Home PDC Veijo Viinika winnaar van de zevende SDC Pro Tour te Kopenhagen

Veijo Viinika winnaar van de zevende SDC Pro Tour te Kopenhagen

sdc_logo

Dit weekend worden te Kopenhagen, Denemarken de laatste SDC Pro Tours van het jaar gespeeld. Vandaag werd de zevende SDC Pro Tour gespeeld, vervolgens zal op de zondag de achtste tevens laatste tour worden afgewerkt.

De zevende tour is gewonnen door Veijo Viinika. In de finale won hij met 6-4 van Magnus Caris en hield de Zweed zodoende van zijn tweede SDC Pro Tour overwinning af. Caris wist namelijk de zesde SDC Pro Tour op zijn naam te schrijven. Op weg naar zijn overwinning was Veijo Viinika ook te sterk voor Tommy Holm, Torbjorn Gustafsson, Jaani Haavisto. De winnaar van de derde SDC Pro Tour Robert Wagner, werd in de halve finale met 6-1 verslagen.

Voor alle overige uitslagen, klik hier.

Het verdiende prijzengeld telt mee voor de Scandinavische Pro Tour Order of Merit. De winnaar van de Scandinavische Pro Tour Order of Merit krijgt een ProTour Card voor 2 jaar en de spelers die op de 2e-5e plaats staan mogen gratis deelnemen aan de Q-School, waar ze alsnog een PDC Pro Tour Card kunnen verdienen. De winnaar en runner-up van de Scandinavische Order of Merit plaatsen zich rechtstreeks voor het Ladbrokes wereldkampioenschap.

Prijzengeld:

Winnaar:

€1200,-

Runner-up:

€600,-

Halve finalisten:

€300,-

Kwartfinalisten:

€200,-

Laatste 16:

€125,-

Laatste 32:

€50,-

.