Home PDC Vooruitblik finale WGP: Gevecht om de titel en de nummer 8 positie

Vooruitblik finale WGP: Gevecht om de titel en de nummer 8 positie

Michael Gerwen 9-darter WMP

De finale op de World Grand Prix 2012 gaat tussen Michael van Gerwen en Mervyn King, die in de halve finale hun tegenstanders Wes Newton en Brendan Dolan de baas waren. De Nederlander dendere over Wes Newton heen en won de partij met de overtuigende cijfers 5-1. Mervyn King die het hele toernooi een sterke indruk maakt, was zijn Ierse tegenstander Brendan Dolan met 5-2 te sterk af. Vanavond zullen de Engelsman en de Nederlander bepalen wie de beker mee naar huis mag nemen. Onze laatste voorbeschouwing op de World Grand Prix van 2012.


Mervyn King v Michael van Gerwen

Niet Phil Taylor, Adrian Lewis of James Wade staan in de finale van de World Grand Prix 2012. Het is de overige spelers uit de top 16 eveneens niet gelukt om tot de laatste twee te behoren. De sensatie van de afgelopen periode Michael van Gerwen en Mervyn King die na een mindere periode weer zoals vanouds terug is, zullen uitvechten wie zich de World Grand Prix kampioen van 2012 mag noemen en de cheque van £100.000,- mee naar huis mag nemen. We krijgen in elk geval een nieuwe kampioen, aangezien Phil Taylor, James Wade, Colin Lloyd en Alan Warriner-Little dit toernooi eerder op hun naam wisten te schrijven. Wat ook vaststaat is dat we na de finale van morgenavond een nieuwe nummer 8 op de wereldranglijst krijgen. De winnaar komt namelijk met stip op nummer 8 binnen, ongeacht wie het toernooi wint.

Gelet op de huidige vorm van beide spelers en het spel dat zij op dit toernooi hebben laten zien, belooft de finale een kraker en ware strijd te worden. King is heel constant geweest op zijn dubbels en scores en stevent af op zijn eerste PDC tv titel. Op de Premier League 2009 en de Players Championship Finals van 2010 stond The King ook al in de finale, mag zag de hoofdprijs aan zijn neus voorbij gaan. Michael van Gerwen, die een wat matige start had op dit toernooi maar in de halve finale zijn beste partij speelde, is ook vastbesloten zijn eerste PDC tv titel naar zich toe te trekken. De jonge Nederlander heeft een fantastisch jaar met onder andere vier Pro Tour overwinningen op zijn naam en de sublieme 9-darter op de World Matchplay. Met zijn eerste finaleplek op een PDC tv toernooi heeft van Gerwen al een overwinning behaald, maar deze titel zou dan ook een prachtige kroon op het werk zetten. De mannen hebben een overwinning gemeen. Beide hebben de Winmau World Masters op hun naam staan. King won dit toernooi in 2004, Van Gerwen pakte de titel in 2006.

Het duo stond 16 keer samen aan de oche. De stand in het onderlinge resultaat is 9-7 in het voordeel van de Engelsman. Het ligt dus vrij dicht bij mekaar. De spelers kwamen elkaar vier keer op een PDC tv toernooi tegen, namelijk twee keer op de Grand Slam of Darts die door King werden gewonnen en verder op het PDC wereldkampioenschap en de UK Open, waar Michael de sterkste was. Michael is verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van Colin Lloyd en verder liet hij de top acht spelers Adrian Lewis, Andy Hamilton en Wes Newton achter zich. De jongeman is dus heel zelfverzekerd om ook Mervyn King aan te kunnen. Maar een Mervyn King is deze vorm schakel je niet zomaar uit. King is weer ‘de oude’ en heeft zelf ook niet de minste spelers achter zich gelaten. In de eerdere rondes was de huidige nummer 18 van de wereld te sterk voor Terry Jenkins, Dave Chisnall, Robert Thornton en Brendan Dolan. Mighty Mike staat dus een zware taak te wachten. Met de vorm van beide mannen zit het in elk geval goed. Hopelijk nemen ze deze mee naar de finale. Gaat u er maar lekker voor zitten.

 

.