Home PDC Welge en Lerchbacher kwalificeren zich voor het PDC WK 2014

Welge en Lerchbacher kwalificeren zich voor het PDC WK 2014

Vandaag waren er wederom tickets te verdienen voor het Ladbrokes wereldkampioenschap 2014. Deze plekken waren op de Bull’s Super League en op het Oost-Europees kwalificatietoernooi te vergeven. Voor de winnaars lag een rechtstreekse ticket voor het komende wereldkampioenschap klaar.

Andree Welge heeft via de Bull’s Super League een plek kunnen afdwingen op het komende wereldtoernooi. In een spannende finale was hij met 10-7 te sterk voor Maik Langendorf. Bij de laatste vier versloeg Welge nieuw Duits talent Max Hopp met 8-2, Langendorf won in de halve finale met 8-6 van Kevin Münch. Voor Welge wordt dit optreden zijn vijfde op het PDC wereldkampioenschap. Op de WK’s van 2006, 2010, 2011 en 2013 kwam de Duitser ook in actie. Op de WK’s van de drie eerstgenoemde jaren kwam Welge tot de laatste 64, op het WK 2013 strandde hij in de voorronde. Het vorig jaar kwalificeerde Welge zich ook via de Bull’s Super League.

Mensur Suljovic en Zoran Lerchbacher belandden in de finale van het Oost-Europees kwalificatietoernooi. Mensur Suljovic kwam met 10-4 als winnaar uit de bus, maar aangezien de Oostenrijker al via de Pro Tour Order of Merit voor het WK is geplaatst, mag Zoran Lerchbacher ook naar het wereldkampioenschap.

Andree Welge en debutant Zoran Lerchbacher zullen in de voorronde van het Ladbrokes wereldkampioenschap 2014 van start gaan.