WGP 2019 deelnemersveld definitief: Van den Bergh maakt debuut PDC
PDC

WGP 2019 deelnemersveld definitief: Van den Bergh maakt debuut

WGP 2019 deelnemersveld definitief: Van den Bergh maakt debuut

De World Grand Prix van 2019 zal worden gespeeld van 6 tot en met 12 oktober in het vertrouwde CityWest Hotel te Dublin, Ierland. Het deelnemersveld bestaat uit de top 16 van de wereldranglijst, aangevuld met de beste 16 van de Pro Tour Order of Merit en niet geplaatst via de wereldranglijst.

Vele spelers waren reeds verzekerd van deelname aan het dubbel-in-dubbel-uit toernooi, terwijl enkele spelers nog op jacht moesten naar een ticket. Tijdens de zondag gespeelde Players Championship 26 is het deelnemersveld definitief geworden.

Vijf Nederlanders zullen aan de World Grand Prix deelnemen, namelijk titelverdediger Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert en Vincent van der Voort. Wattimena, De Zwaan, Noppert en Van der Voort hebben zich allen via de Pro Tour Order of Merit gekwalificeerd.

Dimitri van den Bergh is de enige aan Belgische zijde en hij zal zijn debuut maken. De 25-jarige Belg pakte het laatste ticket via de Players Championship 26 en zal naar Dublin reizen, als zestiende gekwalificeerde spelers van de Pro Tour Order of Merit.

Ook drievoudig Lakeside kampioen Glen 'Duzza' Durrant zal zijn debuut maken. Runner-up van het vorig jaar, Peter Wright, zien we ook terug op de World Grand Prix evenals voormalige wereldkampioenen Rob Cross, Gary Anderson en Adrian Lewis, voormalig World Grand Prix en Players Championship 2018 winnaar Daryl Gurney, Grand Slam of Darts 2018 winnaar Gerwyn Price, meervoudig major winnaar James Wade, WK 2019 finalist Michael Smith en oud wereldkampioen Steve Beaton.

De top 16 van de wereldranglijst (top 8 is geplaatst)
1. Michael van Gerwen
2. Rob Cross
3. Daryl Gurney
4. Gary Anderson
5. Michael Smith
6. Peter Wright
7. Gerwyn Price
8. James Wade

9. Mensur Suljovic
10. Ian White
11. Dave Chisnall
12. Simon Whitlock
13. Nathan Aspinall
14. Jonny Clayton
15. Adrian Lewis
16. Joe Cullen

Top 16 Pro Tour Order of Merit
1. Krzystzof Ratajski
2. Glen Durrant
3. Jermaine Wattimena
4. Jamie Hughes
5. Jeffrey de Zwaan
6. Ricky Evans
7. Steve Beaton
8. Keegan Brown
9. Chris Dobey
10. Stephen Bunting
11. Danny Noppert
12. Max Hopp
13. John Henderson
14. Vincent van der Voort
15. Mervyn King
16. Dimitri van den Bergh

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws