WGP 2022 tweede ronde: Noppert verliest nipt in spannende strijd PDC
PDC

WGP 2022 tweede ronde: Noppert verliest nipt in spannende strijd

Donderdagavond werden de laatste vier tweede ronde partijen afgewerkt op de World Grand Prix oftewel het 'dubbel-in-dubbel-uit' toernooi van 2022.

Een Nederlander verscheen aan de oche, namelijk Danny Noppert. De regerend UK Open winnaar nam het op tegen een voormalige UK Open winnaar, Nathan Aspinall. Martin Lukeman en Ross Smith openden de avond, gevolgd door het duel tussen Daryl Gurney en Madars Razma. Nummer één van de wereld Gerwyn Price en The Masters 2022 winnaar Joe Cullen kruisten de degens.

Danny Noppert heeft de volgende ronde niet kunnen bereiken. In de vijfde set was de Fries dicht bij de zege met een voorsprong van 2-0 in legs. Maar Nathan Aspinall kwam terug tot 2-2 in de spannende wedstrijd en vervolgens pakte hij de winst in de beslissende leg. Naast Nathan Aspinall, hebben ook Martin Lukeman, Madars Razma en Gerwyn Price hun partij winnend afgesloten.

De partijen worden gespeeld over best of 5 sets cq first to 3 sets. De sets gaan over best of 5 legs cq first to 3 legs.

Tweede ronde

Martin Lukeman (81.63) 3-2 Ross Smith (84.18) (2-3), (3-2), (3-0), (2-3), (3-2)
Lukeman begint en raakt geen dubbel. Zijn tegenstander komt als eerste op het scorebors maar Lukeman kan de leg behouden met d10. Smith begint vervolgens met 108, hij gooit ook o.a. 180 en met tops maakt hij gelijk. De twee opeenvolgende legs gaan ook met de darts mee. Smith breekt in de beslissende leg en leidt met 1-0 in sets.
In leg 1 van set 2 breekt Lukeman via een sterke leg (109,100,125,100 en d8). Beide mannen starten daarna met een dubbel en Smith kan meteen terugbreken met zijn 100 checkout. Ook in deze set is een beslissende leg nodig en deze gaat, via tops, naar Lukeman. In set 3 heeft Smith niets te zeggen. Met een whitewash is Lukeman hem de baas. Smith laat 1-0 noteren in leg 1 van set 4. Lukeman maakt gelijk met een 124 finish. Smith is op het scorebord met een 108 finish, gevolgd door 180. Lukeman vond geen dubbel in zijn eerste beurt. Smith komt op voorsprong, maar hierna raakt hij geen dubbel in de eerste leg. Het wordt 2-2, waarna Smith de set pakt. In de beslissende set worden de eerste twee legs verdeeld. De heren zijn aan elkaar gewaagd. Het wordt weer 2-2. Via tops gaat Lukeman er met de winst vandoor.

Daryl Gurney (84.20) 1-3 Madars Razma (92.40) (1-3), (0-3), (3-1), (2-3)
Gurney zet meteen de toon met een een 110 finish in de openingsleg, nadat beide mannen in hun eerste beurt meteen op het scorebord waren. Razma start met 116, gevolgd door 140 en met tops is het 1-1. De twee opeenvolgende legs zijn een prooi voor Razma. Beide mannen raken in hun eerste beurt van set 2 geen enkele dubbel. Razma is als eerste op het scorebord en hij pakt de leg met d10. Met o.a. 180 en d15 wordt het 2-0, waarna hij de whitewash pakt en met 2-0 leidt in sets. De Noord-Ier knokt. Hij komt op 2-0 in de volgende set. Razma voorkomt met d10 een oorwassing maar hij moet deze set aan zijn opponent overlaten. Gurney dendert verder met een break in leg 1 van set 4. Maar Razma breekt meteen terug met o.a. 156,180 en d12. Beide spelers zijn meteen op het scorebord in hun eerste beurt. De twee opeenvolgende legs gaan wel met de darts mee, een beslissende leg is nodig. Razma trekt aan het langste eind en is de winnaar.

Gerwyn Price (92.95) 3-2 Joe Cullen (88.08) (3-1), (0-3), (1-3), (3-0), (3-0)
De heren raken geen dubbels in hun allereerste beurt. Bij de volgende poging zijn ze op het scorebord. Price wint de leg met d2, waarna hij breekt met d10. Met een 36 finish via d18 is Cullen op het scorebord. Met d8 gaat de set naar Price. Met een oorwassing komt set 2 op naam van Joe Cullen te staan. Met o.a. 180 en een 100 finish is leg 1 van set 3 een prooi voor The Masters 2022 winnaar, ook weet hij te breken. De twee volgende legs gaan met de darts mee. Cullen wint de set met 3-1. The Iceman is zijn tegenstander de baas in set 4. Met 3-0 brengt hij de set-stand in evenwicht. Ook in de volgende set wordt Cullen getrakteerd op een oorwassing.

Nathan Aspinall (85.18) 3-2 Danny Noppert (79.38) (2-3), (2-3), (3-1), (3-1), (3-2)
De Nederlander mist dubbels in zijn allereerste beurt. Aspinall is wel meteen op het scorebord en breekt in de openingsleg. In leg 2 kan Noppert wederom geen dubbels raken in zijn eerste beurt maar hij kan wel terugbreken met d9, waarna het met o.a. 180 en een 47 finish 2-1 wordt. Aspinall maakt gelijk. In de beslissende leg is Noppie de sterkste met d12. In leg 1 van set 2 laat de Fries van zich spreken met 120 en 100 in zijn eerste en tweede beurt en een break. Met een 36 finish via d9 wordt het 2-0.

Aspinall start de volgende leg met 110 en via tops verkleint hij zijn achterstand naar 1 leg. Hierna breekt hij met d8 voor de beslissende leg. Met o.a. 180 en d6 pakt Noppert ook de tweede set. De eerste twee legs van set 3 worden verdeeld, waarna The Asp leg 3 en 4 naar zich toetrekt en de partij zodoende verlengt. Noppert begint daarna met 120, Aspinall begint met 140, gevolgd door de maximale score en met een 104 finish laat hij 1-0 noteren. De Nederlander start wederom met 120, gooit daarna o.a. 180 en met 86 maakt hij gelijk. Aspinall komt op voorsprong en met een 100 finish wordt het 2-2 in sets.
Noppert stevent af op de zege. Hij komt zonder problemen op 2-0 in set 5. Aspinall verlengt de partij met zijn 25 finish en daarna maakt hij gelijk. Beide heren missen dubbels in de volgende leg. In hun tweede beurt zijn ze op het scorebord. Via tops trekt Aspinall aan het langste eind.