Home PDC Voorbeschouwing laatste dag EC met Huybrechts v Van Barneveld

Voorbeschouwing laatste dag EC met Huybrechts v Van Barneveld

Kim Huybrechts EC2011

De European Chamionship 2012 wordt vandaag afgesloten met de kwartfinales, de halve finales en de finale. Vanmiddag rond de klok van 14:00 uur gaan de kwartfinales van start. Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts zijn onder andere nog in de race voor de titel. Maar één van deze heren zal de halve finale sowieso niet bereiken. We krijgen namelijk een onderonsje tussen de “buurlanden” waarbij van Barneveld en Huybrechts tegen elkaar moeten uitkomen.

De cijfers spreken heel erg in het nadeel van de Nederlander. De heren kwamen elkaar al vier keer tegen en het is van Barneveld nog niet gelukt van de Belg te winnen, die misschien wel de angstgegner van Barney genoemd mag worden. Een troost is dat alle vier overwinningen op vloertoernooien hebben plaatsgevonden en niet op een tv toernooi. Aan Barney de taak om vanmiddag in de kwartfinale van de nul in de tussenstand af te komen. Huybrechts was in de eerste ronde van dit toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van Vincent van der Voort.

We krijgen ook nog een herhaling van de finale World Grand Prix 2011 te zien. Winnaar van dit toernooi Phil Taylor en runner-up Brendan Dolan komen elkaar namelijk in de kwartfinale tegen. Hun partij staat als tweede ingepland op het schema. Finalist van het wereldkampioenschap 2012 Andy Hamilton en de nummer vijf van de wereld Wes Newton zullen de kwartfinales openen. Simon Whitlock, nummer zeven van de wereld en Colin ‘Jaws’ Lloyd sluiten de kwartfinales af.

Indien Raymond van Barneveld zijn partij wint, treft hij de winnaar uit de partij Simon Whitlock v Colin Lloyd.

Het speelschema van de kwartfinales ziet er als volgt uit:

2.10u Andy Hamilton v Wes Newton
3.10u Phil Taylor v Brendan Dolan
4.10u Kim Huybrechts v Raymond van Barneveld
5.10u Simon Whitlock v Colin Lloyd

De halve finales vangen rond 20:10 uur aan en de finale begint ongeveer om 22:30 uur. Zie ook ons toernooicenter.