Home PDC V/d Voort: “Major winnen dit jaar absoluut op mijn lijstje”

V/d Voort: “Major winnen dit jaar absoluut op mijn lijstje”

VincentVdVoort1

Vincent van der Voort is inmiddels ruim tien jaar een vaste verschijning op de televisietoernooien, eerst bij de BDO en sinds 2007 bij de PDC. De 36-jarige dartsprof uit Purmerend staat echter nog droog als het gaat om het winnen van een Major. Dit jaar wil hij daar verandering in brengen.

“Het winnen van een Major is iets waar ik op jaag”, zegt Van der Voort op de website van MODUS Darts, dat zijn management voert. Zijn beste tv-prestatie is het bereiken van de UK Open-finale in 2007. Daarin was Raymond van Barneveld hem de baas. “Mijn inziens heeft het op sommige momenten een beetje tegen gezeten tijdens televisietoernooien. Bijvoorbeeld op het afgelopen WK. Daar verloor ik nipt van Andy Hamilton, de latere finalist. Een Major-titel pakken is absoluut iets dat voor dit jaar op mijn lijstje staat. Hopelijk gebeurt het komend weekend al.”

Want dan houdt Van der Voort met Van Barneveld de Nederlandse eer hoog op de PDC World Cup of Darts in Hamburg. “Raymond heeft de vorige editie gewonnen met Co Stompé. Wellicht is er daardoor een beetje extra druk aangezien we het alleen maar slechter kunnen doen”, gaat Fast Vinnie verder. “Het is voor mij een nieuw toernooi, maar ik ga mijn uiterste best doen. Als we beide ons hoogste niveau halen, ben ik er zeker van dat we de titel kunnen grijpen.”

Maar Barney is de laatste tijd niet in beste doen. Zowel op de Grand Slam of Darts als het WK was de openingsronde zijn eindstation. Van der Voort zegt dat echter niets. “Raymond is een fantastische speler. Hij is degene die ervoor heeft gezorgd dat darts zo groot is in Nederland. Dit jaar zou hij makkelijk weer de nummer twee of drie van de wereld kunnen worden, want hij heeft zoveel kwaliteit. Hij is een heel goede vriend van mij. Dat is ook belangrijk als je een team vormt.”

Van der Voort hoopt dat het winnen van een Major hem zal helpen zijn droom te verwezenlijken, Premier League spelen. “Elke darter wil in de Premier League uitkomen, ik ben daar niet anders in. Het is de grootste dartsshow en als je daar niet in wil spelen, dan klopt er iets niet. Als ik een goed jaar draai voor de camera’s, krijg ik hopelijk de kans om deel te nemen. Dat zou super zijn. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moet er eerst nog veel werk verricht worden. Ik ben net verhuisd en heb nu een prachtige dartskamer. Zo lang ik ervoor blijf werken, kan dit mijn jaar worden.”

Aan de steun van de fans zal het in elk geval niet liggen; Van der Voort is in ruim een jaar tijd uitgegroeid tot een ware publiekslieveling. “Het is ongelooflijk”, vult hij aan. “Ik heb mijn opkomstmuziek veranderd en plotseling zingt iedereen mijn naam en juicht me toe. In het begin had ik eerlijk gezegd een beetje moeite daarmee om te gaan, aangezien ik dergelijke support niet gewend was. Maar dat is nu niet meer zo. Het helpt me juist enorm, het is geweldig.”