Voorbeschouwing PDC WK dag 2: Jerry Hendriks komt in actie PDC
PDC

Voorbeschouwing PDC WK dag 2: Jerry Hendriks komt in actie

Voorbeschouwing PDC WK dag 2: Jerry Hendriks komt in actie

Dag twee van het Ladbrokes wereldkampioenschap bestaat uit een middag- en avondsessie. Vandaag komt er één Nederlander in actie. Jerry Hendriks bijt op de middag het spits af tegen Wayne Jones. Een voorbeschouwing op de middag en avond partijen.

Speelschema 1e ronde dag 2
Middagsessie
1x voorronde, 4x eerste ronde
Wayne Jones v Jerry Hendriks
Daryl Gurney v Robert Marijanovic (V)
Richie Burnett v James Hubbard
Terry Jenkins v Steve Brown
Andy Smith v Gurney/Marijanovic

Avondsessie
1x voorronde, 4x eerste ronde
20:10u Dave Chisnall v Shane Tichowitsch
21.15u Max Hopp v Charl Pietersen (V)
22:00u John Part v Joe Cullen
23:00u Phil Taylor v Michael Mansell
24:00u Denis Ovens v Hopp/Pietersen

De ervaren Jones tegen de debutant Jerry Hendriks. Men zou denken dat Jones de favoriet is in deze partij maar niets is minder waar. Hendriks heeft bewezen zijn mannetje te kunnen staan als hij tegen de 'grotere namen' speelt. Phil Taylor is daar een goed en recent voorbeeld van. De Nederlander wist het de vijftienvoudig wereldkampioen knap lastig te maken bij de laatste 16 van de European Championship 2012. Jones heeft de ervaring, maar Hendriks die ook deelnam aan twee European Tours, zou zich goed staande kunnen houden. Zijn Engelse tegenstander liet dit jaar bij vlagen goed spel zien. De voorronde partij van de middag zal gespeeld worden tussen Daryl Gurney en Oost-Europese qualifier Robert Marijanovic. De winnaar van de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay Gurney zal het podium in Ally Pally voor de eerste keer betreden maar heeft al ervaring op het BDO wereldkampioenschap waar hij in 2009 en 2010 tot de laatste 16 kwam. Bij de BDO heeft hij ook enkele kleine titels op zijn naam staan. Met zijn ervaring zal hij de favoriet zijn in de voorronde partij. De winnaar uit deze partij mag terugkomen om het in de laatste partij van de middag tegen Andy 'The Pieman' Smith op te nemen.

De derde partij van de middag wordt gespeeld tussen een oud wereldkampioen en de regerend jeugd wereldkampioen. Als het Burnett goed in vorm is, kan hij zijn tegenstanders de baas zijn. Helaas komt het er de afgelopen periode niet echt uit. Na de World Grand Prix van 2011 waar hij tot de halve finale kwam, heeft de man uit Wales niet veel van zich laten zien. Zijn beste prestatie op een tv toernooi in 2012 was de laatste 16 van de European Championship. Hij krijgt wel de minder ervaren Hubbard tegenover zich maar als de jonge speler goed in vorm is, kan hij het de senioren moeilijk maken. Hubbard is niet voor niets de regerend jeugd wefreldkampioen en ook op de Jeugd Tours komt hij vaak ver. Hij heeft ook enkele Jeugd Tours op zijn naam staan en heeft op de afgelopen Grand Slam of Darts best redelijk spel laten zien. Terry Jenkins en Steve Brown stonden tien keer tegenover elkaar. De stand is 6-4 in het voordeel van de The Raging Bull. De mannen hebben al ervaring op dit podium met elkaar. Op het wereldkampioenschap van 2010 werd de strijd bij de laatste 32 uitgevochten. Terry Jenkins was de sterkste met 4-1. Hun andere ontmoeting op tv was op de Matchplay van 2010, die door Brown werd gewonnen. Het is al geruime tijd "stil" rondon Steve Brown die wel erg succesvol is met zijn darts academies. Jenkins is nog steeds op jacht naar zijn eerste tv titel, die er eens toch zal moeten komen. Jenkins heeft vaal een goede 'run' op toernooien, hij moet alleen nog aan het langste eind trekken.

Dave Chisnall kent een jaar met up en downs. Het ene toernooi kwam hij goed voor de dag, op het andere lag hij er verrassend vroeg uit. Toch heeft Chisnall het na zijn overstap fantastisch gedaan en is één van de meest succesvolle ex BDO-ers. De man uit St Helens stormde dit jaar de top 16 binnen en jaagt nu op zijn eerste tv titel. Hij treft de winnaar van de DPA Australian Grand Prix Order of Merit Shane Tichowitsch die op papier geen probleem mag zijn. De veelbelovende 16-jarige Duitser die zijn naam in Nuland op de kaart zette, treft de winnaar van de South African Masters Charl Pietersen. Op dit kwalificatietoernooi waar Devon Petersen ontbrak, was Pietersen de vrij verrassende winnaar. In Nuland was Max verantwoordelijk voor de uitschakeling van Terry Jenkins en Steve Beaton voordat hij bij de laatste 16 werd verslagen door Paul Nicholson. Hopp kwalificeerde zich door het Centraal Europees kwalificatietoernooi te winnen. Is Hopp de ster waarop het populaire dartsland Duitsland zit te wachten? Zal hij op dit WK ook verrassende dingen laten zien? De winnaar uit de partij Hopp v Pietersen mag terugkomen om het tegen Denis Ovens op te nemen.

John Part en de jonge Joe Cullen troffen elkaar drie keer op vloertoernooien, Cullen leidt met 2-1 in de onderlinge stand. Joe Cullen heeft het de jeugd toernooien waar hij voorheen aan meedeed, goede resultaten geboekt. Tegen de senioren moet hij nog wat tandjes bijzetten. Toch kwam hij op de UK Open dit jaar tot de laatste 16. Part is de afgelopen periode niet helemaal in vorm maar we kennen de part van het PDC WK 2003 en 2008 en het BDO WK van 1994. Als het gedurende het gehele toernooi goed zit bij de Canadees, kan hij zijn vierde wereldtitel naar zich toetrekken. De Noord-Ier Michael Mansell die zich via de Pro Tour Order of Merit wist te plaatsen, zal een diepe zucht geslaakt hebben toen hij zijn eerste ronde loting zag. Hij krijgt namelijk met de vijfienvoudig wereldkampioen te maken die er erg op gebrand is om als eerste de Sid Waddell trofee in ontvangst te nemen en minstens nog één wereldtitel te pakken voordat het erop zit. Maar niets is onmogelijk. Taylor is de afgelopen periode kwetsbaar, zoals gebleken en zou er ondanks zijn gedrevenheid eerder uit kunnen liggen. Het vorig jaar ging The Power er nog in de tweede ronde heel verrassend onderuit tegen Dave Chisnall. De man uit Stoke is in elk geval nog steeds de torenhoge favoriet voor de titel van 2013. We zullen het zien.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws