Vooruitblik GSoD dag 6 met de kraker tussen Van Gerwen en Taylor PDC
PDC

Vooruitblik GSoD dag 6 met de kraker tussen Van Gerwen en Taylor

Vooruitblik GSoD dag 6 met de kraker tussen Van Gerwen en Taylor

Woensdagavond werden de laatste partijen in de groepsfase gespeeld. Vandaag begint de tweede ronde, hetgeen betekent dat er vanaf nu volgens het knockout systeem wordt gespeeld. Er zijn zestien spelers uit de acht groepen voortgekomen ten behoeve van de tweede ronde. Zij zullen voor een plek strijden in de kwartfinale. Vanavond worden de eerste vier partijen in de tweede ronde gespeeld en dan komen de nummers één en twee uit de groepen A tot en met D in actie. Het hoogtepunt van de avond is de kraker tussen Michael van Gerwen en titelhouder tevens viervoudig Grand Slam kampioen Phil Taylor. Hun partij staat als derde ingepland op het speelschema. Een vooruitblik op de eerste vier partijen in de tweede ronde.

Speelschema dag 6 tweede ronde
Dean Winstanley v Arron Monk
Mervyn King v Kevin Painter
Michael van Gerwen v Phil Taylor
Scott Waites v Robert Thornton

Dean Winstanley v Arron Monk
De ex BDO-er en de nummer één zullen voor de eerste keer samen aan de oche staan. Dean Winstanley wist toch wel verrassend de eerste te worden in zijn groep waar onder andere Simon Whitlock en Kevin Painter zijn ingedeeld. De meesten hadden Whitlock en Painter getipt als spelers die de tweede ronde zouden bereiken. Winstanley wist vriend en vijand te verrassen door favoriet Whitlock van de volgende ronde af te houden en de eerste positie te bezetten in de groep. Toch heeft Over The Top zich sinds zijn overstap voor alle tv toernooien gekwalificeerd en gaat stapje voor stapje richting de top 32 van de wereldranglijst. Winstanley krijgt met een taaie jeugdspeler te maken die momenteel goed in vorm is. Onlangs pakte hij nog de 'double' op het laatste Jeugd Tour evenement in Crawley en wist zijn nummer één positive op de jeugd ranglijst te behouden. Ook tussen de senioren lkan Monk zich steeds beter staande houden en zal wellicht niet onder doen voor Winstanley. Het kan een mooie strijd worden.

Mervyn King v Kevin Painter
Mervyn King is na een mindere periode weer helemaal terug en dat laat hij de afgelopen periode zien, ook op dit toernooi. The King is met de volle winst naar de tweede ronde. King aast heel lang op zijn eerste tv titel bij de PDC en zal ook op dit toernooi knokken om dit doel te bereiken. King en Painter zijn heel erg aan elkaar gewaagd. Zij troffen elkaar 27 keer en de tussenstand is 13-13, één keer kwam het tot een gelijkspel. De mannen hebben al ervaring met elkaar op het podium in Wolverhampton. In 2007 kwamen ze elkaar al tegen op dit toernooi. Dat gebeurde bij de laatste 16, waar Kevin Painter met 10-7 won. Mervyn King is goed in vorm maar Players Championship Finals kampioen is ook een vechter, het kan dus een mooi duel worden.

Michael van Gerwen v Phil Taylor
De kraker van de avond waar iedereen naar uitkijkt. De in bloedvorm zijnde jonge Nederlander tegen Phil Taylor die toch altijd de torenhoge favorite blijft. In de meeste gevallen is de tegenstander van Phil Taylor, de underdog. Toch kan Michael van Gerwen op basis van zijn huidige vorm en prestatie in de afgelopen periode, niet als de underdog gezien worden in deze partij. Indien de huidige Michael van Gerwen het voor mekaar krijgt om Phil Taylor uit te schakelen, zal het dan ook geen echte verrassing zijn. Daarnaast heeft The Power dit jaar wat 'ups en downs' en wisselvalige partijen. De grootmeester kwam regelmatig sterk voor de dag op toernooien en werd getipt als favoriet, maar lag er vervolgens toch uit. The Power eindigde ook op een "verrassende" tweede plek in zijn poule. Michael belandde met de volle winst in de tweede ronde. Slechts twee van de zestien keer was van Gerwen de nummer één van de wereld te sterk af. Beide overwinningen boekte hij op voormalige toernooien, namelijk de Masters of Darts en de International Darts League. De dartswereld maakt zich op voor de kraker van de avond.

Scott Waites v Robert Thornton
De Grand Slam kampioen van 2010 en de finalist van 2009 Scott Waites mag dan een minder jaar bij zijn bond hebben, hij laat ook dit jaar weer zien dat dit toernooi hem goed ligt. Waites eiste de nummer één positie in de groep op door zijn laatste partij van The Power te winnen. De BDO-er treft de goed in vorm zijnde UK Open 2012 winnaar. Ondanks The Thorn een aantal jaren bij de BDO heeft gespeeld, komen de mannen elkaar voor de eerste keer in hun carrière tegen. Robert Thornton versloeg Ted Hankey met een whitewash maar kwam tegen Steve Beaton door het oog van de naald. In Michael van Gerwen moest hij zijn meerdere erkennen. De Schot heeft zowel op tv als op de vloertoernooien een goed jaar. Als hij ver komt op dit toernooi, zal het dus geen verrassing zijn. Als beide mannen aan hun spel komen, kan deze partij een hele mooie afsluiter van de avond worden.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws