Home PDC Whitlock en Nicholson verbreken wereldrecord gooiafstand bullseye

Whitlock en Nicholson verbreken wereldrecord gooiafstand bullseye

whitlock en nicholson

Simon Whitlock en Paul Nicholson hebben zich op weg naar de Sydney Darts Masters op een mooie manier kunnen opwarmen. De Australiërs hebben namelijk een nieuw wereldrecord op hun naam geschreven door de bullseye vanaf de langste afstand ooit te raken. Dit gebeurde op een challenge toernooitje in Melbourne, Australië waar er om een nieuw record werd gestreden. 

Het record stond op naam van voormalig cricket speler Andrew ‘Freddie’ Flinthoff die de bull vanaf 5.05 meter raakte.  Whitlock verbrak dit record in slechts vier minuten door de bullseye vanaf 5.1 meter te raken maar deed er daarna toch nog een schepje bovenop door ‘de roos’ vanaf een afstand van 5.235 meter te raken. Landgenoot Paul Nicholson kreeg het ook voor mekaar om de bullseye vanaf deze afstand te raken, waardoor de mannen het nieuw record moeten delen.

Het wereldrecord staat op mijn naam en daar ben ik heel trots op, geeft een dolblije Simon Whitlock aan. Ik ben in de zevend hemel. Er was enige druk, het was dus mooi om het record van Freddie in zo’n snelle tijd te verbreken. Ik ben ook blij dat ik het record met topspeler en vriend Paul Nicholson kan delen. Ik moest mijn techniek beheersen en de lat hoog leggen. Het is cool dat er een record op jouw naam staat en het is geweldig om het in Australië behaald te hebben.

Whitlock en Nicholson zijn alvast in Australië om zich voor te bereiden op de Sydney Darts Masters die van 29 tot en met 31 augustus in het Luna Park wordt gespeeld. Phil Taylor, Michael van Gerwen, Adrian Lewis, James Wade, Simon Whitlock, Andy Hamilton, Wes Newton en Raymond van Barneveld zullen van de partij zijn. Zij worden vergezeld door de top drie van de DPA ranglijst, drie gekwalificeerden uit het organiserend land, Paul Nicholson en Warren Parry, halve finalist van het Nationaal kampioenschap Nieuw Zeeland. Op 29 augustus, dag één van de Sydney Darts Masters, wordt de eerste ronde gespeeld, de kwartfinales op 30 augustus gevolgd door de halve finales en finale op 31 augustus.
.