Home PDC Waanzinnige dominantie van Michael van Gerwen op ET in beeld

Waanzinnige dominantie van Michael van Gerwen op ET in beeld

Schreven we vorige week nog over de ongekende reeks van 20 beslissende legs die Van Gerwen op rij wist te winnen op de Euro Tour, moeten we inmiddels melden dat dit aantal alweer achterhaald is.

Afgelopen weekend kreeg de Nederlander het enkele keren zwaar en kreeg hij zelfs matchdarts tegen. Maar zowel tegen Raymond van Barneveld, Dave Chisnall als Nathan Aspinall won de nummer van de wereld in de beslissende leg en daarmee bracht hij deze teller alweer naar 23.

De kracht van Mighty Mike is dat hij in 22 van deze 23 legs een 15-darter of beter wist te gooien, oftewel een gemiddelde van boven de 100,00.

Maar er zijn meer opmerkelijk statistieken voor de Nederlander op de European Pro Tour. Zo schreven we deze ochtend al dat hij 50% procent van de Euro toernooien heeft gewonnen waar hij aan deelnam.

Ook wist hij de laatste 24 finales die hij wist te halen op de Euro Tour allemaal te winnen. 

Hoe langer het format wordt hoe moeilijker het wordt om hem te verslaan. Zo blijkt namelijk dat hij op dit moment de laatste 26 wedstrijden met een format over best of 13 of best of 15 allemaal heeft gewonnen.