Voorbeschouwing Matchplay halve finales "Engeland in de strijd" PDC
PDC

Voorbeschouwing Matchplay halve finales "Engeland in de strijd"

Voorbeschouwing Matchplay halve finales "Engeland in de strijd"

Nog vier Engelse spelers zijn in de race voor de felbegeerde titel World Matchplay kampioen 2012. Terry Jenkins, James Wade, Ronnie Baxter en Phil Taylor behoren tot de laatste vier. Terry Jenkins en James Wade gaan de strijd met elkaar aan, Ronnie Baxter mag in de halve finale tegen de twaalfvoudig en regerend Matchplay kampioen Phil Taylor. Een vooruitblik op de halve finale partijen.

20:10 uur: Terry Jenkins – James Wade
Zal het Terry Jenkins eindelijk lukken om zijn eerste grote titel in de wacht te slepen? Met zijn overtuigend en sterk spel in de voorgaande rondes lijkt hij in elk geval af te stevenen op een plek in de finale. Sterker nog, The Raging Bull zou de “onverwachtse” winnaar van dit toernooi kunnen worden. Maar hij zal eerst langs James Wade moeten zien te komen, wat wellicht geen makkelijke taak zal zijn. Wade komt wederom sterk voor de dag op “zijn toernooi” en is voor de zesde keer in Blackpool in de halve finale beland. The Machine schreef de Matchplay van 2007 op zijn naam en wist daarnaast drie keer de finale in Blackpool te bereiken, namelijk het vorig jaar, in 2006 en 2008. In 2010 kwam hij tot de halve finale, in 2009 tot de laatste 8. Dit duo heeft eerder al 30 keer samen aan de oche gestaan, James Wade staat met 20 -10 voor in het onderling resultaat. De heren komen elkaar voor de tweede keer tegen in Blackpool. Eén van de 30 ontmoetingen was namelijk in de finale van de Matchplay 2007, die Wade op zijn naam schreef. Jenkins werd toen met 18 -7 verslagen. Wade heeft dus een hele goede herinnering overgehouden aan hun eerder duel in Blackpool. Hij won met ruime cijfers en trok ook nog de titel naar zich toe. In 2009 belandde Jenkins ook in de finale, waar Phil Taylor hem te sterk af was. Als de mannen hun niveau van de eerdere rondes halen, zou deze partij een ware strijd kunnen worden en krijgen we een mooie openingspartij van de avond.

22:00 uur: Ronnie Baxter – Phil Taylor
Taylor heeft nog geen topwedstrijden laten zien op deze Matchplay, terwijl Baxter op dit toernooi heeft bewezen in vorm te zijn. Op overtuigende wijze versloeg Baxter zijn tegenstanders Dave Chisnall, Dean Winstanley en Justin Pipe, allemaal spelers die goed in vorm zijn. Bij Phil Taylor was het tot nu toe nog niet zoals we van hem gewend zijn. Tegen Mervyn King had hij het zwaar, won wel met ruime cijfers van Ian White maar zat toch niet helemaal in zijn spel en tegen Andy Hamiton ging het hem ook niet van een leien dakje af. Toch is Taylor de favoriet bij de bookmakers om de finale te bereiken. Deze mannen hebben in hun lange carrière al aardig wat duels achter de rug. Maar liefst 39 keer stonden de ‘lokale’ speler en de man uit Stoke on Trent tegenover mekaar. Het is bijna vanzelfsprekend dat Phil Taylor met ruime cijfers voorstaat in het onderlinge resultaat. Phil Taylor staat namelijk tegen bijna elke tegenstander met ruime cijfers voor in de onderlinge resultaten. Slechts drie keer kon Ronnie Baxter zich tegen Taylor bewijzen. Op de Matchplay is het 1-1 in het onderling resultaat. Baxter wist in de kwartfinale van de Matchplay 1998 met 13-10 van Taylor te winnen en belandde dat jaar in de finale, waar hij van Rod Harrington verloor. Op de Matchplay 1999 nam Taylor revenge en versloeg Baxter met 10-5 bij de laatste 32. Adrian Lewis, die op dit toernooi een grote ‘bedreiging’ vormde voor Phil Taylor, ligt eruit. Bij een beter resultaat van de regerend wereldkampioen zou The Power zijn nummer één positie namelijk kwijtraken. Na de nederlaag van Lewis staat zijn positie op de wereldranglijst niet meer op het spel en na dit toernooi zal de regerend Matchplay kampioen nog de aanvoerder zijn op de wereldranglijst. Taylor is nog de favoriet om zijn 13e Matchplay titel op zijn naam te schrijven en zijn record te evenaren door voor de tweede keer in Blackpool vijf toernooien op rij naar zich toe te trekken. Ondanks de huidige vorm van de mannen op dit toernooi, gaat Ronnie Baxter toch als de underdog de halve finale strijd in.

PDC/Lawrence Lustig
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws