Home PDC Veertien weken Premier League of Darts

Veertien weken Premier League of Darts

Aangezien komende zondag de Play-offs gespeeld zullen worden van de Whyte & Mackay Premier League of Darts, leek het ons leuk om nog even terug te kijken naar de afgelopen veertien weken. In die veertien weken is er weer van alles gebeurd tijdens de Premier League. Alle hoogtepunten en dieptepunten komen voorbij en daarbij zullen we ook nog even vooruit kijken naar zondag. Komende zondag zullen we vier wedstrijden gaan zien, eerst de halve finales tussen Mervyn King en Phil Taylor, verder treft James Wade de man in vorm Simon Whitlock.

Verrassend genoeg heeft Ronnie Baxter deze play-offs niet weten te bereiken. ‘The Rocket’ stond na een aantal weken gespeeld te hebben er uitermate goed voor en liet ook iedere week weer zien in goede vorm te zijn, helaas ging het vanaf speelweek negen een stuk minder met Baxter. Hij wist geen enkele keer meer te winnen alleen nog drie keer gelijk te spelen tegen Adrian Lewis, James Wade en Mervyn King. Deze drie punten in de laatste vijf weken bleken net niet genoeg om de play-offs te bereiken. Baxter wist uiteinelijk hetzelfde punten aantal als King te behalen maar had de pech een slechter legsaldo te hebben. ‘The Rocket’ stond daarmee het gehele jaar in de top vier maar op de laatste speeldag ging het dus alsnog mis.

Voor de winnaar van de Premier League of Darts van 2009 was het precies het omgekeerde. Zijn start was uiterst moeizaam met drie nederlagen op rij en daarmee mag het wel een verrassing genoemd worden dat hij er alsnog bij is aanstaande zondag. Wade kan hierdoor nog wel zijn titel verdedigen maar de concurrentie zal enorm groot zijn. ‘The Machine’ wist op de laatste speeldag zeer moeizaam te winnen van Terry Jenkins en door het verlies van Ronnie Baxter bleek dit genoeg om de Play-offs te bereiken. Wade kan hiervoor de Nederlander Raymond van Barneveld bedanken die op de laatste dag roet in het eten gooide bij Ronnie Baxter.

Van Barneveld zelf wist de Play-offs verrassend genoeg niet te bereiken, voor de Nederlander was het misschien wel de moeizaamste Premier League of Darts tot nu toe. Hij eindigde uiteindelijk op plaats zes in het eindklassement. Dit kwam voornamelijk door zijn goede eindsprint, ‘Barney’ wist zijn laatste drie Premier League of Darts wedstrijden te winnen en klom daarmee alsnog van plaats acht naar de zesde plaats. Het Moeizame seizoen had o.a. te maken met prive problemen bij de Nederlander, wat hij zelf ook liet weten aan de fans tijdens een interview. Verder leek hij moeite te hebben met het vinden van de goede pijlen. Pas vanaf week twaalf leek het de juiste keuze te zijn aangezien hij toen een prachtige 9-darter wist te gooien in Aberdeen. Voor Van Barneveld was het de 2e 9-darter tijdens de Premier League of Darts, hij is daarmee ook altijd nog de enige die een 9-darter wist te gooien tijdens dit toernooi. De laatste drie speelweken leek het allemaal stukken beter te gaan bij ‘Barney’, ondanks dat hij er niet bij zal zijn op zondag kan hij door de goede eindsprint wel positief verder kijken naar de rest van het jaar.

Komende zondag zal het dus los barsten in het Engelse Wembley. Phil Taylor, James Wade, Mervyn King en Simon Whitlock zullen gaan strijden om het grote bedrag van maar liefst 125.000 pond. Vorig jaar wist James Wade de titel op zijn naam te schrijven, hij wist toen in de finale Mervyn King te verslaan. In theorie is deze ontmoeting in de finale wederom mogelijk. Maar dan zal King net als vorig jaar Phil Taylor in de halve finale moeten verslaan en James Wade zal moeten winnen van een zeer sterk spelende Simon Whitlock. Daardoor lijkt het erop dat de finale geen herhaling van het vorig jaar zal worden, maar aangezien er in deze sport alles mogelijk is kunnen we het natuurlijk niet uitsluiten. Vorig jaar draaide Taylor ook veertien weken als een niet te stoppen machine en tijdens de play-offs liet hij het afweten.

Komende zondag zullen we het weten, wie wordt de nieuwe Premier League of Darts titelhouder. Dartfreakz zal je ook die avond op de hoogtehouden van alle gebeurtenissen in het Engelse Wembley.