Home PDC WCoD kwartfinales: Schotland gooit de Oranjes uit het toernooi

WCoD kwartfinales: Schotland gooit de Oranjes uit het toernooi

Zondagmiddag gingen Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode op jacht naar de semi op de World Cup of Darts 2021. Hiervoor moest er afgerekend worden met Schotland, gerepresenteerd door Peter Wright en John Henderson. Dit duel was ingedeeld in de laatste partij van de middag. Het is Nederland niet gelukt zich bij de laatste vier te voegen. In een spannende strijd, die tot een beslissende leg kwam, won Schotland met 4-3.

Oostenrijk en Noord Ierland openden de kwartfinale, waarna de clash volgde tussen Engeland en Duitsland. Titelverdediger Wales nam het op tegen Australië. Naast Schotland, zien wij ook Oostenrijk, Engeland en Wales in de halve finale terug.

Er werden single partijen gespeeld over best of 7 legs cq first to 4 legs. Bij een gelijke stand (1-1 bij de single partijen), werd er een koppelwedstrijd gespeeld om de beslissing te brengen.

Kwartfinales:

Oostenrijk 2-1 Noord Ierland
Single partij 1: Mensur Suljovic 3-4 Brendan Dolan
Single partij 2: Rowby-John Rodriguez 4-2 Daryl Gurney
In de openingsleg mist Dolan 5 pijlen voor de dubbel. Suljovic breekt met d18, waarna hij op 2-1 komt. Het wordt 3-3. In de beslissende leg trekt Dolan aan het langste eind voor Noord Ierland.
Met een 4-2 winst op Gurney zorgt Rodriguez voor een beslissende koppelpartij.
In de koppelpartij pakt Suljovic de openingsleg met d8. Noord Ierland maakt via Gurney gelijk met d14. Het wordt 2-2. Na gemiste dubbels van Noord Ierland, straft Suljovic met tops. In leg 5 kan Dolan voor de tweede keer geschiedenis schrijven door de 1e 9-darter te gooien in een koppelwedstrijd. Hij benut de 141 echter niet. Het wordt wel 3-3 via d10 vn Dolan. De heren missen tal van finishes in de beslissende leg. Uiteindelijk raakt Suljovic 16 en ze laten Noord Ierland emotioneel achter.

Engeland 2-0 Duitsland
Single partij 1: James Wade 4-1 Gabriel Clemens
Single partij 2: Dave Chisnall 4-0 Max Hopp
Met een 11-darter van Clemens, wordt Wade gebroken. The Machine breekt meteen terug met een 68 checkout. Met een gemiddelde van 101 dendert Engeland verder naar 3-1. In de volgende leg maakt Wade het af.
In de volgende single partij komt Engeland op 2-0. Met een 90 finish van Chisnall wordt het 3-0. Hopp kan niets betekenen. Met een whitewash dendert Chisnall over zijn tegenstander heen voor een plek in de halve finale tegen Oostenrijk.

Wales 2-0 Australië
Single partij 1: Gerwyn Price 4-1 Simon Whitlock
Single partij 2: Jonny Clayton 4-3 Damon Heta
Na een 4-1 overwinning op Whitlock en een gemiddelde van 123, is de titelverdediger dichtbij de halve finale. In de tweede partij worden leg 1 en 2 verdeeld. Wales komt op voorsprong via een 137 finish. Met o.a. en een 180 en een 36 finish maakt Heta gelijk. Heta start de volgende leg met 180 maar het wordt 3-2 voor Wales. Australië forceert een beslissende leg maar Wales trekt in stijl aan het langste eind met een 144 finish.

Nederland 1-2 Schotland
Single partij 1: Michael van Gerwen 4-1  John Henderson
Singles partij 2: Dirk van Duijvenbode 1-4 Peter Wright
Van Gerwen pakt de openingsleg en weet ook te breken. Henderson miste acht dubbels tijdens de eerste twee legs. Mighty Mike dendert verder naar 3-0. Met shanghai voorkomt Henderson een oorwassing. Van Gerwen kan zijn shanghai niet benutten. Hij komt wel terug en wint met 4-1.
In de tweede partij breekt Van Duijvenbode in de openingsleg. Hij krijgt een bouncer op de bull voor zijn 31 finish. Wright kan niet profiteren maar de Nederlander kan zijn 16 ook niet benutten. Het wordt 1-1. Met o.a. 180 en 16 score wordt het 2-1 voor Schotland en na de 3-1 komt een koppelwedstrijd steeds dichterbij. Nederland kan geen leg meer winnen. Wright wint met 4-1.
Nederland pakt de eerste leg in de koppelwedstrijd. Via d16 maakt Wright gelijk. Henderson mist d16, de eerste die een dubbel mist. Van Duijvenbode kan niet profiteren. Wright maakt er 2-1 van. Van Gerwen faalt op zijn 20, Wright faalt op zijn 56, Van Duijvenbode faalt ook op de 20. Uiteindelijk weet Henderson zijn land te redden. Het is 3-1 voor Schotland. Oranje komt terug tot 2-3. Henderson mist d12 voor de wedstrijd, waarna Van Gerwen gelijkmaakt met d8. In de beslissende leg stuurt Henderson de oranjes naar huis met een 64 finish via tops.