Vijf nieuwe gezichten aan de oche op de World Grand Prix 2012 PDC
PDC

Vijf nieuwe gezichten aan de oche op de World Grand Prix 2012

Vijf nieuwe gezichten aan de oche op de World Grand Prix 2012

De World Grand Prix oftewel het double-in, double-out toernooi gaat maandag 8 oktober van start. Op de editie van 2012 zullen vijf spelers hun debuut maken. Kim Huybrechts, Dean Winstanley, Ian White, Michael Smith en Michael Mansell maken zich op om het podium in het Citywest Hotel te Dublin voor de eerste keer te betreden.

Kim "The Hurricane" Huybrechts is de afgelopen maanden constant geweest en heeft sterk spel laten zien op tv toernooien. Vanaf zijn kwartfinaleplek op het Ladbrokes wereldkampioenschap 2012, zette hij zichzelf op de kaart en is daarna vrij constant geweest. Zo kwam hij op de afgelopen European Championship tot de halve finale en kwam op de UK Open tot de laatste 16. Op de vloertoernooien komt hij ook vaak tot de kwartfinales of halve finales. In februari kwam hij zelf in de finale terecht op de UK Open Qualifier 1. Binnen een jaar belandde de talenvolle Belg in de top 32, waar hij momenteel de 31e positie bezet. Huybrechts staat bekend al seen sterke finisher. Als hij zijn dubbels goed weet te raken, zou hij weleens een droomdebuut kunnen beleven op dit toernooi.

De finalist van de Lakeside 2011 Dean "Over The Top" Winstanley was de beste speler op de BDO ranglijst die zijn overstap dit jaar naar de PDC maakte . Vanaf zijn overstap neemt de Engelsman al voor de derde keer mee aan een PDC tv toernooi. Eerder wist hij zich namelijk ook voor de UK Open en de World Matchplay te plaatsen, waar hij Gary Anderson in de eerste ronde verrassend versloeg. Op de UK Open kwam hij tot de laatste 32. Dankzij enkele goede prestaties op de vloer en zijn verdiende ponden op de tv toernooien, staat hij op het punt de top 50 van de wereldranglijst binnen te wandelen. Als de ex BDO-er de dubbel 20 makkelijk kan raken en op zijn gebruikelijke manier kan scoren, zou hij nog ver kunnen komen.

Vijf nieuwe gezichten aan de oche op de World Grand Prix 2012

Voor Ian "Diamond" White is 2012 het beste jaar van zijn carrière. Hij stond in enkele finales op de Pro Tours, schopte het ook tot de finale op de vierde European Tour te Stuttgart en gooide wereldkampioen Adrian Lewis met een whitewash uit de European Championship. In Stuttgart kreeg hij het ook nog voor mekaar de perfecte leg te gooien. Op de Matchplay bereikte hij de laatste 16. Als White zijn goede vorm van dit jaar meeneemt naar Dublin, zou hij wel eens voor een 'verrassing' kunnen zorgen. White neemt het in de eerst ronde op tegen Raymond van Barneveld.

Vijf nieuwe gezichten aan de oche op de World Grand Prix 2012

Michael "Bully" Smith is de Benjamin in het gezelschap van de 32 spelers maar doet niet onder voor de senioren. De 22-jarige uit St. Helens is één van de sterspelers bij de jeugd en wist dit jaar al vijf Jeugd Tours op zijn naam te schrijven. Ook op het 'senioren' vloertoernooi te Benidorm in januari dit jaar, liet de jonge sterspeler zijn oudere medespelers achter zich. De nummer twee op de Youth Tour Order of Merit die door Gary Anderson begeleid wordt, heeft nog niet veel van zich laten zien op tv toernooien. Maar in de toekomst wordt er veel van dit jong talent verwacht. Misschien wordt de eerste stap op de World Grand Prix gezet. Smith treft Phil Taylor in de eerste ronde op de maandag.

Vijf nieuwe gezichten aan de oche op de World Grand Prix 2012

Michael "Mickey" Mansell is één van de drie gekwalificeerde Ieren die het voor eigen publiek zal opnemen. De debutant zal net als zijn landgenoot Brendan Dolan die op de editie van 2011 schitterde, op steun van het Ierse publiek kunnen rekenen. Mansell heeft nog niet ver kunnen komen op tv toernooien, maar heeft dit jaar bewezen dat hij spelers zoals Colin Lloyd, Paul Nicholson, Mervyn King en Dean Winstanley op de vloertoernooien kon verslaan. Zijn solide manier van spelen zou hem goed staande kunnen houden tijdens zijn debuut.

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws