Home PDC Voorbeschouwing PDC EC dag 2 ‘Oranje avond met 5 Nederlanders’

Voorbeschouwing PDC EC dag 2 ‘Oranje avond met 5 Nederlanders’

IMG_0237dartfreakz11

De avond kleurt vanavond oranje bij de European Championship waar maar liefst 5 Nederlanders in actie zullen gaan komen. Michael van Gerwen zal de avond openen met een duel tegen Andy Smith en gezien de vorm van Mighty Mike zou de avond weleens met vuurwerk kunnen starten. Hij zal direct worden opgevolgd door Co Stompe die op het podium zal aantreden tegen Richie Burnett. Vervolgens beloofd de derde partij van de avond wederom veel moois. Hierin zullen Dave Chisnall en Gino Vos elkaar namelijk ontmoeten voor het oog van de camera.

Aan het eind van de avond zullen we vervolgens nog Raymond van Barneveld en Terry Jenkins tegen elkaar zien strijden voor een plaats in de tweede ronde. De laatste partij van de avond zou tevens weleens een mooie afsluiter kunnen worden met een duel tussen Nederland en België. Vincent van der Voort en Kim Huybrechts zullen strijden om de laatste ticket naar de laatste 16.

Dartfreakz.nl sprak in aanloop naar vanavond met bijna alle Nederlandse en Belgische spelers. Hun blik op de partijen van vanavond lees je hieronder.

Raymond van Barneveld “Mijn doel is natuurlijk altijd om kampioen te worden, daar speel je voor. Anders heb je er naar mijn mening niets te zoeken. Uitslagen zijn altijd moeilijk te voorspellen en Terry is een zware loting. Maar ik ben goed in vorm en hoop op een positieve uitslag.”

Michael van Gerwen “Ik wil graag mijn goede spel doorzetten. Ik stond afgelopen weekend ook weer te knallen en dat wil ik graag mee nemen en wil gewoon ver komen. Ik voorspel een 6-3 overwinning voor mij in de eerste ronde.”

Vincent van der Voort “Mijn doel is om te winnen. Het ging een jaar niet zo goed met mijn gezondheid. Nu blijkt dat ik lactose intolerantie heb en nu gaat het een stuk beter. Ik voel mij goed en heb zin in de tweede helft van het seizoen en kijk enorm uit naar mijn partij van vrijdagavond.”

Gino Vos “Mijn doel is om gewoon goed te gooien en de kansen die ik krijg te pakken. Ik zou niet durven te voorspellen wat de uitslag wordt, maar ik hoop natuurlijk wel in het voordeel voor mij.”

Kim Huybrechts “Mijn doel is natuurlijk om in de eerste plaats gewoon heel goed te gooien, me te amuseren op het podium en weer van een mooie ervaring te genieten. Qua prestatie zou het natuurlijk prachtig zijn om vorig jaar te evenaren of beter al wordt dit loodzwaar met Vincent en natuurlijk Adrian Lewis op de weg. Die moet dan nog winnen tegen de man in vorm, Ian White.”

Vrijdag 21 september
Eerste ronde:
20.05u Michael van Gerwen v Andy Smith
20.35u Richie Burnett v Co Stompé
21.05u Dave Chisnall v Gino Vos
21.35u Simon Whitlock v Mark Walsh
22.05u James Wade v Colin Lloyd
22.35u Adrian Lewis v Ian White
23.05u Terry Jenkins v Raymond van Barneveld
23.35u Kim Huybrechts v Vincent van der Voort

Toernooicenter  –  Dartpoule
.