Home PDC Voorbeschouwing en programma finale zondagavond World Grand Prix

Voorbeschouwing en programma finale zondagavond World Grand Prix

Kieran Cleeves/PDC

De beste twee spelers tijdens de 2022 editie van de World Grand Prix zijn de Engelsman Nathan Aspinall en Michael van Gerwen. Als voorgerecht kijken we vooruit naar de finale die zondagavond omstreeks 20:45 uur gespeeld zal worden. Voor The Asp is het zijn vierde Grand Prix, de Brit wist tijdens zijn debuutjaar in 2019 de kwartfinale te bereiken waar hij verloor van Dave Chisnall. De jaren ernaar ging Aspinall in de eerste ronde onderuit tot deze editie. Aspinall won van Michael Smit, Danny Noppert, Martin Lukeman en Gerwyn Price. 

Kieran Cleeves/PDC

Tegenstander van The Asp is Mighty Mike, Van Gerwen won in 2012 zijn eerste Grand Prix titel, er volgende nog overwinningen in 2014, 2016, 2018 en 2019. Alleen Van Gerwen en Phil Taylor wisten de World Grand Prix titel te prolongeren. De Nederlander deed dat in 2018 en 2019. Van Gerwen speelt zijn twaalfde World Grand Prix uit zijn carrière. MvG versloeg op weg naar de finale Gary Anderson, Stephen Bunting, Chris Dobey en Peter Wright.

Kijkende naar de laatste ontmoetingen wist Van Gerwen er 10 te winnen, speelde ze 1x gelijk en was 5x Aspinall de betere. Tijdens deze editie van de WGP heeft de Nederlander een toernooi gemiddelde van 89.43 en the Asp bijna 9 punten lager 80.68, het finish percentage daarentegen is van de Engelsman 32% terwijl MvG 25% finisht. Mighty Mike is de favoriet voor zijn zesde titel, het zal een spannende en snelle pot worden tussen de 31-jarige uit Stockport en de 33-jarige Vlijmenaar. 

Voor alle uitslagen, het prijzengeld, de gegooide 9-darters en meer kun u ons toernooicenter bezoeken.

Programma zondagavond vanaf 20:45 uur:
De finale:
Michael van Gerwen – Nathan Aspinall