Home PDC Voorbeschouwing Premier League of Darts play-offs

Voorbeschouwing Premier League of Darts play-offs

Aanstaande zondag is het dan eindelijk zover dan zullen de play-offs van de Whyte & Mackay Premier League of Darts gespeeld worden. Dit zal plaatsvinden in het Engelse Wembley. Na veertien lange zware weken is er daarmee ook bekend wie deze play-offs hebben weten te bereiken. De vier spelers die dit voor mekaar hebben gekregen zijn Simon Whitlock, Mervyn King, James Wade en natuurlijk Phil Taylor. De vier zullen zondag gaan strijden voor maar liefst het bedrag van 125.000 pond. Vorig jaar wist ‘The Machine’ James Wade deze prijs te pakken ten koste van Mervyn King in de finale.

Mervyn King zal het net als vorig jaar in de halve finale gaan opnemen tegen Phil Taylor. Vorig jaar wist ‘The King’ verrassend genoeg te winnen en daarmee door te stromen naar de finale, of hij dat dit jaar weer voor mekaar zal krijgen is maar de vraag. Hij liet in ieder geval weten alles te gaan geven. “Ik zal alles geven wat er in me zit,” zei King. “Taylor heeft het hele seizoen goed gespeeld en verdient het om bovenaan te staan in de tabel. Desondanks denk ik dat ik hem kan verslaan als ik op mijn best speel. Phil is een fantastische speler en ik ben niet zo constant als hem maar als ik een goede dag heb dan maak ik zeker een goede kans,” aldus ‘The King’.

Phil Taylor liet weten vol vertrouwen te zijn over aanstaande zondag.”Ik heb deze titel de eerste vier jaren op rij weten te winnen en ik wil hem graag terug pakken,” zei Taylor. “De laatste paar maanden ging het me er niet om waar ik zou eindigen zolang ik maar bij de laatse vier zou staan. Dit is me nu gelukt en nu zal ik het karwei nog af moeten maken in Wembley. Ik denk dat je een andere Phil Taylor ziet dan vorig jaar. Het is een andere Phil dit jaar en als hij niet op zijn best speelt dan zal ik over hem heen lopen, doet hij dit wel dan zal het een echte kraker worden. Mervyn is een fantastische speler en ik geniet ervan om tegen hem te spelen. Hoe dan ook denk ik dat ik zelf nog beter kan dan dat ik de laatste weken heb laten zien,” aldus ‘The Power’.

Simon Whitlock zal het in de andere halve finale gaan opnemen tegen James Wade. ‘The Wizard’ laat al weken zien in topvorm te zijn. Hij wist in vijf weken tijd vier keer een Players Championship te winnen en hij wist ook nog is een 9-darter te gooien in Salzburg afgelopen weekend. “Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd,” zei Whitlock. “Ik heb een redelijk goed verleden tegen James Wade, maar hij is winnaar van vorig jaar dus ik zal aan de bak moeten. Op papier zijn we redelijk aan mekaar gewaagd het zal er volledig vanaf hangen hoe we die dag staan te gooien. Ik ben nu al zes weken erg goed aan het spelen en als ik de halve finale kan winnen dan zal ik met erg veel vertrouwen de finale in gaan. Knock-out wedstrijden liggen me beter, ik heb de laatste twee wedstrijden als knock-out wedstrijden behandeld en dit werkte goed voor me aangezien ik ze beide wist te winnen. Ik raak er langzaam aan gewend om meer grote wedstrijden te spelen op één dag, dus mocht ik de finale bereiken dan zal ik er helemaal klaar voor zijn,” aldus ‘The Wizard’.

De winnaar van vorig jaar James Wade wist op de laatste speeldag alsnog kwalificatie veilig te stellen en kan daardoor alsnog zijn titel verdedigen. “Ik kijk er naar uit,” zei Wade. “Het zou fantastisch zijn als ik de titel weer wist te pakken. Ik ben niet in de beste vorm de laatste tijd maar ik ben best een onvoorspelbare speler dus het zou zomaar eens kunnen gebeuren aankomende zondag. Ik denk als het er echt op aankomt dat ik er dan zal staan. Voor Simon is het allemaal nieuw en hij lijkt erg gemotiveerd nu hij voor allemaal nieuwe doelen kan gaan. Hoe dan ook heb ik eerder in deze positie gestaan en heb ik grote titels weten te pakken en dit heeft Whitlock nog niet voor mekaar gekregen,” aldus ‘The Machine’.