Home PDC WCoD halve finale partijen: België en Engeland zijn de finalisten

WCoD halve finale partijen: België en Engeland zijn de finalisten

Kim_en_Ronny_ter_ere_van_vader_WCoD

België, Wales, Engeland en Finland hebben de halve finale bereikt op de World Cup of Darts 2013. België wist als enige team met 2-0 te winnen. De gebroeders Huybrechts wonnen hun single partij van de spelers uit Kroatië waardoor een beslissende koppelpartij niet nodig was. Bij de overige duels was steeds een beslissende koppelwedstrijd nodig om de beslissing te brengen. België komt vanavond in de halve finale uit tegen Finland, Wales treft Engeland.

Net als in de kwartfinale, werden er twee single parijen gespeeld over best of zeven legs. Bij beide halve finale duels kwam het tot een beslissende koppelwedstrijd, waarbij België en Engeland aan het langste eind trokken. Kim Huybrechts wist Jaani Haavisto aan de kant te zetten, Ronny Huybrechts verloor nipt van Jarkko Komula. In de vierde leg van zijn partij tegen Jani Haavisto, gooide Kim Huybrechts bijna een 9-darter. Het ging echter mis bij de negende pijl. België walste in de koppelpartij met een whitewash over Finland heen. Bij het team van Engeland werd Mark Webster door Phil Taylor verslagen, maar Richie Burnett wist in zijn partij tegen Adrian Lewis de beslissende koppelpartij te forceren, die nipt door Engeland werd gewonnen.
 
Voor alle uitslagen zie ons World Cup of Darts 2013 toernooicenter.

Jani Haavisto (81.67) 1-4 Kim Huybrechts (98.80)
Kim Huybrechts mag beginnen en behoudt zijn leg met een 106 finish. In de tweede leg wordt er een 180 door de Belg gegooid en pakt de leg weer met een finish boven de 100. Dit keer met een 120 finish. Weer een 180 voor Kim in de volgende leg. Na 12 darts houdt Huybrechts 36 over. Hij raakt de dubbel 18 met zijn eerste pijl en leidt al met 3-0. Beide mannen beginnen met de vierde leg met 180. Kim gooit daarna weer 180 en maakt zich op voor de mogelijke 9-darter. Helaas gaat de negende pijl er niet in. Kim is nog niet bijgekomen van de gemiste 9-darter, hij gooit zijn 24 finish niet uit. Haavisto kan niet profiteren. Kim komt terug maar mist wederom zijn dubbels. UIteindelijk wint Jani zijn eerste leg. Kim komt op 24 te staan en raakt de dubbel 12 dit keer wel met zijn derde pijl. Het is 1-0 voor België.

Jarkko Komula (90.03) 4-3 Ronny Huybrechts (84.89)
Komula begint. Hij komt op 76 te staan, gooit die niet uit maar kan terugkomen aangezien Ronny nog ver weg is. Komula wint de leg. Huybrechts laat dubbel 16 staan maar het wordt ‘no score’. Komula benut zijn 127 finish niet. In zijn volgende beurt raakt Ronny de dubbel 16 met zijn eerste pijl. In de derde leg gooit Ronny de maximale score. Hij komt op 41 maar faalt op deze finish. Met dubbel 8 kan de Belg de leg alsnog naar zich toetrekken. De Fin komt op 121 te staan. Deze finish wordt niet benut maar hij akn terugkomen en maakt er via tops 2-2 van. Met zijn 102 finish heeft Komula de voorsprong weer te pakken. De Fin heeft nog 1 leg nodig voor de zege. Ronny mist enkele dubbels voor de 3-3, Komula kan niet profiteren. Uiteindelijk kan Ronny de stand alsnog in evenwicht brengen via dubbel 8. Komula staat op 64. Huybrechts nog ver weg. Jarkko gooit zijn finish niet uit, maar niets aan de hand. Hij komt terug voor de 24 maar raakt deze ook niet. Huybrechts staat nog niet op een finish. Met dubbel 3 maakt Komula een eind aan de partij. De stand is gelijk en een koppelpartij is nodig.

Team: Finland (86.21) 0-4 België (105.47)
België mag aanvangen. Kim gooit de maximale score maar faalt op de 32 finish. België krijgt nog de gelegenheid en broer Ronny raakt de dubbel 16 met zijn eerste pijl. Weer een 180 voor Kim. België komt weer als eerste op een finish te staan. Ze staan op 76. Deze wordt door Ronny benut via dubbel 8. Het is 2-0 voor België. In leg 3 gooit Haavisto de maximale score. Maar Ronny maakt er 3-0 van voor België via dubbel 12. De gebroeders Huybrechts zijn nog 1 leg verwijderd van de whitewash. In leg 4 staat België op 60 en deze wordt door Kim benut via tops. België is de eerste finalist!

Phil Taylor (101.96) 4-1 Mark Webster (93.67)
The Power begint. Met dubbel 16 behoudt de Engelsman zijn leg. Webster faalt op zijn 80 finish. Taylor kan niet profiteren met zijn 93 finish. Hij mist de dubbel 12. Mark komt terug en brengt de stand via dubbel 2 in evenwicht. Met dubbel 16 maakt Taylor er 2-1 van. Met tops dendert Taylor verder, de Engelsman heeft nog 1 leg nodig voor de overwinning. Met zijn 52 finish maakt Tyalor een eind aan de partij.

Adrian Lewis (90.67) 3-4 Richie Burnett (89.19)
Burnett start meteen met 180 en behoudt zijn leg. Weer de maximale score voor Burnett in leg 2. Lewis beantwoordt door ook de maxiamle score te gooien. Lewis gooit zijn 78 finish niet uit, Richie kan niet profiteren met zijn 25 finish. Met dubbel 10 maakt Lewis er 1-1 van. Richie gooit zijn 32 finish niet uit maar kan terugkomen en wint de leg met dubbel 4. Lewis gooit zijn tweede 180 in de vierde leg. Hij mist dubbel 10 voor zijn 60 finish maar kan terugkomen. In zijn volgende beurt raakt hij wel de dubbel 10 en trekt de stand gelijk. Burnett eist de voorsprong weer op. De man uit Wales heeft nog 1 leg nodig voor de gelijkmaker tussen Engeland en Wales. Met tops maakt The Jackpot er 3-3 van. Richie begint de beslissende leg met 180. Lewis gooit ook en 180 later in de leg. Met een rake dubbel 8 van Richie is een koppelwedstrijd noodzakelijk.

Team: Engeland (94.63) 4-3 Wales (93.32)
Taylor begint namens Engeland en heeft de openingsleg te pakken. Webster trekt de stand met dubbel 12 gelijk voor Wales. Taylor faalt op de 40 finish, Webster straft af met een rake 124 finish via de bull en Wales leidt met 2-1. Wales laat 40 staan, Engeland nog ver weg. Webster raakt de dubbel 10 en Wales is nog 1 leg verwijderd van de finale. Engeland staat op het randje van uitschakeling maar vanwege een slechte beurt van Webster kan Lewis profiteren met een 140 score, waarna Taylor het afmaakt met een 95 finish. Engeland komt op een 86 finish. Deze woordt niet uitgegooid door Taylor. Burnett mist de dubbel 10 voor zijn 140 finish. Lewis kan opgelucht ademhalen en raakt de dubbel 4 met zijn eerste pijl. In de beslissende leg wordt er matig gescoord door Wales. Lewis plaats Engeland in d efinale middels een rake dubbel 16.