Home PDC Whitlock wint Australasian Masters na fraaie zege op Phil Taylor

Whitlock wint Australasian Masters na fraaie zege op Phil Taylor

Whitlocj Simon vuist

Met een fraaie zege op Phil Taylor in de finale heeft Simon Whitlock zondag de DPA Australasian Masters op zijn naam geschreven. De Australiër was voor eigen publiek, in Gold Coast, met 6-5 te sterk voor de vijftienvoudig wereldkampioen uit het Engelse Stoke-on-Trent.

Whitlock, die de laatste zeven officiële duels met Taylor had verloren, moest zich wel veerkrachtig tonen om de titel te grijpen. The Wizard hield weliswaar de eerste leg, maar zag Taylor daarna drie spelletjes op rij pakken. Na tot 3-2 terug te zijn gekomen, kreeg Whitlock door een aantal missers van Taylor enkele kansen om gelijk te maken, maar de dubbels werkten niet mee. Hierdoor kwam The Power toch op 4-2.

In het achtste spelletje viel de rebreak alsnog. Whitlock strafte een matige leg van Taylor hard af en kwam terug tot 4-4, om vervolgens ook de negende leg te winnen. Zonder al te veel problemen hield Taylor het tiende spelletje en dus moest er een allesbeslissende elfde leg gespeeld worden. Deze begon Taylor heel matig met een 26-score, terwijl Whitlock een 180’er uit de hoge hoed toverde. Daarmee was het verschil gemaakt. Met een 100+-finish trok de ‘thuisspeler’ de winst naar zich toe.
.