Voorbeschouwing WGP dag 2 met o.a. Mighty Mike en Barney in actie PDC
PDC

Voorbeschouwing WGP dag 2 met o.a. Mighty Mike en Barney in actie

Voorbeschouwing WGP dag 2 met o.a. Mighty Mike en Barney in actie

Vanavond wordt de World Grand prix 2012 voortgezet met de tweede helft van de eerste ronde. Op deze avond zullen de overige acht partijen worden afgewerkt. Onder andere Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zullen hun pijlen op de tweede avond laten spreken. Michael van Gerwen treft Colin 'Jaws' Lloyd. Hun partij staat als derde ingepland op het speelschema. Raymond van Barneveld zal met Ian White aan de oche verschijnen. Deze partij is de zevende van de avond. We blikken vooruit op de laatste acht partijen van de eerste ronde.

Speelschema eerste ronde dag 2:
Steve Beaton v Andy Smith
Andy Hamilton v Mark Webster
Michael van Gerwen v Colin Lloyd
Wes Newton v Ronnie Baxter
James Wade v Colin Osborne
Adrian Lewis v Richie Burnett
Raymond van Barneveld v Ian White
Michael Mansell v Paul Nicholson

Steve Beaton v Andy Smith
The Bronze Adonis heeft dit jaar niet veel van zich laten horen. Zowel op tv als op de vloer heeft de oud wereldkampioen zijn vorm niet te pakken. Maar Beaton heeft op eerdere tv toernooien bewezen ver te kunnen komen. Op de Grand Prix van 2004 bereikte hij de halve finale. The Pieman heeft wat goed te maken in de onderlinge tussenstand. Van de vijf ontmoetingen slaagde Smith er slechts één keer in te winnen. Andy Smith is ook een speler die "verassend" langs een paar rondes kan komen op een tv toernooi. Op de World Grand Prix van 2006, 2009 en 2011 wist hij de kwartfinales te bereiken. Op de vloertoernooien heeft hij zijn goede dagen. Deze spelers zouden nog voor een mooie partij kunnen zorgen.

Andy Hamilton v Mark Webster
Hamilton is naarstig op jacht naar zijn eerste grote tv titel. The Hammer zag het wereldkampioenschap 2012 aan zijn neus voorbij gaan. Op tv toernooien maakt hij vaak een goede run maar strandt in de halve finales of kwartfinales, waarvan de halve finale op de Grand Prix van 2009. Op de Premier League van dit jaar wist hij als debutant knap de play-offs te halen. Ook op de Pro Tours van dit jaar heeft de Hammer drie keer in de finale gestaan, maar greep naast de hoofdprijs. Al met al is Hamilton, die bekend staat om zijn hoge finishes, in vorm. Zijn tegenstander Webster heeft een "off-periode". Dit jaar heeft de Lakeside kampioen van 2008 niet van zich laten horen, op de 9-darter na die hij gooide op de European Tour vier in Stuttgart. Van hun negen duels wom The Hammer er zeven en hij is ook de lichte favoriet in deze partij.

Michael van Gerwen v Colin Lloyd
Als de jonge Nederlander zijn goede vorm ook naar dit toernooi meneemt, mag Colin Lloyd zijn borst nat maken. Van Gerwen verkeert in bloedvorm en heeft de afgelopen periode heel sterk spel laten zien, zowel op tv als op de vloer. Het afgelopen weekend pakte de jonge sensatie zijn vierde Pro Tour van het jaar en produceerde op de World Matchplay een 9-darter. Mighty Mike is op basis van zijn huidige vorm en prestaties van de afgelopen periode, zeker kandidaat voor de titel. Maar hij zal alvast langs Colin Lloyd moeten komen, die ook goed voor de dag kan komen op tv toernooien. Michael gaf het al in een onlangs gehouden interview aan: 'Met Colin Lloyd weet je het maar nooit'. De Nederlander en de Engelsman troffen elkaar elf keer tegen en met een voorsprong van 8-3 zijn deze cijfers zijn in het voordeel van Lloyd, die dit toernooi in 2004 op zijn naam schreef.

