Home PDC Vlijmen gehuld in het groen “Gaat de Brabantse sloopkogel het maken”

Vlijmen gehuld in het groen “Gaat de Brabantse sloopkogel het maken”

Niet alleen d’n Braai in Vlijmen is groen gekleurd ook het huis van schoonmoeders is omgetoverd tot ‘Mighty home’. Al jaren komen familie en vrienden bij elkaar in het Brabantse Vlijmen om tijdens een tv toernooi, de verrichtingen van Michael van Gerwen te volgen. Het hele huis is van raam tot aan de wc mat ‘MvG groen’ gekleurd.

De dakpannen kwamen los toen van Gerwen de eerste set van Lewis naar zich toetrok. “Ook al is het 6-0 geworden de spanning was enorm, ook voor zijn vriendin Daphne die in de zaal de prestaties van haar Michael zat te volgen” aldus een trotse Elly. Het is een droom waarin we momenteel verkeren vervolgt Elly, de moeder van Daphne. 

We blikken kort terug op enkele prestaties van de PDC WK 2014 finalist

Met een 7-5 overwinning op Martin Adams wist Michael op 17-jarige leeftijd de Winmau World Masters 2006 te winnen. Een unieke prestatie voor de jonge Brabander. Op dit toernooi versloeg hij de Welshman Mark Webster in de halve finale. Dit jaar versloeg hij Webster in de kwartfinale van het PDC WK en tweevoudig wereldkampioen Adrian Jackpot Lewis werd met 6-0 in de halve finale het nakijken gegeven.

In 2006 nam van Gerwen deel aan de Topic International Darts League. De grootste verrassing vond plaats in de tweede ronde-wedstrijd tegen de ervaren Martin Adams. Als jongste speler (net 17 jaar) won hij de ongekend spannende wedstrijd van Martin Adams met een gemiddelde van 107.85 tegen 106.89 . Oud wereldkampioen Andy Fordham, Darryl Fitton en MC Martin Fitzmaurice bestempelden deze wedstrijd, die door Van Gerwen met een 164-finish werd uitgegooid, als de beste wedstrijd die ze ooit hadden gezien.

In januari 2007 maakte de Brabander zijn overstap van de BDO naar de PDC.

In 2012 wist van Gerwen de World Grand Prix te winnen door  Mervyn King met 6-4 aan de kant te zetten. Ook toen versloeg van Gerwen Adrian Lewis, dit gebeurde bij de laatste 16  met 3-1. Vervolgens bezweken Andy Hamilton en Wes Newton onder het geweld van de Brabantse sloopkogel. Na dit toernooi was de toon gezet voor de groene wervelwind uit Brabant. In oktober 2012 zette Michael het beste gemiddelde neer op een uitgezonden toernooi. Dit gebeurde op de Championship League Darts in groep 8 tegen Steve Beaton.

Op 16 mei 2013 zette MVG zijn overwinningenreeks voort door als debutant meteen de Premier League Darts titel op te eisen. Van Gerwen was in de gigantische O2 arena met 10-8 te sterk voor Phil Taylor. Hiermee trok de groene kale held de verloren WK 2013 finale tegen The Power recht. Van Gerwen domineerde ook op de vloertoernooien. In 2013 schreef hij maar liefst zeven Pro Tours en twee European Tours op zijn naam. Daarnaast was de nieuwe Dubai Darts Masters was ook een prooi voor Mighty Mike.

Vorig jaar in het Alexandra Palace miste hij op een haar twee 9-darters op rij tegen James Wade. De eerste 9-dart poging was namelijk wel een succes. De finale verloor van Gerwen die editie van Phil Taylor met 4-7. Mighty Mike wist al vier perfecte legs op TV te gooien. De eerste al in 2007 tegen Raymond van Barneveld op Nederlandse bodem. Op het PDC internettoernooi van 2013, de Championship League Darts, produceerde de jonge Nederlander ook de perfecte leg. Deze prestatie flikte hij ook op de World Matchplay 2012 en de Masters of Darts 2007.

Hij doet het een paar maanden ‘rustig aan’ maar komt op tijd in vorm voor het PDC WK 2014. In de finale van de Players Championship Finals 2013 flikte hij het om Phil Taylor wederom in een tv finale te verslaan en de titel op te eisen. Hiermee was de kale de enige speler die twee keer van de grootmeester wist te winnen in een finale op een tv toernooi.

Vandaag zal het Brabantse Vlijmen geheel groen kleuren, het dak zal eraf gaan als van Gerwen het nieuwe jaar begint met de kroning tot wereldkampioen. De Schot Peter Wright is echter een niet te onderschatten horde. De kleurrijke Wright laat zien in een uitstekende vorm te verkeren. De 43-jarige Snakebite die al jaren woonachtig is in Engeland heeft de toon gezet door het hoogste gemiddelde ooit tijdens het PDC WK te gooien (105.07).

Op nieuwjaarsdag 2014 kan een droom in vervulling gaan als er voor de tweede keer in de PDC historie een Nederlander tot wereldkampioen wordt gekroond. In de finale van het Ladbrokes World Darts Championship 2014 neemt het Nederlands talent het op tegen de “verrassing” van het toernooi, Peter Wright.

Phil Taylor domineert de nummer één positie op de wereldranglijst al jaren. Zal Michael ‘Mighty Mike’ hem van de troon stoten en op 1 januari 2014 de koploper worden op de wereldranglijst? Nederland kijkt vol verlangen uit naar de tweede ‘oranje’ PDC wereldkampioen.