Home PDC Winst op Peter Wright vanavond levert Sherrock mogelijk tourkaart op

Winst op Peter Wright vanavond levert Sherrock mogelijk tourkaart op

Wayne Mardle kreeg wisselende reacties op zijn oproep aan de PDC om Fallon Sherrock een tourkaart en startbewijs voor de Premier League 2022 te geven. Gerwyn Price is één van de tegenstanders van deze stelling en liet dit ook duidelijk weten na zijn kwartfinale.

Maar mocht Sherrock er vanavond in slagen om van Peter Wright te winnen dan komt er mogelijk een voortijdig einde aan deze discussie. Er is dan namelijk een goede kans dat ze haar tourkaart al binnen heeft.

Een plek in de halve finale is namelijk goed voor 40.000 pond en op het PDC WK 2022 ligt ook nog 7.500 pond op haar te wachten mocht ze direct de eerste ronde verliezen. Met het gegeven dat er naar verwachting 45.000 á 50.000 pond nodig is om na het WK in de top 64 te staan kan een overwinning vanavond haar mogelijk verzekeren van de befaamde tourkaart.

Een startbewijs voor de Premier League 2022 is natuurlijk een ander verhaal. Hiervoor is doorgaans een plek in de PDC Order of Merit top 16 vereist om kans te maken, maar met de beschikbare wildcards is het natuurlijk altijd mogelijk.