Home PDC Voorbeschouwing World Matchplay “Een oranjegekleurde avond”

Voorbeschouwing World Matchplay “Een oranjegekleurde avond”

032011900

De eerste partijen van de tweede ronde zullen vanavond worden gespeeld waarbij Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort in actie zullen komen. De avond zal echter worden geopend met een duel tussen Steve Beaton en Mark Webster. Beide heren wisten een goede eerste indruk te maken waarbij The Adonis de huidige nummer 7 van de Order of Merit, Terry Jenkins, naar huis stuurde en waarbij Webby, ondanks een 9-darter van John Part, wist te winnen van de Canadees.

De tweede partij van de avond is er één om goed voor te gaan zitten. De huidige wereldkampioen, Adrian Lewis, zal het gaan opnemen tegen onze landgenoot Vincent van der Voort. In een duel waarbij er zal worden gespeeld over een best of 25 legs zal Van der Voort trachten om zich als eerste Nederlander te plaatsen voor de kwartfinales.

Raymond van Barneveld zal rond de klok van 22:30 uur aantreden in een duel dat potentie heeft om de kraker van de avond te worden. Paul Nicholson zal hierin zijn tegenstander zijn die vanwege zijn opmerkelijke gedrag steeds meer mensen in zijn harnas jaagt. Aan onze landgenoot de taak om het sterke spel van zijn wedstrijd in de eerste ronde tegen Steve Brown voort te zetten.

De avond zal worden afgesloten met een partij tussen James Wade en Mark Walsh. The Machine wist voor een sensatie te zorgen door in de eerste ronde volledig over Jamie Caven heen te walsen. Zonder legverlies werd er een 10-0 overwinning gepakt. Ook Walsh kende weinig moeite in zijn openingspartij waarbij Dave Chisnall slechts 3 legs werd gegund.

Woensdag 20 juli, tweede ronde (best of 25 legs)
20.10 – Steve Beaton v Mark Webster
21.20 – Adrian Lewis v Vincent van der Voort
22.30 – Raymond van Barneveld v Paul Nicholson
23.40 – James Wade v Mark Walsh
.