Dubai Duty Free Darts Master: Michael van Gerwen pakt de titel! PDC
PDC

Dubai Duty Free Darts Master: Michael van Gerwen pakt de titel!

Dubai Duty Free Darts Master: Michael van Gerwen pakt de titel!

En dat is drie op rij binnen een week. Na de titels in Engeland en Duitsland met respectievelijk de Premier League Darts en de European Darts Open, was Michael van Gerwen ook op de Dubai Duty Free Darts Masters de sterkste. In een zinderende 'oranje' finale werd Raymond van Barneveld met 11-7 van de titel afgehouden. Michael van Gerwen heeft $65.000,- aan dit toernooi verdient, Raymond van Barneveld ontvangt $40.000,-. Het gewonnen prijzengeld telt niet mee voor de de diverse ranglijsten.

Zoals bekend werd het unieke toernooi in de open lucht gespeeld maar in de finale was, gelet op onder andere de hoge finishes gemiddeldes, niets van te merken. Het begon bij Barney die de eerste leg met een 120 finish naar zich toetrok. In leg drie deed Michael hier een schepje bovenop met de briljante 170 finish.

Vóór de rust noteerde van Barneveld nog een 124 finish. Mike beantwoordde na enkele legs met een 114 finish en was ook nog goed voor een 164 finish nadat Barney een 121 finish noteerde. In de halve finale was Michael van Gerwen te sterk voor Andy Hamilton die het toernooi na een mooie en spannende strijd met 11-9 moest verlaten. Van Barneveld versloeg James Wade bij de laatste vier met 11-7.

Halve finales:

James Wade (86.09) v Raymond van Barneveld (90.75) 5-11
Van Barneveld wint de bull en mag beginnen.
Barney start zeer sterk aan de match en legt er in leg 1 meteen een 126 finish in. In de legs erna lijkt het alsof er wat meer wind staat als gisteren. Barney stoort zich hier zichtbaar aan en dreigt na een break van Wade met een flinke achterstand de 1e pauze in te gaan. Maar ook voor Wade geldt dat de wind ook zijn pijlen af en toe het verkeerde vakje inblaast. Barney hersteld zich goed en leidt dus met 2-3.

De 2e sessie gaat met liefst 1-4 naar de Nederlander. Wade krijgt wel kansen maar benut deze niet. Bij Barney lopen de dubbels net als gisteren als een trein. elk foutje van Wade word dan ook vakkundig afgestaft.
Wade werd meteen naar break 2 legs gegund door de Hagenaar, daarna was het Barney Army tijd en met 4 legs op rij plaatst Barney zich voor de finale later vanavond.
Met name de dubbel percentages maakten het verschil deze wedstrijd: Wade: 20 % Barney: 47.83%

Michael van Gerwen (97.06) v Andy Hamilton (97.42) 11-9
Partij gaat goed gelijk op tot 2-2. Het is echter Hamilton die met een 112 finish en de break in leg 5 een gevoelig tikje uitdeelt aan Van Gerwen. Mike is gewaarschuwd en zal gefocust moeten blijven.
1 break is voor van Gerwen genoeg om de partij weer in evenwicht te brengen. Dit is een partij waar de mensen voor naar het stadion komen. Met beiden een gemiddelde van boven de 100 is het genieten geblazen voor de 3000 toeschouwers die een kaartje hebben kunnen bemachtigen. 5-5.
Beide heren geven mekaar geen strobreed toe in het vervolg en alles lijkt naar een beslissende en laatste 21e leg te gaan. Van Gerwen denkt hier echter anders over en weet via een break in leg 20 de overwinning binnen te harken. een hoogstaande en spannende partij die beide kanten op had kunnen vallen.
Maar we hebben een Hollandse finale in Dubai!

De Finale:

Raymond van Barneveld v Michael van Gerwen 7-11
Beide mannen na 5 legs boven de 102 gemiddeld, een finish percentage van boven de 60%, een 120 en een 124 finish van Barney en een 170 finish voor Mighty Mike. Alle ingredienten voor een heerlijke finale in Dubai. Beloofd nog letterlijk en figuurlijk een heet avondje te worden.
Na 10 legs is nog steeds maar 1 break die beiden mannen scheidt. Van Gerwen had in leg 9 de kans om verder uit te lopen maar hij miste zijn 2e 170 finish op het ijzer van de bull. Beide mannen nog steeds ver boven de 100 gemiddeld.
In leg 12 weet Barney via een geweldige 121 finish terug te breken. Genieten!
en alsof dat nog niet genoeg is! Van Gerwen doet er nog een schepje bovenop en breekt meteen terug met een waanzinnige 164 finish! 6-7. die breek word wel verzilverd en met 6-8 komt nu de druk bij Barney te liggen die zijn eigen leg nu zeker moet zien te houden. Dit lukt jammer genoeg niet en zodoende kan Mike met een 6-9 voorsprong de laatste break ingaan waar hij bij terugkomst zelf mag beginnen. Dit doet hij geweldig met 180 en via 11 darts gaat ook deze leg naar de jonge Brabander. Nog 1 leg verwijderd van weer een mooie titel! Barney pakt nog 1 leg maar daarna is het van Gerwen die via dubbel 12 de Dubai Duty Free Masters op zijn naam schrijft!

Het prijzengeld (aangepast)
Winnaar $65,000
Runner-Up $40,000
Halve finalisten$30,000
Kwartfinalisten $20,000

Foto: Lawrence Lustig / PDC

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws