Home PDC Voorbeschouwing halve finales WGP met o.a. Van Gerwen v Newton

Voorbeschouwing halve finales WGP met o.a. Van Gerwen v Newton

Michael_WGP_2

Na een ongekende kwartfinale die Michael van Gerwen won van Andy Hamilton staat de Nederlander voor het eerst in de halve finale van een PDC televisietoernooi. Hierin zal hij het vanavond opnemen tegen Wes Newton om te strijden voor een plaats in de finale. Newton wist gisterenavond Paul Nicholson het zwijgen op te leggen met een 3-2 winst in sets. De andere halve finale zal gaan tussen Mervyn King, die gisterenavond met 3-0 won van Robert Thornton, en Brendan Dolan, die weinig problemen kende met Justin Pipe.

Programma halve finales (20:00u-23:00u)
Michael van Gerwen v Wes Newton
Mervyn King v Brendan Dolan

Michael van Gerwen v Wes Newton
Bel je vrienden af of ga op tijd naar dat feest en zorg dat je vanavond op tijd weer klaar zit want Michael van Gerwen zal zijn eerste halve finale op het podium van de PDC gooien bij een televisietoernooi. We hebben al prachtige en krankzinnige duels gezien van Mighty Mike die verantwoordelijk is voor de uitschakeling van Colin Lloyd, Adrian Lewis en Andy Hamilton. De vraag is of we vanavond Wes Newton kunnen toevoegen aan dit rijtje.

De ogen van Michael spuwen vuur en dat is wat we willen zien. Zodra hij in zijn element komt kan niemand hem meer stoppen en is vuurwerk gegarandeerd. Zorg dat je op tijd klaar zit voor een show met chinees vuurwerk zoals je nog niet eerder hebt gezien.

Mervyn King v Brendan Dolan
Engeland versus Noord-Ierland. Dat zal kortgezegd het eerste duel worden van de avond waarin wordt gespeeld om een ticket voor de finale van de World Grand Prix 2012. Mervyn King wist gisterenavond met speels gemak zijn kwartfinale te winnen door volop 180-ers te gooien zoals hij dat als geen ander kan. Ook de dubbels werden direct geraakt wat garant staat voor een dodelijke combinatie.

Brendan Dolan zal echter alles op alles zetten om ‘zijn toernooi’ naar zijn hand te zetten. Vorig jaar bewees de Noord-Ier dat het format hem wel ligt en hij wist een 9-darter te gooien en werd runner-up van het toernooi waarbij hij in de finale Phil Taylor met 6-3 in sets moest voor laten gaan. The Power is inmiddels naar huis maar Dolan is nog altijd op jacht naar minstens evenaring van vorig jaar.

Foto: PDC / Lawrence Lustig 
.