Home PDC Wessel Nijman plaatst zich voor PDC Czech Darts Open ten koste Geert...

Wessel Nijman plaatst zich voor PDC Czech Darts Open ten koste Geert de Vos

Zondag werd het kwalificatietoernooi gehouden voor PDPA-leden uit West- en Zuid-Europa, dat wil zeggen de spelers die Q-School 2019 hebben gegooid maar geen PDC tourkaart hebben gewonnen, voor de Czech Darts Open. De PDPA-leden van buiten Europa mogen kiezen of ze dit kwalificatietoernooi of de UK Qualifiers gooien. Het Czech Darts Open is de negende European Tour.  

Wessel Nijman wist zich te kwalificeren voor het Czech Darts Open en zal dus in het weekend van 28 tot en met 30 juni in Praag te zien zijn. Wessel won op weg naar kwalificatie onder andere van Mats Gies (6-4), Jeffrey Bekema (6-2), Michael Plooy (6-4) voordat hij in de finalewedstrijd Geert de Vos met 6-3 versloeg. Wessel is de vijfde Nederlander dit jaar die zich via deze weg wist te kwalificeren Wesley Plaisier, Danny van Trijp, Patrick van den Boogaard en Jerry Hendriks gingen de Noord-Hollander voor.

De Zwitser Stefan Bellmont wist zich eveneens te kwalificeren en zal dus, na zijn optreden op de European Darts Grand Prix op 10 mei, voor de tweede keer dit jaar deelnemen aan een European Tour. Bellmont won op weg naar de Czech Darts Open onder andere van Nico Blum (6-1), Florian Hempel (6-1) (Hempel komt  komend weekend op de Dutch Darts Masters in actie zal komen) en Manfred Bilderl (6-5).