Home PDC Cullen wint de voorlaatste reguliere speelavond van de Premier League

Cullen wint de voorlaatste reguliere speelavond van de Premier League

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND2 JOE CULLEN V JIM WILLIAMS JOE CULLEN IN ACTION

In de Londense O2 arena treffen op de voorlaatste reguliere speelavond Michael van Gerwen en Michael Smith elkaar. Smith wist twee speelweken de finale te halen maar won nimmer. Van Gerwen speelde in 14 speelweken 7 finales en was daarvan 3 maal de beste speler. Mighty Mike kwam te laat in actie tegen Smith die de wedstrijd domineerde en zoals gebruikelijk Van Gerwen in het zadel hielp in de slotfase. Een 5-2 voorsprong van Smith gaf hij uit handen waardoor er een beslissende leg gespeeld moest worden welke naar Bully Boy ging.

De speelweek werd uiteindelijk gewonnen door Joe Cullen, de Brit won hiermee zijn tweede speelavond van de Premier league. De kampioen won de kwartfinale van Gerwyn Price en de halve finale van Peter Wright.

Zoals inmiddels wel bekend is de PDC Premier League live te bekijken op ViaPlay via deze link.

De wedstrijdverslagen
Kwartfinale
Gerwyn Price (91,99) 3-6 Jonny Clayton (96,22)
De eerste partij van de avond is gewonnen door Jonny Clayton. Met 6-3 wist hij Gerwyn Price opzij te zetten die daarmee hele dure punten laat liggen. In de halve finale wacht The Ferret een duel met de winnaar van de partij tussen Michael Smith en Michael van Gerwen.

Michael Smith (88,63) 6-5 Michael van Gerwen (93,22)
Smith liep uit naar een comfortabele 4-1 en 5-2 voorsprong en domineerde de partij met bijna 120 gemiddeld op dat moment. Toch zag BullyBoy het initiatief weer volledig uit handen glippen en kwamen de heren bij 5-5 uit op een beslissende laatste leg. Smith kreeg kansen om de partij in het slot te gooien maar faalde tweemaal op de dubbel. Opvallend genoeg ging het ook mis voor de Nederlander met 3 pijlen in de hand voor een dubbel waarna Smith alsnog won.

James Wade (80.74) 3-6 Peter Wright (94.3)
The Machine mag beginnen en weet met een 101-finish de wedstrijd te openen, Wade krijgt echter meteen een break om de oren waarna Wright in de achtste leg nogmaals weet te breaken met een 116-finish. Als de in Engeland wonende Schot zijn tweede break met een 13-darter verzilverd mag hij door naar de halve finale.

Joe Cullen (93) 6-1 Gary Anderson (83.87)
De Schot Anderson gaf vanavond niet thuis, Joe Cullen kon zonder excellent te spelen weg te lopen bij Anderson. The Flying Scotsman overleefd drie wedstrijdpijlen in de zesde leg waardoor hij in 20-darts een whitewash weet te voorkomen. Cullen maakt het vervolgens af in 16-darts op tops.

Halve finale
Jonny Clayton (97.16) 6-4 Michael Smith (92.7)
De eerste zes legs van de wedstrijd gaan met de darts mee, in de zevende leg is het Smith die de eerste break weet af te dwingen met een 111-finish in 15-darts. Smith heeft echter niets aan deze break als Clayton direct de re-break gooit in 14-darts voor 4-4. De Welshman behoudt zijn leg waarna Smith drie pijlen mist om 5-5 te maken waardoor Clayton de winst pakt.

Peter Wright (89.92) 1-5 Joe Cullen (94.24)
Wright laat in de beginfase de kansen op de dubbel onbenut waardoor Cullen 0-4 voor weet te komen. Snakebite weet de vijfde leg eindelijk een dubbel te gooien om van de nul af te komen. Cullen gooit vervolgens 93 uit om op matchpoint te komen en gooit zichzelf naar de finale met een beslissende 15-darter.

Finale
Jonny Clayton (91.44) 4-6 Joe Cullen (93.04)
Een 110-finish in leg vijf brengt Cullen de break. Via een leg in 14-darts weet Cullen de break te verzilveren voor 2-4. De break bleek cruciaal gezien alle overige legs met de darts meegingen. Cullen weet uiteindelijk zijn tweede premier league avond te winnen in 2022. De hoogste finish ging naar Clayton die 144 uitgooide om 4-5 te maken in 12-darts.