Wes Newton v Ronnie Baxter
Wes Newton is ook de man in vorm bij de PDC en één van de spelers voor de toekomst. Newton komt steeds dichterbij zijn eerste tv titel. Op de onlangs gehouden European Championship zag hij de hoofdprijs aan zijn neus voorbij gaan. In navolging van Michael van Gerwen kreeg hij het ook voor mekaar de perfecte leg te gooien op de World Matchplay. De eerste tv titel hangt bij Newton in de lucht. Als hij de dubbels weet te raken en constant blijft, is hij ook één van de spelers die de titel naar zich toe kan trekken. Het vorig jaar kwam The Warrior tot de tweede ronde. Baxter heeft een wisselvallig jaar. Op tv niet veel laten zien, op de vloertoernooien ging het wat beter. Hij pakte de PLayers Championship in Birmingham in juni, stond ook in de finale te Crawley ook in juni en kwam nog tot de halve finale en enkele kwartfinales op de Pro Tour. De onderlinge stand is 9-5 in het voordeel van Newton, de heren speelden één keer gelijk.

James Wade v Colin Osborne
World Grand Prix winnaar van 2007 en 2010 James Wade is de favoriet in deze partij. In vergelijking met zijn tegenstander Osborne heeft James de afgelopen periode beter en constanter spel laten zien. De mannen kwamen elkaar 15 keer tegen, Osborne wist slechts vijf keer te winnen. Ook op de World Grand Prix van 2010 kwam het duo elkaar tegen. Die partij werd door James Wade gewonnen. Colin heeft dit jaar niet veel van zich laten zien. Als Wade goed in vorm is zal Osborne vele tandjes moeten bijzetten om hem bij te houden. Het beste resultaat van Colin op de World Grand Prix is de laatste 16 in 2008 en 2010.

Adrian Lewis v Richie Burnett
De regerend wereldkampioen is vrij wisselvallig. Hij wint bijvoorbeeld de European Tour vier te Stuttgart van Ian White en verliest vervolgens in de eerste ronde van de European Championship met 6-0 van diezelfde Ian White. Maar Lewis weet je het nooit. Hij kan er op een tv toernooi vroeg uit liggen of heel ver komen. In 2010 schopte hij het tot de finale op dit toernooi, waar hij van James Wade verloor. Met zijn tegenstander Richie Burnett moet er zeker rekening gehouden worden. De man uit Wales kwam het vorig jaar tot de halve finale dus het double-in, double uit systeem ligt hem wel. Als Lewis het laat liggen, kan Burnett deze partij naar zich toetrekken. De mannen speelden drie keer tegen mekaar. Burnett heeft nog niet van de nummer twee van de wereld kunnen winnen.

Raymond van Barneveld v Ian White
Twee spelers die goed in vorm zijn en aan elkaar gewaagd zijn. De stand is gelijk (3-3) in het onderlinge resultaat. Van Barneveld heeft het de afgelopen periode niet slecht gedaan op de vloertoernooien. Hij pakte de 'double' in het UK Open Qualifier weekend in april dit jaar en won de European Tour drie in Düsseldorf. Op de Grand Prix van 2008 en 2009 wist Barney de finale te halen. Hij moest echter genoegen nemen met de tweede plek, aangezien Phil Taylor beide editie sop zijn naam wist te schrijven. Met Ian 'Diamond' White dient zeker rekening gehouden te worden. Hij laat steeds meer van zich horen en kan zeker niet als de underdog in deze partij beschouwd worden. Daarnaast heeft hij bewezen vab Barney te kunnen winnen. Als beide mannen hun goede vorm laten zien, zou de partij tot een beslissende leg kunnen gaan.

Michael Mansell v Paul Nicholson
Mansell is één van de drie gekwalificeerde Ieren die het voor eigen publiek zal opnemen. Hij heeft nog niet ver kunnen komen op tv toernooien, maar heeft dit jaar bewezen dat hij spelers zoals Colin Lloyd, Paul Nicholson, Mervyn King en Dean Winstanley op de vloertoernooien kon verslaan. Zijn solide manier van spelen zou hem goed staande kunnen houden tijdens zijn debuut. Nicholson die met een schouderblessure kampte, is nog niet in zijn allerbeste vorm. Op papier is de winnaar van de Players Championship Finals 2010 de favoriet maar op eigen podium zou Mansell wel eens voor een "verassing" kunnen zorgen.

Toernooicenter World Grand Prix 2012
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws