Home PDC WGP dag 3: Van de Pas, Huybrechts en Barney overtuigend naar laatste...

WGP dag 3: Van de Pas, Huybrechts en Barney overtuigend naar laatste 8

De tweede ronde. Dat is waar de World Grand Prix vanavond voort werd gezet. De avond werd geopend door Benito van de Pas die Terry Jenkins wist te verrassen. Met 3-1 in sets plaatst de Nederlander zich voor de kwartfinales. Aansluitend werd het duel tussen Kim Huybrechts en Stephen Bunting gespeeld. Huybrechts wist met een gemiddelde van bijna 100,00 zeer overtuigend Stephen Bunting te verslaan met 3-0 in sets.

Gary Anderson kende op zijn beurt weinig moeite met Kyle Anderson, al wist de Australiër nog wel één set te pakken. Het slotstuk van de avond was Van Barneveld tegen Lewis. Een kraker was het de eerste set welke nipt werd gewonnen door de Nederlander. Het bleek de beslissing in de partij want daarna pakte The Jackpot nog maar 1 leg.

Dinsdag 4 oktober, tweede ronde
Terry Jenkins (84,29) v Benito van de Pas (86,25) 1-3 in sets (3-1, 1-3, 2-3, 2-3)
Met een 156-finish pakt Terry Jenkins de openingsleg. Na ook de tweede leg winnend af te sluiten krijgt Van de Pas de kans vanaf 170. Tweemaal triple 20 wordt gevonden maar de bulls-eye gaat nipt mis. In de herkansing is het via single 9 en dubbel 8 wel raak. De vierde leg is weer voor Jenkins die daarmee de eerste set pakt. In set 2 zijn de rollen echter omgedraaid. Dit keer is het Van de Pas die, met weliswaar dezelfde cijfers maar dit keer in zijn voordeel, de set weet binnen te slepen.

De eerste leg van set 3 gaat met een 101-finish naar Benito van de Pas. De heren lopen hierna naar 2-2 maar in de beslissende leg loopt Jenkins scorend ver uit en dus leek de set en de voorsprong binnen. Een 120-finish wordt echter gemist en in de herkansing wordt de dubbel 1 geraakt waarna een single 19 volgde. Van de Pas profiteert en gooit 56 uit via dubbel 16. 

In set 4 lijkt The Bull helemaal terug. Hij pakt overtuigend de eerste 2 legs en de 2-2 in sets lijkt in de maak. Maar hij maakt het vervolgens niet af en ziet Van de Pas terugkomen tot 1-2 en 2-2. Op het moment dat Van de Pas de 2-2 maakt denkt Jenkins overigens dat de partij voorbij was en hij wil hem de hand schudden. Een opmerkelijke fout van de ervaren Bull. De laatste leg mag Benito wel beginnen en hij opent sterk en zet hem op dubbel 20 weg. Hij mist 3 darts maar Jenkins mist vanaf 74 de volledige single 20 na het gooien van single 14. Van de Pas gooit dit keer wel raak via dubbel 5 en plaatst zich daarmee voor de kwartfinale.

Stephen Bunting (87,30) v Kim Huybrechts (98,47) 0-3 in sets (0-3, 1-3, 1-3)
Overtuigend gaat de eerste set met 3-0 naar de Belg. In de tweede set weet hij dit voort te zetten. Zo gooit hij o.a. een 119-finish in de twee leg van set 2. Eén leg is er voor Bunting in deze set oftewel met 3-1 is deze ook een prooi voor The Hurricane. Als een orkaan raast hij vervolgens verder in de derde set. Nog maar 1 leg zou er voor Bunting volgen waarmee ook set 3 met 3-1 naar Huybrechts gaat, die zich daarmee plaatst voor de kwartfinale.

Gary Anderson (96,98) v Kyle Anderson (84,81) 3-1 in sets (3-1, 3-1, 2-3, 3-0)
The Flying Scotsman pakt de eerste set met 3-1 en ook de tweede set zou met dezelfde cijfers naar de Schot gaan. In deze tweede set maken we graag de opmerking dat de vierde leg werd gewonnen door Gary met een 118-finish. In de derde set lijkt de partij in het slot te vallen maar de man uit Australië heeft nog geen zin om van het podium te gaan. Hij overleeft meerdere matchdarts en wint de set alsnog met 3-2 en een vierde set moet eraan te pas komen. De huidige wereldkampioen geeft vervolgens een duidelijk signaal af dat hij het welletjes vind. Met 3-0 pakt hij de vierde set en gaat zo naar de laatste 8.

Adrian Lewis (85,30) v Raymond van Barneveld (97,90) – 0-3 in sets (2-3, 0-3, 1-3)
De eerste set werd direct een ware kraker waarbij de heren naar 2-2 uitliepen en beiden kansen kregen op setwinst. Allebei misten ze dubbels maar via dubbel 4 was het raak voor de Nederlander. Het zou al heel vroeg hét moment van de partij worden want set 2 gaat met 3-0 naar de Nederlander waarna in de derde set ook maar 1 leg voor Adrian Lewis zou zijn. Met grote cijfers wordt Lewis verslagen door Barney die een gemiddelde van bijna 98,00 aantekent.