Winstanley en andere PDC fietshelden op de fiets voor goede doelen PDC
PDC

Winstanley en andere PDC fietshelden op de fiets voor goede doelen

Winstanley en andere PDC fietshelden op de fiets voor goede doelen

In augustus hoeft Dean Winstanley niet aan de oche te verschijnen, maar de darter zal niet stilzitten en even uit een ander vaatje tappen. De ex BDO-er zal samen met een groep PDC medewerkers meedoen aan een zevendaagse fietstocht voor twee goede doelen door Frankrijk, België en ook ons kikkerlandje wordt aangedaan. zal van 23 tot en met 29 augustus samen met 19 andere fondsenwervers, waaronder PDC schrijver Scott Gibling, hoofd van de beveiliging Cieron Duggan en Dee Smith en Sarah Pitcher van het verkoopteam de tocht van 500 mijl afleggen, het "Twee Bruggen Doel".

De opbrengst van deze fietstocht gaat naar twee goede doelen namelijk The Parachute Regiment Afghanistan Trust en de The Lewy Body Society. The Parachute Regiment Afghanistan Trust is opgericht op 15 maart 2007 en steunt gewonde soldaten en familie van gewonde en gedode soldaten in Afghanistan. The Lewy Body Society is opgericht in juni 2006 en is de enige liefdadigheidsinstelling in Europa die onder andere ondersteuning biedt aan medici die gespecialiseerd zijn in 'LBD', de Lewy Body Demensie ziekte.

De fietstocht gaat van start bij de Pegasus brug in Normandië (zie foto), waar de militaire strijd herdacht zal worden die gevoerd werd op 6 juni 1944. Op deze datum bestormden de Britse geallieerde troepen de stranden van Normandië om Europa te bevrijden van het Duitse juk. Daarna gaan de fietshelden naar het Belgische stadje Leopoldsburg, waar het hoofdkwartier van Luitenant- Generaal Horrocks bezocht zal worden. Bij deze plaats zou 'Operatie Market Garden' op 17 september 1944 gelanceerd worden vanuit het bruggenhoofd, dat het 30ste Britse korps onder bevel van luitenant-generaal Horrocks had aangelegd. In Nederland wordt stilgestaan bij de ‘Slag om Arnhem’ te Arnhem, waar van 17 tot en met 25 september 1944 de veldslag plaatsvond als onderdeel van de ‘Operatie Market Garden’. Hier zijn vele soldaten gesneuveld.

Het doel is om het bedrag van £20.000,- in te zamelen. Als extraatje hebben dartfans gedurende de World Matchplay al een bedrag van meer dan £3,500,- gedoneerd. 'De gift van de dartfans tijdens de World Matchplay was geweldig en we bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd', geeft Cieron Duggan aan. 'Hun donatie is een grote inspiratie voor ons geweest gedurende onze training voor de fietstocht. Wij allen kunnen niet wachten totdat het 23 augustus is'.

'Het vorig jaar namen wij allen deel aan een mars voor het goede doel door het zuiden van Engeland, dit jaar willen we iets verder gaan met dit goede doel en dat zal het geval zijn want het is een zware taak om in zeven dagen te volbrengen. Het "Twee Bruggen Doel" is voor twee goede doelen en het betekent veel voor iedereen die hierbij betrokken is. De steun die wij krijgen en de betrokkenheid van Dean Winstanley zijn dus briljant'.

Indien u dit leuk initiatief ook wilt ondersteunen, ga dan naar deze pagina.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws