Home PDC World Grand Prix dag 4 “Michael van Gerwen schakelt Lewis uit”

World Grand Prix dag 4 “Michael van Gerwen schakelt Lewis uit”

Michael Gerwen 9-darter WMP

Vanavond wordt de tweede helft van de tweede ronde gespeeld op de World Grand Prix 2012. Michael van Gerwen is één van de acht spelers die op deze avond zijn pijlen zal laten spreken. Hij treft regerend wereldkampioen Adrian Lewis in de derde partij. 

Speelschema tweede helft van de tweede ronde:
Andy Hamilton v Steve Beaton 3-2
Colin Osborne v Paul Nicholson 1-3
Adrian Lewis v Michael van Gerwen 1-3
Wes Newton v Ian White

Voor een voorbeschouwing op deze wedstrijden zie dit artikel.

Andy Hamilton v Steve Beaton 3-2 (2-3, 3-0, 2-3, 3-2, 3-0)
Beide heren openen sterk en noteren een gemiddelde dat niet onder doet voor een partij zonder het dubbel-in principe. Bij een stand van 2-2 in legs krijgen ze allebei kansen om de eerste set naar zich toe te trekken maar ze laten ieder pijlen liggen om deze kans te verzilveren. Uiteindelijk is het Beaton die via dubbel 10 de eerste set pakt.

Daar waar het in de eerste set gelijk op ging en een beslissende leg nodig was slaat The Hammer in de tweede set toe en brengt de partij zonder een leg af te geven op gelijke hoogte door de tweede set op zijn naam te schrijven. De derde set daarentegen wordt weer beslist door de vijfde leg welke door Steve Beaton wordt gewonnen. Even leek het erop dat we nog een 9-darter gingen krijgen nadat Beaton direct de dubbel vond en na 6 darts op 161 stond maar de triple 20 werd direct gemist.

In de derde set welke de beslissing kan brengen door Hamilton lopen de heren weer uit naar 2-2. In de laatste leg valt de beslissing op de winst met 3-1 in sets naar Beaton gaat of dat de partij volledig in balans wordt gebracht tot 2-2 in sets. Dat laatste is het geval en via dubbel 5 brengt Hamilton de stand weer gelijk. In de laatste set trekt The Hammer zijn goede vorm door en zonder legverlies pakt hij de laatste set en plaatst zich voor de kwartfinale.

Colin Osborne v Paul Nicholson 1-3 (2-3, 2-3, 3-2, 1-3)
Paul Nicholson pakt de eerste set maar heeft hiervoor wel het maximale aantal legs nodig om. In de tweede set laat Osborne weer van zich spreken door onder andere een 116-finish te gooien maar zodra het moment daar is pakt de Australier toch weer de beslissende leg en daarmee de tweede set. Paul Nicholson krijgt bij een 2-1 tussenstand de kans om de partij uit te gooien met een 124-finish maar The Asset mist nipt en raakt de single bulls-eye. Osborne profiteert en pakt de leg en vervolgens de set en komt terug tot 1-2 in sets.

In de vierde set mag Nicholson bij een stand van 2-1 in legs nogmaals aanleggen voor de partij en dit keer vanaf 90. Hij gooit single 20 om vervolgens voor nog een single 20 aan leggen, maar deze schiet de dubbel 20 in waardoor hij één pijl op dubbel 15 mag mikken. Deze valt aan de binnenkant maar Osborne mist zijn kans om nog in de partij te blijven waarna de Australier toe slaat en zich voor de kwartfinale plaats.

Adrian Lewis v Michael van Gerwen 1-3 (0-3, 3-0, 1-3, 2-3)
Met een hoge snelheid sprint Mighty Mike uit de startblokken en de huidige wereldkampioen kan enkel toekijken. Van Gerwen lijkt zich thuis te voelen in het ritme van Lewis en in de tweede leg mist hij nipt een 132-finish. De leg gaat alsnog naar de Nederlander evenals de tweede andere legs waardoor Michael zonder legverlies de eerste pauze in gaat. In de tweede set zijn de rollen omgedraaid en is er geen leg besteedt aan de Nederlander die onder andere een 105-finish mist. The Jackpot mist nipt dubbel 16 voor een 108 finish maar hij weet wel alle drie de legs te pakken en de stand naar 1-1 in sets te brengen. 

In de derde set zien we weer de Michael van Gerwen die we graag zien. Hij is gretig en met vlagen lijkt hij niet te kunnen missen en valt het allemaal op zijn plaats. Een 148-finish werd net gemist en landde aan de buitenkant van de dubbel 14 maar Lewis was slechts één leg gegund in deze set waardoor Van Gerwen op 2-1 in sets voor komt. In de vierde set moet de huidige wereldkampioen aanzetten om uitschakeling te voorkomen. Een 170-finish wordt geraakt maar Mighty Mike wordt er niet warm of koud van dendert door en schakelt Adrian Lewis uit en plaatst zich voor de kwartfinale.

Wes Newton v Ian White 2-1 (2-3, 3-1, 3-2, 3-1)
De heren hebben moeite om de partij te openen pas na 12 darts wordt de eerste dubbel geraakt. De eerste set gaat met 3-2 naar Ian White waarna de tweede set een prooi was voor Wes Newton. De derde set gaat naar Wes Newton die daarmee mag gaan gooien voor de wedstrijd en een plaats bij de laatste 8. Hij slaagt hierin en de vierde set wordt met 3-1 gepakt waardoor Wes Newton de laatste speler is die aan het rijtje kwartfinalisten wordt toegevoegd.

Het volledig speelprogramma vind je in het World Grand Prix 2012 toernooicenter.
.