Home PDC WMP 1e ronde dag 2 avond: Michael van Gerwen en Phil Taylor...

WMP 1e ronde dag 2 avond: Michael van Gerwen en Phil Taylor door

Gerwen Michael dusseldorf1

Vanavond staan er weer 4 wedstrijden op het programma van de eerste ronde op de World Matchplay. De eerste wedstrijd ging tussen Mervyn King en Gary Anderson. De Schot die sinds lange tijd weer in bloedvorm verkeerde en zijn dubbels goed wist te raken, wist een 10-5 overwinning te boeken op The King waardoor het toernooi voor de Engelsman er alweer op zit. Chisnall wist een achterstand op Nicholson goed te maken waarmee hij de Engelse Australiër vol emotie het nakijken gaf. Kellet wist slechts één leg te pakken in de partij tegen Phil Taylor. Tot slot won Van Gerwen zijn duel met Colin Lloyd met 10-7.

Uitslagen:
Mervyn King (87.56) 5-10 Gary Anderson (97.36)
Anderson loopt al snel uit naar een 4-1 voorsprong welke hij vervolgens uitbouwt naar 8-2. De klus lijkt geklaard maar The King heeft er nog een kleine eindsprint inzitten tot 4-8 en 5-9. Met een 76-finish is het echter Anderson die de partij in het slot gooit.

Dave Chisnall (89.95) v Paul Nicholson 10-8 (84.71)
Paul Nicholson liep uit naar een 4-1 voorsprong maar na de eerste onderbreking kwam Chisnall aanzetten. Hij vocht zich terug tot 5-5 en na de tweede onderbreking zetten Chisnall zijn spel voort en trok de partij na zich toe met 10-8. Nicholson toonde zijn emoties in de laatste leg vanaf het moment dat hij besefte dat hij de partij uit handen had gegeven.

Phil Taylor (103.18) 10-1 Stuart Kellett (75.82)
Kellet was slechts 1 leg gegund. Taylor was in deze partij oppermachtig en de enkele kansen die Stuart kreeg op een leg wist hij niet te verzilveren op één kans na. The Power maakt de partij vervolgens in stijl af met een 11-darter in een leg waarin hij twee 180-ers gooit. 

Michael van Gerwen (99.83) 10-7 Colin Lloyd (93.92)
Van Gerwen kwam hard uit de startblokken en na twee keer knipperen stond Mighty Mike op een 5-0 voorsprong en verlieten beide heren het podium al. Vervolgens was het de beurt aan Lloyd om een whitewash te voorkomen en dit deed hij door direct na de eerste break een paar broodnodige legs te pakken. Met 6-4 was het tijd voor de tweede en laatste pauze. Tot het eind wist Lloyd de spanning er nog in te houden door partij te bieden aan de Nederlander. Met 10-7 was het Mighty Mike die de partij naar zijn hand zette.
.