WK qualifier voor tourkaart houders Luc Peters en Raman komen tekort PDC
PDC

WK qualifier voor tourkaart houders Luc Peters en Raman komen tekort

WK qualifier voor tourkaart houders Luc Peters en Raman komen tekort

Voor PDC tourkaart houders werd op maandag in het Engelse Barnsley een kwalificatie toernooi gehouden voor het PDC WK. Luc Peters kwam ver maar stond evenals de Belg Brian Raman uiteindelijk met lege handen. De startbewijzen voor het Cazoo World Darts Championship gingen naar Ryan Joyce, Jeff Smith en Richie Burnett. De oud Lakeside wereldkampioen uit 1995 speelde zijn laatste PDC WK in 2014 en maakt in december zijn rentree op het hoogst haalbare podium. De Welshman werd uit het deelnemersveld gehaald van het PDC WK in 2015 omdat hij een positieve cocaïne test had tijdens de Grand Slam of Darts Qualifier in 2014. Burnett mocht 18 maanden niet spelen.

Luc Peters won zijn eerste wedstrijd van en vervolgens trok hij de beslissende leg over de streep tegen Jason Heaver. Een ronde later verloor de Nederlander van Nick Fullwell wederom de beslissende leg terwijl hij op 170 stond te wachten. De Belg Raman won van Ian White en Shaun Wilkinson waarna Raman met 104.75 verloor van de 55-jarige The Prince of Wales die met 109.99 de Belg versloeg.

Laatste 12
Richie Burnett 6-3 Brian Raman
David Evans 6-3 Connor Scutt
Ryan Joyce 6-3 Gordon Mathers
Jamie Clark 6-4 James Wilson
Nick Fullwell 6-5 Luc Peters
Jeff Smith 6-5 Steve Lennon

Laatste zes (winnaars plaatsen zich)
Richie Burnett 7-3 David Evans
Ryan Joyce 7-3 Jamie Clark
Jeff Smith 7-1 Nick Fullwell

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws