Home PDC Veel animo voor PDC WK U21 en wildcards te verdienen in Nuland...

Veel animo voor PDC WK U21 en wildcards te verdienen in Nuland en Bad Nauheim

pDCeuropean2010292

Er is meer informatie bekend geworden betreft het PDC WK voor jeugd onder de 21 jaar en er blijkt al veel interesse te zijn voor de kwalificaties voor het WK gezien het hoge aantal inschrijvingen van diverse jeugdige topspelers. De prijzenpot voor het PDC WK jeugd voor spelers onder de 21 is gevuld met £30,000, waarvan de winnaar £10,000 zal ontvangen. De finalisten krijgen ook een deelnamebewijs voor de Grand Slam of Darts en een Pro Tour Card. Er worden diverse kwalificaties gehouden in de UK op 42 verschillende locaties. De winnaars van de kwalificaties zullen samen met de internationale kwalifiers en de beste 8 spelers onder de 21 jaar van de PDC Order of Merit bij de laatste 64 strijden om een plaats in de finale van het PDC WK voor jeugd onder de 21 jaar. De laatste 64 spelers zullen op zaterdag 6 november in Barnsley gaan spelen tot de finale. De finale zal voorafgaand aan de herenfinale van het WK worden gespeeld in Alexandria Palace.

In de UK hebben zich al honderden jeugdspelers aangemeld en inschrijven kan nog tot 1 oktober. Als de Rileys kwalificaties in Engeland net een brug te ver is hoef je als jonge speler niet te treuren want PDC Europe heeft voor spelers onder 21 jaar vier wildcards ter beschikking gekregen. De vier startbewijzen zullen in 2 losstaande kwalificatie toernooien vergeven worden in Nuland en Bad Nauheim, per event worden er 2 wildcards vergeven. De eerste kans voor spelers die tenminste 17 jaar oud zijn en die op de finale dag van de PDC WK op 3 januari 2011 nog geen 21 jaar oud zijn dient zich aan in Nuland. Op zaterdag 18 september om 20.00 uur start het voorkwalificatie toernooi waarbij de eerste 2 wildcards te verdienen zijn. De laatste 2 wildcards zijn op zaterdag 18 september om 20.00 uur bij het voorkwalificatie toernooi in Bad Nauheim te verdienen. De spelers die zich tot nu toe al geplaatst hebben voor de laatste 64 zijn oa Michael van Gerwen, Joe Cullen, Michael Smith en Arron Monk (winnaar van het New Kids on the Oche toernooi in 2008. Ook de 4 jonge spelers die eerder in actie kwamen bij de UK Open in juni hebben zich via kwalificaties geplaatst. Dit zijn Reece Robinson, Jamie Green, Ricky Evans en Alex Harrison. Robinson moest het bij de UK Open in de 3e ronde opnemen tegen Simon Whitlock en Evans werd in de 2e ronde verslagen door Steve Beaton. Twee andere spelers met pro tour ervaring, Darren Whittingham and Adam Huckvale, zullen ook meedoen aan de kwalificaties.

“De belangstelling van zoveel jonge spelers toont nu al aan dat er veel animo is voor dit toernooi en we zijn erg blij dat spelers deze gelegenheid met beide handen aanpakken,” aldus Barry Hearn. “Deze jonge spelers zijn de toekomst van de sport en we kijken er naar uit om deze jongens in november in actie te zien.