finish via dubbel 10. De stand is na de 1-1, voor de tweede keer in evenwicht. In de volgende leg mist King dubbel 8 in single 11. Met dubbel 2 maakt hij het alsnog goed en is nog 1 leg verwijderd van de zege. King mist dubbel 16 voor een 102 finish en voor de zege. Baxter profiteert en blijft in de partij. In de laatste leg gooit Baxter 140 en zijn vijfde 180 van de partij. Hij houdt 121 over na 9 pijlen. King mist de bull voor een 117 finish. Baxter mist vervolgens tops. Uiteindelijk trekt King aan het langste eind met dubbel 8.

De interviewer vroeg aan King of het nog mee speelde dat King de laatste 5 ontmoetingen tegen Baxter had gewonnen, waarop King antwoordde: "Dat heeft totaal niet meegespeeld. Ik wist het niet eens."

Michael Mansell (75.51) 1-6 Andy Smith (93.83)
Michael mag als eerste beginnen. Hij opent met een 140 en voegt daar een 177 score aan toe maar mist 6 pijlen voor de openingsleg. Smith profiteert met dubbel 8. Met tops verdubbelt The Pieman zijn voorsprong. In leg 3 mist Smith de bull voor een 161 finish, vervolgens mist hij ook nog 2 pijlen om een emiste dubbel van zijn tegenstander af te straffen. Met dubbel 10 makt Mansell er 2-1 van. Smith begint de volegnde leg met een 180 en met dubbel 8 pakt hij de leg in 15 pijlen. Het is 3-1 in het voordeel van Andy. Smith gooit een 180 en houdt 95 over. Met dubbel 2 breekt hij weer. Smith gaat vrolijk verder en met scores van 121,180 en 140 en met een 12-darter via tops maakt hij er 5-1 van. The Pieman mist dubbel 19 voor een 118 finish maar Mansell kan niet profiteren of in de wedstrijd blijven. Hij mist 2 pijlen op dubbel 18 waarna Smith dubbel 19 uitgooit met zijn derde pijl. Met 6-1 wandelt Andy Smith de derde ronde binnen.

Andy Smith: 'Ik maakte mij een beetje zorgen vóór de partij maar toen ik een kleine voorsprong nam, merkte ik dat mansell het een beetje moeilijk had en toen was ik relax. Ik ben gewend van achterstanden terug te komen maar nu speel ik goed en hoop dat dit weekend de mijne is'.


Scott Rand (91.09) 3-6 Richie Burnett (93.07)
Scott wint de bull en begint eerst. Rand mist 4 pijlen op dubbel 12 en nog 6 pijlen voor de openingsleg. Burnett straft zijn missers af met een 63 finish. Met een 14-darter via een 91 finish in 2 pijlen, verdubbelt hij zijn voorsprong. In de volgend eleg mist Burnett dubbel 16 voor een 103 finish maar met tops wint hij toch zijn derde leg. Rand mist dubbel 16 voor een 86 finish, Burnett krijgt de gelegenheid om zijn 95 finish uit te gooien en leidt al een vroege en ruime voorsprong van 4-0. Met een 14-darter via dubbel 8 wint Rand eindelijk zijn eerste leg. Burnett begint leg 6 met een 180 maar wordt afgestraft voor enkele slechte scores in deze leg. Rand breekt en profiteert met een 89 finish. Scott staat nu met 2 legs achter. Beide spelers houden een dubbel over na 12 pijlen in de volgende leg. Met dubbel 16 verkleint Rand zijn achterstand naar 4-3. Rand begint leg 8 met een 180, Burnett gooit 2 keer 140 en laat tops over na 12 pijlen. Deze wordt benut en de speler uit Wales is nog 1 leg verwijderd van een plek in de derde ronde. Richie gooit 2x140 en houdt 80 over na 12 pijlen. Hij mist echter dubbel 10 en 5 voor de partij. Daarna mist hij nog de dubbel 2 en 1 voordat Rand tops miste. Uiteindelijk maakt Richie Burnett met dubbel 1 een eind aan de partij.

Richie Burnett: "Ik ben ontevreden over mijn spel. Na mijn 121 gemiddelde van gisteren lag de lat erg hoog vandaag, dit gaf me extra druk. Ik ben blij door te zijn naar de laatste 16"


Prijzengeld

Winnaar £15,000,-
Runner-Up £7,500,-
Halve finalisten £5,000,-
Kwartfinalisten £3,000,-
Derde ronde verliezers £1,500,-
Tweede ronde verliezers £1,000,-
Eerste ronde verliezers £200,-

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws