Home PDC WK sensatie Aspinall, van onder de lat naar aan de oché

WK sensatie Aspinall, van onder de lat naar aan de oché

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 NATHAN ASPINALL V GEERT NENTJES NATHAN ASPINALL IN ACTION

Nathan Aspinall, de man die zich nu halve finalist mag noemen op het WK Darts nadat hij Brendan Dolan met 5-1 versloeg had niet altijd de droom om profdarter te worden.

Zijn eigenlijke droom was profvoetballer worden. Hij zat als keeper in de jeugdopleiding van Manchester United, maar moest na een aantal jaar weg omdat hij te klein zou zijn met z’n 1.80 meter. Vervolgens keepte hij nog wel als semi-professional bij Cheadle Town, maar brak niet door en ging zich vanaf z’n zeventiende op het darts richten.

Op zijn arm staat onder meer een tattoo met de tekst ‘Life is a gamble’.
Ik houd wel van een gokje wagen en dat heb ik ook gedaan door eerst mijn studie accountancy stop te zetten en later ook mijn baan als leerling-accountant op te zeggen om voor het darts te kiezen. Ik heb wel een vrouw en twee kinderen te onderhouden. Maar ik weet wat ik kan en het lijkt goed uit te pakken.

Door zijn nu al behaalde halve finale plaats en het prijzengeld dat hij al bij elkaar gespaard heeft van zo’n 100.000 pond (zo’n 110.000 euro) spring de 27-jarige Stockporter een flink eind op de Order Of Merit. 
The Asp springt van plek 73 (waar hij voorafgaande dit WK stond) naar een plek heel dicht bij de top 32 van de wereld.

Het volledige stuk kan je vinden op de site van BN de Stem

Er is vandaag weer een nieuw item toegevoegd aan de WK veiling. Bekijk alle veilingitems via deze link.