Voorbeschouwing kwartfinales met o.a. Mighty Mike v The Hammer PDC
PDC

Voorbeschouwing kwartfinales met o.a. Mighty Mike v The Hammer

Voorbeschouwing kwartfinales met o.a. Mighty Mike v The Hammer

We zijn beland op de dag van de kwartfinales, waar de laatste acht spelers strijden voor een plek in de halve finale. Justin Pipe, Brendan Dolan, Wes Newton, Paul Nicholson, Michael van Gerwen, Andy Hamilton, Robert Thornton en Mervyn king zijn nog in de strijd op het unieke 'dubbel-in, dubbel-uit' toernooi van 2012. Donderdagavond gooide Michael 'Mighty Mike' van Gerwen de tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis op sublieme wijze uit het toernooi en treft in de kwartfinale Andy 'The Hammer' Hamilton.

Het speelschema van de kwartfinales ziet er als volgt uit:
Justin Pipe v Brendan Dolan
Wes Newton v Paul Nicholson
Michael van Gerwen v Andy Hamilton
Robert Thornton v Mervyn King

Justin Pipe v Brendan Dolan
De Ier heeft laten zien dat zijn goede prestatie op de editie van het vorig jaar, geen toeval is geweest. Hij komt ook dit jaar sterk voor de dag en staat voor het tweede opeenvolgende jaar in de kwartfinale. Brendan is dus zeker geen 'underdog' meer op dit toernooi en aast zelf op zijn tweede finaleplek. Justin Pipe, die pas voor het tweede jaar meedoet, wist knap langs de twee vorige rondes te komen. Hij zal echter in de kwartfinale langs de Ier moeten komen, die in heel goede vorm verkeert en zijn publiek achter zich heeft. Op basis van zijn huidige vorm en prestatie op dit toernooi, is Dolan de lichte favoriet maar de mannen zijn aan elkaar gewaagd. Van hun vijf ontmoetingen wonnen beide heren er twee, één keer kwam het tot een gelijkspel. Zal Dolan ook in deze kwartfinale zijn goede vorm voortzetten?

Wes Newton v Paul Nicholson
Wes Newton en Paul Nicholson stonden negen keer samen aan de oche, Newton leidt met 6-3. Newton doet het redelijk op dit toernooi maar komt steeds verder op tv toernooien en stapje voor stapje nadert hij de top vier van de Order of Merit. Newton aast al een poos op zijn eerste tv titel. 'Showman' Paul Nicholson kwam in de vorige rondes zonder problemen langs Michael Mansell en Colin Osborne. Als de heren hun dubbels goed kunnen raken, kunnen ze er een boeiende strijd van maken.

Michael van Gerwen v Andy Hamilton
Deze belooft een spektakel te worden met twee spelers in goede vorm. Michael van Gerwen startte wat moeizaam tegen Colin Lloyd in de eerste ronde maar kwam sterk terug. In de tweede ronde schakelde hij de tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis uit. Hamilton liet in zowel de eerste als tweede ronde sterk spel zien met zijn hoge finishes zoals we die van hem gewend zijn en rake dubbels. De Nederlander en de Engelsman hebben een flink aantal duels achter de rug. Maar liefst twintig keer stond het duo samen aan de oche. Andy Hamilton was 12 keer de sterkste. Met de vorm van beide heren, kan deze partij een ware strijd worden.

Robert Thornton v Mervyn King
Robert Thornton heeft het voor mekaar gekregen om Phil Taylor voor de tweede keer in dit jaar op een tv toernooi te verslaan. Eerder wist de Schot verrassend van de nummer één van de wereld te winnen in de UK Open finale. Thornton is dit jaar in goede vorm. Met zijn UK Open 2012 titel was dat al te merken en ook op de Players Championship in Dublin stond hij op beide dagen in de finale. Op de zaterdag zag hij de hoofdprijs aan zijn neus voorbij gaan, maar zondag hetstelde hij zich en ging er met de hoofdprijs vandoor. Mervyn King heeft na een mindere periode, weer een goed jaar en we zien de Engelsman zoals vanouds weer op zijn best. De mannen zijn echter aan elkaar gewaagd en doen niet onder voor elkaar. Maar liefst 12 keer stond het duo samen aan de oche en de onderlinge stand is exact 6-6. Als de mannen hun goede vorm wederom laten zien, kan het een spannende strijd worden.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws